Skocz do zawartości

Obiekt 3D: pontiac - kolejny samochod...ale troszke inaczej:]

Featured Replies

• Odpowiedzi 245
  • Wyświetleń 23,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No ładnie. Może tylko kilka ostrzejrzych wgniecen? No i wypasione teksturki. One stworzą klimat tego wozu:] Miłej roboty. I częstych update\'ow

Napisano

Yeah baby yeah :D spoczko modelik daj testurki :P (moze procedural maly :P)

popraw temat :D

Napisano

No fajnie się zapowiada !! . I dobrze, że nie pokazywaleś w trakcie pracy jak modelujesz każdą blache bo z nudów bym padł oglądając takiego posta :]

Napisano

ja taki temat z podobnym wozem juz gdziesz widzialem na jakiejs galerii, woz rozgracony stal w jakiejs szopie :)

czym sie wzorujesz ?

ps. jak na razie bardzo ladnie :)

Napisano
  • Autor

zapewne mowa o renderku z maxa 5 - w takich klimatach, ale sie nei wzoruje niczym mialbyc kolejny sliczny samochodzik w wersji studyjnej, ale chec kreowania zmienial sie w rzadze destrukcji:]

Napisano

Genialny pomysł, ganialne wykonanie !! Fakt, że brauje jeszcze zniszczeń wnetrza samochodu, ale napewno to \"naprawisz\" :D

Wy TEAM\'owcy to potraficie...ah...zazdroszcze wam umiejętności :)

Pozdr & Powodzenia

Napisano

Jeszcze trochę poklepiecie i zacznie przypominać Peugeota 206. Widziałem to na reklamie.. :D

Napisano

heh, zamiast Pojazd 3D w temacie to Vehicle :D niedługo zapomnisz jak się mówi po polsku :D

a co do modelu to wygląda bardzo dobrze :) to znaczy wygląda strasznie, czyli świetnie :D;) ale najgorsze przed tobą :) texturowanie takiego auta będzie bardzo trudne, w końcu musisz odwzorować jakoś te zniszczenia na lakierze :) no ale pewnie dasz sobie radę :D

pozdrawiam [piwo]

Napisano
  • Autor

hmm,poniewaz ja i photoshop to jak stare dobre malzenstwo-czyli sie nienawidizmy:)wiec ja zapewne tylko ten wrak zamapuje i porosze PENdzla,by uzyczyl swego telentu do materialow:)

Napisano
  • Autor

no i finish!

teraz porpacuje nad otoczeniem...

C&C welcome...eee,sory-komentarzemiel widziane:)

pon9.jpg

Napisano

Zajedwabiste wykonanie, no chociaz siatka to jakas taka ... pogieta (?) Co to sie ludziom nie spodoba, jak ja robie pogieta to sie od razu rzucaja :P

Teraz serio: Zajedwabiste, naprawde [lol2]

Napisano

świetny!!

zrób jeszcze dziury w fotelach - i koniecznie wystającą gąbke

Napisano

Genialne!! Pokaż siateczkę ;P

Napisano

Nie wiem co mam napisac, bo dobrze wiesz co mysle o twoim modelu, ale zycze powodzenia w texturowniu:D

Napisano

LOL powiedz jak zrobiles takie ladne wgniecenia hehehe

a teraz uwagi:

*siedzenia (poszarpac je ZNISZCZY, POCIAC, DESTURKCJAAAAAAAA!!!!!!

*od lat 30 istnieje cos takiego jak szyba klejona ktora nie zostawia odlamkow wiekszych niz 1cm2 wiec wymien to rozbita szyba na tokowa (moze pajaczki na niej porob)

*wygnij palak od przedniej szyby (zaden wandal by tego nei opuscil

*a gdzie dach????

Napisano

skilo moze tamtych czasach szyby klejone robili ale napewno nie w stanach wiec lepsza taka ale moze tylko dlamnie :)

Napisano

Heh, swietny pomysl i realizacja, niecierpliwie oczekuje kontynuacji i teksturek.

Jak widac porzadni wandale sie dobrali do tego autka. Ale jakos nie moge zrozumiec dlaczego zaden z nich nie skopal tego niegdys pieknie chromowanego przedniego zderzaka. On specjalnie taki sterylny czy po prostu pamiec zawiodla i wyszla malutka niekonsekwencja?

Napisano
  • Autor

dzieki za krytyke:)

szybki pojda do wymiany-jestem w tarkcie obmyslanai koncepcji wykonania nowych:)

niedlugo zamieszcze siateczki

a tu skromny poczatek sceny - zapomina polna droga an zadupiu jakims - PIERWSZY raz bawie sie w ogrodnika...

pon15.jpg

pon16.jpg

Napisano

Super to wygląda !!! Efekt jest swietny. Jestem ciekawy jak bedzie sie to prezentowalo z texturkami :) Powodzenia !

Napisano

przykro mi ale muszę powiedzieć że masz pewne zniekształćenia na masce ;D

a poważnie to świetny model, jeszcze nie widziałem takiego podejścia do sprawy.

Napisano

Loozack - to sa obrazki typu ZNAJDŹ 11 RÓŻNIC :) A tak na poważnie świetny model choć to żadna sztuka, mi bez specjalnego starania sie wychodza takie pogięte te samochody ;) Co do sceny to moze postaw go troche na poboczu tej drogi i zrób wyjeżdżone ślady naokoło. To tylko taka mała sugestia. Świetna robota i powodzenia

Napisano

mysle ze auto nie powinno stac na srodku drogi tylko na jej poboczu,bo w koncu ktos z tej drogi kozysta a auto nie wyglada jakby sie nagle zespulo w trakcie jazdy.

Napisano
  • Autor

ehehe,hmm, wiec...wczoraj w nocy jakos wiecej roznic widzilaem w tej trawie:)no ale podopowiem,ze gestoscia trawy-hehe,chociaz teraz sam ledwo roznice widze:)

co do drogi i ustawienia auta - ja podchodze do 3d bardzij wizualnie niz merytorycznie - nie jest to f/x do filmu,wiec moge pozowlic sobie na niescislosci z prawdopodobienstwem - stawiam glowny nacisk na wizualna i estetyczna strone pracy - jesli wygalda dobrze, to nei wazne, czy w rowie czy an drodze:)

Napisano

a wiec obrazki roznia sie gestoscia trawy..hmm... a ja juz zaczalem liczyc kamienie:P

powodzenia w dalszej pracy:D

Napisano

wiem ze sie czepiam, ale skoro lampa prawego reflektora zwisa, to kabelek, naktorym wisi powinien byc naprezony :) a u Ciebie jakis taki sflaczały,

poza tym git! zawsze chcialem miec podobny samochod :p

Napisano
  • Autor

droga to plane (odpowiednio poorany na editable poly)nastepnie 5 roznych wariacji kamienia(mniejsze/wieksze/kanciaste/okrogle) ktore rozrzucilem scatter\'em - im mniejszy kamyczek tym wiecej kopii - najmniejszych jest cos kolo 2000. A na koneic posialem trawke - dwa rodzaje zdzblow/zdzebul/itp:) - mniejszych jest jakies 30 000, a wiekszych z 15 000 - tez rozsaine scatter\'em(tym razem na zazancoznych facach, a nie jak kamyki na calym plane)

PENdzel - daj znac na dresa - tez chce sie wyrzyc!!!

a tu obiecana siateczka:

pon-wire.gif

Napisano

autko jest naprawde super!!! git!!!

ps. Draakul to czy przewody beda napiete czy tez nie to zalezy od ich grubosci i od tego czy jest to linka (wtedy by byla napieta) czy jednolity drut (i wtedy nie bedzie naprezony) a wtedy jak mi wiadomo to przewody zrobione z linki nie byly popularne w motoryzacji

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Predator: dzieki wielkie - przyda sie przy texturach...

a tu dalszy ciag zasiewu:

pon19.jpg

pon20.jpg

Napisano
  • Autor

Predator: dzieki wielkie - przyda sie przy texturach...

a tu dalszy ciag zasiewu:

pon19.jpg

pon20.jpg