Nubb Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 (edytowane) Czołem młodzieży! Podzielam się pracą co w trakcie produkcji jest. Taka dzika horda mi się imaginuje. Fajnie byłoby wyciągnąć jakiś epicki oddech więc jakieś porady byłyby fajowe :) Pozdrawiam serdecznie- nubb Edytowane 5 Listopad 2008 przez Nubb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Na razie nie można za wiele powiedzieć. Zapowiada się fajnie. Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 trochę jak Walchajmerowe koncepty póki co podoba sie... dawaj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 a mi jakos tak od razu stanela przed oczami taka scenka, ze za tym duzym jest cala horda takich malczakow jak ten na dole, ktorzy sa uzbrojeni po zeby i rwa sie do walki ("wysypuja" sie zza plecow tego duzego probujac przejsc mu po plecach, miedzy nogami..itp...) a ten duzy na przyklad moze ich jedna reka powstrzymywac a w drugiej trzymac jakas bron w wyzywajacej pozie (tak samo te malczaki niektore mogly by miec takie wyzywajace pozy...), tak zeby stworzyc wrazenie, ze zaraz poza kadrem po lewej jest na przyklad druga horda, z ktora ci chca sie napierniczac... mozna by na przyklad dac jakies mocne swiatlo z lewej strony, zeby zasugerowac, ze tam cos sie dzieje, wtedy moze praca wyjdzie bardziej epicka a mnie zamknieta w sobie (bo masz chyba, tak jak ja, tendencje do robienia takich statycznych rysunow w stylu "zdjecie rodzinne"....;]) ale sie zagalopowalem troche... to w koncu Twoj rysun..;) ale moze cos Ci sie przyda z tych wypocin... pozdrowki i czekam na rozwoj akcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 fajny pomysł od lordbiernaca. Dodam tylko, że jak epicki to w ujęciu panoramicznym, jakieś wzgórza pełne kłębiących się istot oraz machin i dymy na horyzoncie :) No chyba, że epicka scena kuchenna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 Hohooo lord! Jakiś rozbuchany pomysł fajny! Absolutnie idę na to. Cały czas walczę u siebie z tymi kompozycjami z nad jajecznicy ;). Od Ciebie biorę pomysł, wzbogacam o fajne rady Morbida ( kadr, machiny, kłęby ) miksuję razem, podpisuję jako swoje i zgarniam nagrodę w tańcu z gwiazdami :D Dzięki Panowie za rady. Biorę je do siebie i do serca. Do zobaczenia w kolejnych odsłonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 no niEzły opis Lord b. :) czayta sie go niezle ..co do pracki czekam na rozwój bo fajno sie zapowaida... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 19 Październik 2008 Share Napisano 19 Październik 2008 ee :) co można radzić dla Mistrza co tak pędzlem operuje i takowe świadome plamy stawia. Jedno co mi obraz ten na myśl nasnuwa, to jak Waść wspomniałeś nieco epickim epizodem pachnący motyw, widząc twarze onych istot w śpiewie chóralnym dodał bym z tyłu nieco stołów, osnuł to w nieco bardziej przyziemne barwy zatęchłych karczm, małemu dodał lutnie co by piknie grał, a dużemu w rękę bukłaczek miodu ;). //pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 20 Październik 2008 Autor Share Napisano 20 Październik 2008 Dzięki wszystkim za cenne rady. Powolutku mając je w sercu staram się popychać tę ilustrację do przodu. Front zaleję dość gęsto szarżującą dziczą gnomów, gdzieniegdzie blade światło pochodni coby ożywić scenę i marzy mi się jakaś na wpół zrujnowana machina oblężnicza w tle. Taka dość podniszczona ze światełkiem przedzierającym się już gęsto między dechami i poprzez dziury po pociskach. Wojna to rzeka, w której pływam... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 poprosze wiecej emocji na twarzy tego maderfackera nr dwa lepsiejszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 Jego prawa ręka chyba za daleko idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 mam nadzieję że powalczysz potem z rozróżnieniem planów. buźka głównego fajna i przestrzenna, ale w całości się to trochę miesza i gubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 23 Październik 2008 Autor Share Napisano 23 Październik 2008 Dzięki wszystkim za wsparcie i rady. Ciąg dalszy wojennej ścieżki - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Październik 2008 Share Napisano 23 Październik 2008 ten drzący ryja był fajuśny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Październik 2008 Share Napisano 23 Październik 2008 koniecznie tego z przedostaniej wersji dracego jape przywroc!!!!!!!!!!!!!!:)) mozna by go troszke zmniejszyc, zeby nie konkurowal tak z tym glownym, ale jest przekozaczny...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 31 Październik 2008 Autor Share Napisano 31 Październik 2008 Dzięki za porady. Dla wszystkich co uważali, że drąca ryja bestyja była fajna- bogaty w tę wiedzę powziąłem decyzję, że doczeka się ona nowej pracy. Będzie srogo, mrocznie i niebezpiecznie ;) A tym czasem kolejny krok w pracy obecnej. Wszelkie słowo krytyki pomocnym mi będzie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ranholtzer1 Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 Nie krytykuje tylko się przyglądam, bo jest naprawdę bombastycznie bombowo !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 Ta ręka z czymś brązowym w dłoni zupełnie nie pasuje wg mnie. Moim zdaniem mógłbyś jeszcze wypełnić czymś lewy dolny róg ale jakieś tam tło tak jak na wcześniejszych mogłoby zostać. Już nie będe pisał że super extra świetnie bo to chyba wiesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 2 Listopad 2008 Share Napisano 2 Listopad 2008 Troll z przodu, mimo że jest świetny troszkę psuje dynamikę, pojawia się znikąd i do tego ten stwór z błękitnym dywanem ;) pewnie to bęben, ale kojarzy mi się z jakimś materiałem. Krzycząca bestia rządzi, mógłbyś skarykaturować ją do takiego chudzielca jak resztę. Przesunąłbym także całą kompozycję w lewo, aby główny jegomość wysunął się bardziej na środek, dzięki czemu mógłbyś pokazać większą ilość nacierających trolli, daleko w tle z dzidami i wszelkim ustrojstwem w powietrzu jakieś flagi etc. ja się nie znam i w ogóle, ale właśnie tak to widzę. Pozdrawiam. Praca oczywiście prześwietna w każdej wersji!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Listopad 2008 Share Napisano 2 Listopad 2008 gosc z dołu, profilem do nas ni z gruchy ni z pietruchy;/ psuje obraz,ktory jest swietny...albo go wywal,albo dodaj tego co morde darl na wczesniejsych updatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 Dobrze, że są takie miejsca jak to :) Dzięki serdeczne wszystkim za cenne rady. Przydają się tak w tej pracy jak i zapewne przydadzą się później. Po dłuższych chwilach spędzonych na kontemplowaniu tej pracy absolutnie zgadzam się z tym, że ten pokurcz na przedzie psował całość. Tak odczyt jak i nie dawał rady stylistycznie. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za dobre słowo. EDIT: przywracam potwora :D Odgarniam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 Dobrze, że są takie Nubb'y jak Ty :D Potwór na plus, jeszcze detal na reszcie i mamy światowej klasy pracę!! Naprawdę uwielbiam taki komiksowy/kreskówkowy styl!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 jest świetnie. Może jeszcze lejce/smycz mocno napiętą od tego wielkiego albo jakiegoś małego? Ten wielki mógłby ją trzymać w lewej (jego) ręce nawiniętą na dłoń i wypuszczoną z dołu dłoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 13 Listopad 2008 Autor Share Napisano 13 Listopad 2008 Czołem. Dzięki wszystkim za cenne uwagi, krytykę i motywację. Jestem już nieco zmęczony tematem bo popełniam po raz kolejny ten sam błąd - męczę pracę za długo. Teraz więc odłożę ją na parę tygodni, niech dojrzeje. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ndru Napisano 13 Listopad 2008 Share Napisano 13 Listopad 2008 Podziwiam Twoj talent do rysunku. Jesli moge wtracic swoje trzy grosze - to mam wrazenie, ze pierwszy plan zlewa sie w jedno. Brak mi miejsca, ktore naprawde przyciaga uwage - niby powinien byc nim ten pomaranczowo ubrany koles, ale uwage od niego odciaga pomaranczowe podniebienie psiska. Przygas tu i owdzie te akcenty barwne i wyostrz to co jest naprawde wazne. Jesli za duzo rzeczy jest waznych, to przestaja one byc wazne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 13 Listopad 2008 Share Napisano 13 Listopad 2008 Ładna pracka. Czy korzystasz z jakiejś referencyjnej palety kolorów czy wszystko z głowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kseronarogu Napisano 13 Listopad 2008 Share Napisano 13 Listopad 2008 swietne... new Bislay ... nic do dodania... to Ty powinienes udzielac rad nam a nie my Tobie ;) pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 15 Listopad 2008 Share Napisano 15 Listopad 2008 bardzo mi sie podoba... brak speculara dodaje tu klimatu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 Rzeczywiście, bardzo fajna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 super pracka. najbardziej mi sie podobają faktura zębów wszystkich i rogów oraz skóry. keep it real. topor jeszcze niedokończony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 świetna stylistyka, krzywe to takie i to mi się podoba ;P nie wiem tylko czy potrzebne jest te turkusowe podświetlenie od prawej, mnie osobiście teraz troche rozprasza ale za to fajnie mogło by wygladać gdybyś kadr lekko poszerzył z prawej i walnął taką hordę ciągnącą się po horyzont. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Milusie stworki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi