pablo_111 Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 (edytowane) Witam! Tym razem po dłuższej nieobecności na forum przedstawiam render bmw m3 (e46), na razie tylko jeden ale niedługo postaram się zrobić ich więcej Soft: 3ds max Renderer: Mental ray Zapraszam do komentowania! Kolejny renderek i jak na razie ostatni bo nie mam chwilowo czasu na zabawę z tym modelem! Dziękuję za komentarze i konstruktywną krytykę! Link do renderka bez kompresji: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c65297b739bf119.html Edytowane 6 Listopad 2008 przez pablo_111
Lukasz_D Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Wyglada dobrze ale poczekam na reszte renderow...
Lis Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Mi się podoba. Powinieneś natomiast wyciągnac więcej w photoshopie: ja bym to widział z większym kontrastem:
Bubu Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Zielonkawa wersja lisa jak foto ;] Bardzo udany render i model ;]
Eden-3d Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 model wyglada bardzo ladnie,ale materialy i render niezbyt moim zdaniem,posiedz jeszcze nad ta fura bo naprawde szkoda to tak zostawic ,a moze byc super pracka,,pozzdro
pablo_111 Napisano 3 Listopad 2008 Autor Napisano 3 Listopad 2008 Dziękuję za komentarze i porady co do modelu! Rzeczywiście zielonkawa wersja Lisa jest zdecydowanie lepsza :) Nad materiałami już nie będę pracował bo mam już dość jedynie zrobię jeszcze kilka renderów uwzględniając porady kolegów! Dziękuję!
snajper992 Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Jak dlamnie to zbyt jednolity kolor tego wszstkiego i jeśli ten samochód to ma być mat to czemu odbija przedniego grila na przednim zderzaku i lusterko na nadkolu. Szkoda, że tak wyraźnie to widać. Gdyby to bylo takie stonowane to bym sie nieprzyczepił. Chyba mógł byś to poprawic. pozdro snajper
ReflectVision Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 eh.. tez musze moje m3 wyrenderowac :) dobrze ze mi przypomniales o nim
JohnZi Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 ... jeśli ten samochód to ma być mat to czemu odbija przedniego grila na przednim zderzaku i lusterko na nadkolu. Szkoda, że tak wyraźnie to widać. Gdyby to bylo takie stonowane to bym sie nieprzyczepił. A kto powiedzial, ze to ma byc mat? poprostu kolega wykorzystal miekkie odbicia stydujne i calkiem dobrze to wyszlo.
pablo_111 Napisano 3 Listopad 2008 Autor Napisano 3 Listopad 2008 JohnZi co prawda już mnie uprzedzil ale ja to potwierdzę, wcale nie zakładałem że lakier ma być matowy, chodziło mi o miękkie odbicia! Dzięki za komentarze!
GrześDuro Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Taki model niespodzianka. Wysoki poziom w zasadzie z nienacka. Az sie przestraszylem;) wiekszosc elementow wyszla swietnie jak szyby czt kola, ale juz reflektory i "nerki"(gril) zdecydowanie psuja efekt. Za duze mleko mają te klosze. Jesli chodzi o PS to kontrast ok ale balans colorów bym zostawił. Dzieki tej szarosci jest zdecydowanie niemiecki. gratuluje pracy;) pzdr!
mis3k Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Mi się to z podkręconymi kontrastami bardziej podoba, ale to detal. Światła trochę płasko wyglądają, ale tak ogólnie to ładny samochodzik.
Pawelkos Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Bardzo ladny model jak i studio. fajene renderki jedynie przyczepie sie do mat, swiatel (kloszy) tak jak pisali koledzy troche takie mleczne i "plaskie" poza tym swietnie. Zielonkawa wersja tez mi sie jakos bardziej widzi...
mrkrzysiek Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 ładny model, ładny render jedynie kontrast podciągnąć, kolorki i fotka jest:) jak możesz pokaż jakieś siatki,
ferni Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Mi się bardzo podoba, jedynie materiał lamp do mnie nie przemawia.
Pablo Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Piekne, szkoda tylko ze przez kompresje obrazek traci na jakosci. pzodr
pablo_111 Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 Jeszcze raz dziękuję za komentarze! Zabieram się za następny model, tym razem Ferrari 250 gt Lusso! Pozdrawiam!
D4D4L Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Model fajny, oświetlenie tez, materiały średnie a post produkcja do bani :/ no pomęcz go ładnie w poscie i będzie super :)
pablo_111 Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Pomęczyłem jeszcze troszkę to bmw! Zapraszam do komentowania
pablo_111 Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Model inny więc to nie plagiacik! Ale fakt, inspiracją było Twoje Mitsubishi! Pozdr
JohnZi Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 spoko, mnie to nawet cieszy, ze ktos widzi u mnie inspiracje:)
snajper992 Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 Fajne textury, podoba mi się to tło. pozdro snajper
D4D4L Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 Nie piszcie o plagiacie bo by trzeba bylo polowe forum zbanowac i 90% wizek :D
Rekomendowane odpowiedzi