Falcrum Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Hey !! :) Postanowilem zrobić jakąś małą pracę...mam już dość potężnych i skomplikowanych scen, przy któych mój komp już \"płacze\" :[ Przedstawiam wam pana Kiwaczka :P Przez przypadek zrobiłem rendera wcześniejszej wersji, gdzie pan kiwaczek ma cieńsze nóżki...P W updacie (chyba jutro) dam już dobrą (grubszą) wersję...:P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 hehe fajne ja bym sie przuyczepil do kompozycji a mianowicie od pana kiwaczka odwraca uwage podloga, a wrecz ten odblask go zaslepia pomysl o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 jak dla mnie jest tak jak jest jest dobrze dobra juz nie mieszam fajna praca:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Fajna przytulna pracka :)) duzo w niej roboty nie bylo, ale fajnie wyglda :) tylko powiedz mi...cezmu nie dales jeszcez retufuszu tego rendera w PS? ja to zrobilem ale nie pokaze na forum bo to Twoja pracka :) ale powiem Ci ze lepiej wyglada PO :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Pablo daj swoją wersję !! Zobaczymy jak będzie wyglądało :) Cieszę się, że się podoba :) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Hehe Falcrum jak napisales tak i zrobiles :) bardzo ladny ten kiwaczek i pomysl ciekawy :D jakbym mial sie czegos przyczepisc to zrobilbym odrobine wieksze zblizenie i poprobowal z kadrem pionowym ale sam nie wiem czy dobrze by to wygladalo bo problem rozwazam czysto teoretycznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Co to ma byc Falcrum?? a gdzie on ma kałasznikowa, gdzie granaty i czerwona opaska na czole?? :D ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Pionier - zgłoś sie do psychoterapeuty :D To juz jest choroba:] A co do pana Kiwaczka... Proste, przyjemne. Tylko jakieś ciekawsze ujęcie i kadr. No i mozna by jeszcze dodać jakiegoś diffuseglowa czy spectacular bloom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Pionier [lol2][lol2][lol2] Jutro (ja dam radę), dostaniesz inną wersję Kiwaczka :P Kozioo - Jakie (konkretnie) ujęcie by pasowalo ?? Napewno dam zblizenie...No i na końcu PS :P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Jakie ujęcie to nie wiem. Po prostu to zupełnie mi sie nie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 A tak ?? Tak jak mówilem...pogrybiona wersja :D Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Dechy sa wielkie niczym na podlogach w dawnych czasach (no chyba ze to ma byc podloga :) ) A do tego wygladaja mi plastikowo, moze glebszy kolor zastosuj or something. IMO scena bez przyszlosci, no ale.... P.S. Co to do cholery jest \"kiwaczek\" jakas konkurencja dla oscarow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Wow spoko :) moglbys zrobic wersje dla koszykarzy ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Wtorek - kiwaczek bo się kiwa...:P. Co do dech...racja wyglądają troche plastikowo...może je zmienię...:| Oscary...chyba dla pijaków (kiwaczków) [lol2][lol2][lol2] Bobby - Będą różne wersje kiawczków...może i koszykarz będzie :P:D Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 a ja mam pytanko, na jakich zasadach on dziala?? czy to jest moze jakies Perpetum-Mobile ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 No nie do końca...pochylasz go w jedną stronę (i puszczasz), a on sam zaczyna się \"kiwać\". To wszystko dzięki tym \"ciężarkom\" na dole :P. Powinien się kiwać kilka min :D Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 ta ciensza (pierwsza) wersja duzo lepiej wyglada, w takich obiektach liczy sie pewna delikatnosc - subtelnosc ksztaltu, a Ty zes rurska wywalil ze wydaje sie, ze obiekt wazy kilkanascie kilo!!! Jakby go poruszyc to przewazylby ta podstawe i calosc by sie wywrocila! Powroc do pierwotnej - cienszej sylwetki. Pozdr Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 AHA!! KIWACZKA SIE KIWA?? BEDZIE ANIMKA?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Propozycje dla p.Kiwaczka: -curling -hockey -pchniecie kula:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 bieg zygzakiem po pyfo:] Nawet by sie nadawał z takimi zdolnościami lokomocyjnymi:] Te ruchy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 MareG - Racja, mi też bardziej się podobała wcześniejsza wersja, choć bałem się, że wygląda nazbyt delikatnie...:P Kulexy - Reczej nie...nie na tym kompie :( Za to będzie kilka wersjiKiwaczków :P Skilo - Przemyślę twoje propozycje...:) Kozioo - [lol2] Niedługo update... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 No to olejna wersja Kiwaczka...Tym razem zmienił dyscyplinę :P Kurcze, z tego ujęcia nie widać dobrze kasku i rążka...:| Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zombo master Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 haha nie ma jak kiwaczek. MOże zrobisz kiwaczka muzyka np z klarnetem , trąbka albo mozę z gitarą . Myśle że to będzie rownie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 Mam kilkanaście wersji już przygotowanych do wymodelowania...teraz tylko czekajcie na updaty...:P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 hehehe czekamy bo to ciekawa galeria kiwaczkow sie zapowiada, a na ostawnim FINALNYM renderze zrob wszystkie razem w jakiejs gablotce ;):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 hmmm moze tak lepiej? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 2 Marzec 2004 Autor Share Napisano 2 Marzec 2004 Kulexy - Też planowałem/planuję tak zakończyć tego WIP\'a...:D Pablo - Dzienx za retusz...Wyostrzenie dodaje troche realizmu. Renderuję w VRay\'u i dlatego tak trochę \"blur\'owo\" wychodzi...:P. Narazie nie będę robił retuszy...poczekam jak sie nazbiera trochę Kiwaczków i zakończy się to w jednym dużym obrazku, a wtedy będę już eksperymentowal w PS\'ie...:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 2 Marzec 2004 Autor Share Napisano 2 Marzec 2004 Wersja specjalnie dla Pioniera i miłośników wojskowości...:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 hyhy - fajne - ale sproboj go przesunac troche w prawo - zeby tak w jednej trzeciel od lewej stal - moze bedzie lepiej - tym bardziej w tym ostatniom obrazko - w strone w ktora koles patrzy niech bedzie wiecej miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Czego nit nic nie pisze...Jutro zamieszczam scenę, aby każdy z nasz się trochę rozerwał i pobawił... Może wyjdzie z tego coś w stylu bitwy, kto zrobi najciekawszego \"Kiwaczka\" ?? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Obrazka cos nie widac:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Wiem...nic nie poradzę do jutra...po prostu limit dzienny na serverku się skończył...(a to wszystko przez to, że umieściłem swoją pracę na forum evermotion.org...Tam w ciągu 1 dnia było 300 odwiedzin !!) Poczekajcie...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 nooo dopiero dzis mi sie obrazek udalo zobaczyc ! ....... cos moge powiedziec: :D Pozdrawiam ps. gdzie czerwona opaska ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 Obiecana scena, ale bez tekstur...interia się wiesza, jak daję 2Mb plik, którego chce ściągać dziesiątki ludzi...:|. Korzystałem z tekstuy uzytej do \"terningu\" (darmowej sceny) fotonów w VRay\'u, na forum www.evermotion.org/forum SCENA Mam nadzieję, że ktoś pokaże swojego (przerobionego)\"Kiwaczka\"...:D Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 Eeeee no niestety sie nim nie pobawie poki nie wyeksportujesz calej sceny do pliku 3ds bo ja mam maxa 5 a scen z maxa 6 nie otwiera :/ pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 Tekstury i mapa HDRI...:D Teraz z tym będzie całość TEKSTURY HDRI Teraz trzeba to sobie poukladać...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 niestety u mnie tez lipa Max 5...a tak chcialem sie pobawic kiwaczkiem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 No no Falcrum mimo ze nie sciagnalem tego to i tak brawa za inicjatywe :) (male ale zawsze cos :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 Falcurm wyeksportuj to do pliku *.3ds pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 FORMAT .3ds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 I jak działa ?? Wiem, że sama scena też działa, ale trzeba mieć Max\'a 6 :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 7 Marzec 2004 Share Napisano 7 Marzec 2004 ten ostani plik 3ds nie dziala:( nie chce sie sciagnac :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 7 Marzec 2004 Share Napisano 7 Marzec 2004 Jeżeli nie używałeś nic mentala to 5 też to powinna otworzyć, zaraz sprawdze i jakby co edytuje post. EDIT - No niestety 5 nie otwiera, sa tam jakieś mentalowe cuda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 Dobra...ja się już poddaję...:| Nie wiem co robię nie tak...:( Jeśli ktoś będzie chciał scenę to najlepiej niech napisze mi na e-mail\'a... [email protected] Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 Używałem tylko VRay\'a wersja 1.09.03n... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Falcrum :o bardzi fajny pomysl. Naprawde mi sie podoba i to bardzo [piwo] pracuj tak dalej :D A ja czekam na dalsze wersje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Toudajew zmniejsz avatara do 100x100 lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 9 Marzec 2004 Autor Share Napisano 9 Marzec 2004 Dostajecie komunikaty, bo w Max\'ie 5 przecież nie ma Mentala...:P Widocznie scena jest tylko dla posiadaczy MAXA 6 :| Tutaj już na 100% działająca wersja !! http://www.evermotion.org/forum_post/Kiwaczek%20FREE%20STUFF.zip Będą jeszcze inne Kiwaczki ( w bliżej nie określonym czasie...) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 9 Marzec 2004 Share Napisano 9 Marzec 2004 Czy jak ktos zrobi innego Pana Kiwaczka to moze tu wrzucic?! Ja mam moja wizje:D i mam maxa 6:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 9 Marzec 2004 Autor Share Napisano 9 Marzec 2004 Toudajew - fajnie, że się podoba, dzięx za uznanie... Skilo - OCZYWIŚCIE !! PRZECIEŻ PO TO TU SCENĘ UMIEŚCIŁEM :D. OCZYWIŚCIE WSZYSCY CHĘTNI MOGĄ TU ZAMIESZAĆ SWOJE KIWACZKI :). TOUDAJEW TY TEŻ [piwo] Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi