Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hey !! :)

Postanowilem zrobić jakąś małą pracę...mam już dość potężnych i skomplikowanych scen, przy któych mój komp już \"płacze\" :[

Przedstawiam wam pana Kiwaczka :P

KIWACZEK.jpg

Przez przypadek zrobiłem rendera wcześniejszej wersji, gdzie pan kiwaczek ma cieńsze nóżki...P W updacie (chyba jutro) dam już dobrą (grubszą) wersję...:P

Pozdr

• Odpowiedzi 388
  • Wyświetleń 29,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe fajne

ja bym sie przuyczepil do kompozycji a mianowicie od pana kiwaczka odwraca uwage podloga, a wrecz ten odblask go zaslepia

pomysl o tym

Napisano

jak dla mnie jest tak jak jest jest dobrze

dobra juz nie mieszam

fajna praca:D

Napisano

Fajna przytulna pracka :)) duzo w niej roboty nie bylo, ale fajnie wyglda :) tylko powiedz mi...cezmu nie dales jeszcez retufuszu tego rendera w PS? ja to zrobilem ale nie pokaze na forum bo to Twoja pracka :) ale powiem Ci ze lepiej wyglada PO :)

pozdr

Napisano
  • Autor

Pablo daj swoją wersję !! Zobaczymy jak będzie wyglądało :)

Cieszę się, że się podoba :)

Pozdr

Napisano

Hehe Falcrum jak napisales tak i zrobiles :) bardzo ladny ten kiwaczek i pomysl ciekawy :D jakbym mial sie czegos przyczepisc to zrobilbym odrobine wieksze zblizenie i poprobowal z kadrem pionowym ale sam nie wiem czy dobrze by to wygladalo bo problem rozwazam czysto teoretycznie :)

Napisano

Co to ma byc Falcrum?? a gdzie on ma kałasznikowa, gdzie granaty i czerwona opaska na czole?? :D ;).

Napisano

Pionier - zgłoś sie do psychoterapeuty :D To juz jest choroba:]

A co do pana Kiwaczka... Proste, przyjemne. Tylko jakieś ciekawsze ujęcie i kadr. No i mozna by jeszcze dodać jakiegoś diffuseglowa czy spectacular bloom.

Napisano
  • Autor

Pionier [lol2][lol2][lol2] Jutro (ja dam radę), dostaniesz inną wersję Kiwaczka :P

Kozioo - Jakie (konkretnie) ujęcie by pasowalo ?? Napewno dam zblizenie...No i na końcu PS :P

Pozdr

Napisano

Dechy sa wielkie niczym na podlogach w dawnych czasach (no chyba ze to ma byc podloga :) ) A do tego wygladaja mi plastikowo, moze glebszy kolor zastosuj or something. IMO scena bez przyszlosci, no ale....

P.S.

Co to do cholery jest \"kiwaczek\" jakas konkurencja dla oscarow?

Napisano
  • Autor

Wtorek - kiwaczek bo się kiwa...:P. Co do dech...racja wyglądają troche plastikowo...może je zmienię...:|

Oscary...chyba dla pijaków (kiwaczków) [lol2][lol2][lol2]

Bobby - Będą różne wersje kiawczków...może i koszykarz będzie :P:D

Pozdr

Napisano

a ja mam pytanko, na jakich zasadach on dziala?? czy to jest moze jakies Perpetum-Mobile ?? :D

Napisano
  • Autor

No nie do końca...pochylasz go w jedną stronę (i puszczasz), a on sam zaczyna się \"kiwać\". To wszystko dzięki tym \"ciężarkom\" na dole :P. Powinien się kiwać kilka min :D

Pozdr

Napisano

ta ciensza (pierwsza) wersja duzo lepiej wyglada, w takich obiektach liczy sie pewna delikatnosc - subtelnosc ksztaltu, a Ty zes rurska wywalil ze wydaje sie, ze obiekt wazy kilkanascie kilo!!! Jakby go poruszyc to przewazylby ta podstawe i calosc by sie wywrocila!

Powroc do pierwotnej - cienszej sylwetki.

Pozdr

Marek

Napisano

Propozycje dla p.Kiwaczka:

-curling

-hockey

-pchniecie kula:D

Napisano

bieg zygzakiem po pyfo:] Nawet by sie nadawał z takimi zdolnościami lokomocyjnymi:] Te ruchy...

Napisano
  • Autor

MareG - Racja, mi też bardziej się podobała wcześniejsza wersja, choć bałem się, że wygląda nazbyt delikatnie...:P

Kulexy - Reczej nie...nie na tym kompie :( Za to będzie kilka wersjiKiwaczków :P

Skilo - Przemyślę twoje propozycje...:)

Kozioo - [lol2]

Niedługo update...

Pozdr

Napisano
  • Autor

No to olejna wersja Kiwaczka...Tym razem zmienił dyscyplinę :P

KIWACZEK%20HOKEJ.jpg

Kurcze, z tego ujęcia nie widać dobrze kasku i rążka...:|

Pozdr

Napisano

haha nie ma jak kiwaczek. MOże zrobisz kiwaczka muzyka np z klarnetem , trąbka albo mozę z gitarą . Myśle że to będzie rownie dobre

Napisano
  • Autor

Mam kilkanaście wersji już przygotowanych do wymodelowania...teraz tylko czekajcie na updaty...:P

Pozdr

Napisano

hehehe czekamy bo to ciekawa galeria kiwaczkow sie zapowiada, a na ostawnim FINALNYM renderze zrob wszystkie razem w jakiejs gablotce ;):D

Napisano
  • Autor

Kulexy - Też planowałem/planuję tak zakończyć tego WIP\'a...:D

Pablo - Dzienx za retusz...Wyostrzenie dodaje troche realizmu. Renderuję w VRay\'u i dlatego tak trochę \"blur\'owo\" wychodzi...:P. Narazie nie będę robił retuszy...poczekam jak sie nazbiera trochę Kiwaczków i zakończy się to w jednym dużym obrazku, a wtedy będę już eksperymentowal w PS\'ie...:)

Pozdr

Napisano

hyhy - fajne - ale sproboj go przesunac troche w prawo - zeby tak w jednej trzeciel od lewej stal - moze bedzie lepiej - tym bardziej w tym ostatniom obrazko - w strone w ktora koles patrzy niech bedzie wiecej miejsca

Napisano
  • Autor

Czego nit nic nie pisze...Jutro zamieszczam scenę, aby każdy z nasz się trochę rozerwał i pobawił...

Może wyjdzie z tego coś w stylu bitwy, kto zrobi najciekawszego \"Kiwaczka\" ??

Pozdr

Napisano
  • Autor

Wiem...nic nie poradzę do jutra...po prostu limit dzienny na serverku się skończył...(a to wszystko przez to, że umieściłem swoją pracę na forum evermotion.org...Tam w ciągu 1 dnia było 300 odwiedzin !!)

Poczekajcie...:)

Napisano

nooo dopiero dzis mi sie obrazek udalo zobaczyc ! ....... cos moge powiedziec: :D

Pozdrawiam

ps. gdzie czerwona opaska ;)

Napisano
  • Autor

Obiecana scena, ale bez tekstur...interia się wiesza, jak daję 2Mb plik, którego chce ściągać dziesiątki ludzi...:|. Korzystałem z tekstuy uzytej do \"terningu\" (darmowej sceny) fotonów w VRay\'u, na forum www.evermotion.org/forum

SCENA

Mam nadzieję, że ktoś pokaże swojego (przerobionego)\"Kiwaczka\"...:D

Pozdr

Napisano

Eeeee no niestety sie nim nie pobawie poki nie wyeksportujesz calej sceny do pliku 3ds bo ja mam maxa 5 a scen z maxa 6 nie otwiera :/

pozdr

Napisano

No no Falcrum mimo ze nie sciagnalem tego to i tak brawa za inicjatywe :) (male ale zawsze cos :) )

Napisano

Jeżeli nie używałeś nic mentala to 5 też to powinna otworzyć, zaraz sprawdze i jakby co edytuje post.

EDIT - No niestety 5 nie otwiera, sa tam jakieś mentalowe cuda :(

Napisano
  • Autor

Dobra...ja się już poddaję...:| Nie wiem co robię nie tak...:(

Jeśli ktoś będzie chciał scenę to najlepiej niech napisze mi na e-mail\'a...

[email protected]

Pozdr

Napisano

Falcrum :o bardzi fajny pomysl. Naprawde mi sie podoba i to bardzo [piwo] pracuj tak dalej :D A ja czekam na dalsze wersje :D

Napisano

Czy jak ktos zrobi innego Pana Kiwaczka to moze tu wrzucic?! Ja mam moja wizje:D i mam maxa 6:d

Napisano
  • Autor

Toudajew - fajnie, że się podoba, dzięx za uznanie...

Skilo - OCZYWIŚCIE !! PRZECIEŻ PO TO TU SCENĘ UMIEŚCIŁEM :D. OCZYWIŚCIE WSZYSCY CHĘTNI MOGĄ TU ZAMIESZAĆ SWOJE KIWACZKI :). TOUDAJEW TY TEŻ [piwo]

Pozdr