Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Mógłbyś przybliżyć, jak wygląda praca w zagranicznej firmie? Czy współpracują z wolnymi strzelcami z np PL? Większość czasu spędzasz w UK, czy może wracasz na weekendy do Kraju? Jak teraz wygląda Twoje życie? Myślę że wielu z nas jest bardzo ciekawych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Wielu jest ciekawych :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 uuuu, aż mi zwieracze puściły!! Genialna sprawa, gratuluję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRay Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 .. aż się w głowie kreci :] Revelations Panie revelations ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 troszke mi to zajelo ale znalazlem! w scenie w ktorej samolot przelatuje pod tym mostem, na ziemi nie ma cienia dymu z eksplozji, cien mostu i odlamkow jest ale dymu nie.... kto wam to skladal???? a tak na powaznie.... swietna robota, gratulacje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 REWELACJA! Akcja, bez muzyki, bez gadania pilotów, czysta rozpierducha. To to co tygryski lubią najbardziej ;) FANTASTYCZNE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 o madafaka :] mniam mniam !! ja jestem ciekaw: ile czasu zajął sam render (no compo) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 o ja, świetne to. Podoba mi się stylizacja samolotów, chociaż dwie obrotówy na skrzydłach A10 to już za dużo cukru w cukrze. Na szczęście w akcji widać tylko dwie pod nosem... cuuudo :)) Świetne kolory, światło. Szczególnie podoba mi się praca kamery i reżyseria. Naprawdę dynamicznie i nie tandetnie. Pozdrawiam i życzę więcej takich projektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Wszystko spoko ale to do jakiejś gry? Tom Clancy's H.A.W.X? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 HAWX ma swoje cinematiki, ktore nota bene sa biedniejsze ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekLLL Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Masssakra, rzez niewiniatek itd. Sama esencja, bez wnikania, zaglebiania i brandzlow nad fabula.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawomir! Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 mialem napisac masakra ale widze ze zoastalem uprzedzony . RZEZ NIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 (edytowane) Własnie sobie składam od jakiegos czasu krótką animkę z samolotami - dzięki za wielkie źródło inspiracji! No i fatk 00:35 ROX ! Gratulacje Pionierq!!! Edytowane 2 Grudzień 2008 przez Hindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Może i słabsze cinematiki ale sama gra prezentuje się słodko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 wow.wow.wow!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Hahaha. Nieźle ;). Takie klimaciki to lubię. Szkoda że nie dałeś lepszych renderów Harriera, F-18 i F-15. Co do konwersji A-10 to na pewno ciekawa, chociaż zrobiłbym inaczej. W zasadzie ciężko tą maszynę przerabiać bo w oryginale jest wystarczająco perfekcyjna. A poza tym brawa i gratuluję projektu. Z gatunku tego gdzie pot nie przeszkadza wyczekiwać rozpoczęcia kolejnego dnia pracy. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 ogolnie swietne, to miasto ladnei namalwoane, szkoda, ze zabraklo jakiejkolwiek historii, chociaz malego zarysu fabularnego cokolwiek wyglada to troche jak tech demo jakies, miejscami tez moim zdaniem by sie przydalo cos mocneij blysnac, te wybuchy takie plastikowe, sam dym, nawet ogien wygalda jak dym tylko pomaranczowy. na koniec nuke to juz najslabszy btw. hawx ma imo lepszy cienatik, wlasnie pod wzgledem tego ze cos sie dzieje jest tresc, a nie tylko taka rozwalka nudna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2008 Witam Dziekuj-e/my za przytłaczającą ilość komentarzy :) Na dniach powinien ukazac sie making-of na portalu CGSociety gdzie mam nadzieje każdy znajdzie odpowiedz na swoje pytanie, póki co odpowiem na tyle na ile pamiętam. W pierwszej kolejności poza kolejnością: @kannu, tak jak napisałem w pierwszym poście, projekt zajął cale trzy miesiące a pracowało nad nim osiem osób, pięciu roboli i trzech od wykończenia wszystkiego w AE. Wszystkie ujęcia, poza tymi które renderowane były pod matte-painting, renderowalismy do full HD. @eternityox1985, pracujemy na Dell-ach, w czasie wykonywania projektu większość osób pracowała na 'precisions 690', natomiast co do renderfarmy, obecnie 50 dual Xeon 1U render nodes, z czego kilkanaście 8 procesorowych, reszta 4 ;) @floo, jak przy każdym projekcie zebraliśmy pokaźny folder z refkami wiec było na czym się wzorować. @madin, no sam jakbym tak przysiadł i miał tak zrobić to ze 2 lata :D @Brat kuzyna mojej ciotki & OmeN2501, huh, temat raczej na prywatna rozmowe, nie ma chyba co ukrywać ze pracuje się lepiej niz wczesniej w PL ;). uwazam tez ze powinno sie o to pytac nieco bardziej utalentowane osoby jak Pania Magde z Montrealu czy możne Cpt Obvious, ja jeszcze malutki jestem ;), btw, Omen, gratulacje świetnych prac i tutoriali dla ImagineFX!. @JmTm00, sorki ale nie pamiętam ile czasu zajął render scen w maxie, co do samych warstw z Vue to render zajął max 2 dni? choć głowy nie dam... co do muzyki to juz nie nasza wina, pamiętam ze od nas wyszła wersja z naprawdę dobrym dźwiękiem, film dawał wtedy podwójnego kopa ;) oczywiście parę rzeczy chcieliśmy zrobić inaczej ale nie zawsze klient widział to tak samo. aha, być może ukaże się tez mały interview na temat Vue na oficjalnej stronie e-onsoftware. dzięki ślicznie wszystkim za posty, obiecuje postowac więcej projektów z pracy jeśli to tylko będzie możliwe. dzieki jeszcze raz i pozdrawiam :) Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Niestety ale projekt, do którego ta animacja była przygotowana został własnie skasowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowicz Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Animacja wgniata w fotel, jedyne co mi sie srednio podobalo to explozje, takie jakies sztuczne/plastikowe, dym juz jest piekny ale efekty ognia tuz po detonacji no juz mniej moim zdaniem. Lecz ten fakt i tak nie zmienia oceny koncowej - 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Jak się to ogląda za pierwszym razem to robi wrażenie. Gratuluję. W poprzednich kometarzach zostały wyczrpane wszelkie formy zachwytów i pochwał więc ja nie będe ich kopiował. Na przekór większości opinii ja jestem fanem tych wybuchów, szczególnie atomówki, za to właśnie że są tak fajnie odrealnione, mają charakter plastyczny. Chciałbym żeby więcej rzeczy było w takiej konwencji ale nie wiem czy cały film miał być fotorealistyczny a te wybuchy to wypadek przy pracy czy to zamierzony tzw. efekt artystyczny? Bo mam wrażenie że rendery samolotów balansuja między realizmem a wystylizowaniem ale bez jakiegos wyraźnego zdecydowania w którą stronę. Inna sprawa to zauważalny nie tylko przeze mnie brak fabuły która oprócz ładnych obrazków i animacji zrobiła by z tego prawdziwe kino, ale rozumiem tez że cinematiki rządzą się swoimi prawami i najlepie je oglądać jako wstęp albo zakończenie emocjonującej gry. Ktoś też celnie zauważył że jak na tak dynamiczne sceny za mało jest adekwatnych reakcji kamery. Po razkolejny się potwierdza że wyjazd z polandu dobrze robi, jeszcze raz gratuluję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 No Pit!!! Świetny artykuł na CGSociety. Super, że docenili Wasza pracę! A jest co doceniać! Jeszcze raz gratuluję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Rewelacja... gratuluje umiejetnosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 (edytowane) Dzięki wielkie, tutaj jest nieco więcej na temat Vue: http://www.e-onsoftware.com/showcase/spotlights/ Co do artykułu na CGSociety w części "Models" - moje dwa rendery bombowca :P Adek, dzięki za wzmiankę na mój temat:) Pozdr, Pionier Edytowane 22 Marzec 2009 przez Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zwirzok Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Powiem wam szczerze, że to jest czysta masakra. Jestem zielony w grafice, dopiero jak niemowlak stawiam pierwsze kroczki, ale to co Pionier zrobiłeś wymiotło mnie z krzesełka wprost pod stół w drugim pokoju. Takie coś motywuje mnie do działania i ćwiczeń ;) PRZEPIĘKNA ROBOTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Zaje... wiecie jakie :) Świetna robota Pionier. Nic tylko cieszyc ryjek :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi