emmilius Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Na pewno ścianę kwiatek przyozdobi - bardzo przyjemny.
Urbanboogie Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Napisano 20 Lipiec 2009 Dwa misie ze zdjec dla przecwiczenia waloru i poznania misiowej anatomii bez konkretnego celu ;)
Urbanboogie Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Napisano 21 Lipiec 2009 (edytowane) Dziekuje, tez misie jakos bardziej podobal pierwszy. Sie. Probuje teraz jakos madrzej dzialac pedzlem zeby nie bylo ciapaniny i niepotrzebnych sladow, ale i zbytniego wylizania - no ale jeszcze mam nad czym pracowac ;) Edytowane 21 Lipiec 2009 przez Urbanboogie
emmilius Napisano 21 Lipiec 2009 Napisano 21 Lipiec 2009 Ten pierwszy aż się prosi żeby mu wcisnąć słoik miodu =]...szkoda że nie cały.
Urbanboogie Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Napisano 22 Lipiec 2009 Znowu walor, tylko troche inaczej + poczatki anatomii :) Emmilius: przemysle sugestie ;P
Urbanboogie Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Napisano 3 Sierpień 2009 Czytam sobie ostatnio biografie symboliczna wampira by Maria Janion (polecam ksiazke :>) i nabralem ochoty na takiego wąpierza. Taki troche eksperyment ze swiatlem sie z tego zrobil. "Kom tu dadi"
EthicallyChallenged Napisano 3 Sierpień 2009 Napisano 3 Sierpień 2009 Uuuu, fajny! Trochę mi brakuje jakiegoś jasnego małego akcentu żeby zbalansowac ten cały mrok.
Urbanboogie Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Napisano 3 Sierpień 2009 Dzieki EthicallyChallenged, masz racje. W dzisiejszym chcialem dodac troche takich akcentow, co by lewelsy bardziej zapelnic, tak jak z reszta i gutekfiutek na to zwracal uwage, ale to chyba jeszcze nie do konca to. Z poprzedniego bylem chyba nieco bardziej zadowolony :) Jak zwykle bede wdzieczny za rady
Mellon Napisano 20 Sierpień 2009 Napisano 20 Sierpień 2009 Bardzo fajno i tylko jedno "ale" - ciało nie wyraża tych samych emocji co twarz no i kompozycja nudnawa(to by było drugie ale :0 ). Reszta super
comander_barnik Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Noo bardzo fajna galeria, widać postęp. Dla mnie ołówek to z doświadczenia mordownia i spowalniacz pracy ale ja z natury tylko na A2 rysuje. Polecam spróbowanie węgla, ja od pierwszej czy drugiej już polubiłem skubańca :D A co do tego łysego gościa to świetnie zagrałeś światłem, pozdro
Urbanboogie Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 (edytowane) Dzieki za komentarze chopoki! Tym czasem archiwizuje pracke z czelendza: Większa wersja: http://img199.imageshack.us/img199/8338/cthulu3.jpg Jakies dwie szybsze i nie dokonczone martwe, ktore chyba jednak nie powinny sie tu znalezc :D I najnowsza pracka, poszukujac nowych srodkow wyrazu czy jakos tak, postanowilem pobawic sie teksturami i zrobilem takie (dosc ograne ;>) postapo. Nie wiem ktora wersja kolorystyczna jest lepsza, ta pierwsza brudniejsza, a w drugiej czuc jakby delikatna nutke oldskul sf :) Edytowane 8 Wrzesień 2009 przez Urbanboogie
emmilius Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Stwór/koncept z ChC16 bardzo, bardzo dla mnie. Szkoda że ma skrzydła małe - raczej w przestworza się nie wzbije i by groźniej wyglądał. Pzdr
gabahadatta Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 ten cthulu taki pocieszny trochę, ale malowany bardzo fajnie :) te martwe przy nim trochę odstają z tym płaskim, przebielonym kolorem.
Uriel Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 według mnie ta jego pocieszność jest fajna, takie inne potraktowanie tematu
crayfish84 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 concept Cthulhu ok, fajnie malowany i ciekawa poza martwe troszke mdłe, jak dla mnie za bardzo trzymasz się w nich kolorów lokalnych
jameli Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Cthulhu bardzo fajnie malowany... tylko jego poza mi się nie podoba trochę... ale gęba mega! Sci fi ma fajne tekstury i kolory ale martwe faktycznie trochę sztywne w porównaniu do reszty prac... pozdro
telthona Napisano 12 Wrzesień 2009 Napisano 12 Wrzesień 2009 co do postapo, jest świetne; i lepsza jest brudniejsza wersja :D przynajmniej na moim monitorze ;) strasznie mi sie podoba jak tego ośmiornica zrobiłeś :D
Urbanboogie Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 Dzieki za komentarze! Z tymi martwymi to racja ze dupa, glownie dlatego ze sluzyly mi do przestudiowania jednego konkretnego problemu i np kolorki zupelnie sobie olalem. Ale uwagi na pewno sie przydadza bo z kolorami tak czy inaczej mam problemy. W zyciu kazdego wannabe konceptartysty przychodzi moment, gdy otrzymuje polecenia narysowania czegos elfopodobnego. Ja zostalem niedawno poproszony o zrobienie konceptu drowa - to podobno takie male slodkie elfy, z tym ze brzydkie i niedobre. Wrzucam na razie taka podstawe z ktora potem bede kombinowal dodajac wlochy i ubranka.
Urbanboogie Napisano 25 Wrzesień 2009 Autor Napisano 25 Wrzesień 2009 Dzienkuju ;) Wrzucam pierwszy projekt zbroi, co by teczka mi sie nie zgubila ;> To niby z chityny mialo byc zrobione, ale przyznam ze zdarzalo mi sie widywac bardziej chitynowa chityne niz ta.
Coyote Napisano 25 Wrzesień 2009 Napisano 25 Wrzesień 2009 wpytkę :) nic innowacyjnego ale fajnie naszkrobane :)
emmilius Napisano 25 Wrzesień 2009 Napisano 25 Wrzesień 2009 Ładny, ładny.. znaczy brzydki :). Mam tylko wrażenie jakby miał korpus lekko przy-gruby i może z przodu dałbym mocniejsze światło. Fajnie pracę "pobrudziłeś", będzie coś dalej?
Urbanboogie Napisano 26 Wrzesień 2009 Autor Napisano 26 Wrzesień 2009 Dzieki chuopy :) Z innowacja to u mnie jeszcze slabo, ale mysle ze z czasem, jak wszystko, i to sie poprawi. Inna sprawa, ze nie chcialem przekombinowac, concept robie tym razem pod 3d (4k poly to i detali za duzo nie bedzie) i jak zauwazyl emmilius, swiatlo jest dosc nijakie. Zalezalo mi raczej na tym zeby wyszedl dosyc czytelny i byl pozniej wzorem przy robieniu tekstur. Pierwszy raz cos takiego robie, wiec wszelkie porady sa na wage zlota! Nad ta zbroja nie bede juz siedzial, na tej samej bazie powstana inne i we fryzjera bede sie musial jeszcze pobawic ;)
emmilius Napisano 26 Wrzesień 2009 Napisano 26 Wrzesień 2009 Fryzjera? Hehe, to pamiętaj że Drowy mają często białe włosy - jak mleko. =] Powodzonka
Łukasz Jaskólski Napisano 26 Wrzesień 2009 Napisano 26 Wrzesień 2009 nogawki winny łaczyc sie troche poniżej pachwiny, gdzies na wysokosci tych paskow od pancerza, bo chyba nie sa to nogawki łaczone z pancernymi majtami (?) zreszta zrob taki rozkrok przed lustrem 1
Urbanboogie Napisano 26 Wrzesień 2009 Autor Napisano 26 Wrzesień 2009 Hmm Hmm... Z zalozenia to te nogawki to takie obcisle rajtuzy i dopiero na nie sa zalozone te pancerne majty (co by go zanadto nie obcieralo tu i ówdzie). Nie wiem czy to wytlumaczenie cos zmienia, ale skoro nie widac tego na pierwszy rzut oka to najwyrazniej cos spieprzylem :) dzieki za komentarz! Fryzjera? Hehe, to pamiętaj że Drowy mają często białe włosy - jak mleko. =] Powodzonka Dzieki emmilius - takie wlasnie dostalem wytyczne :) 1
emmilius Napisano 27 Wrzesień 2009 Napisano 27 Wrzesień 2009 Łukaszowi chyba o anatomie z tym rozkrokiem chodziło. Że niby ma za duży prześwit w okolicach kohones =].
Łukasz Jaskólski Napisano 27 Wrzesień 2009 Napisano 27 Wrzesień 2009 Łukaszowi chyba o anatomie z tym rozkrokiem chodziło. Że niby ma za duży prześwit w okolicach kohones =]. nie no pisalem o łączeniu materialu w przypadku spodni, no ale jak mają być rajtuzy to mogą tak przylegać do ciała czek dis: przeswit mozliwe ze ciut za duzy, ale pewnosci nie mam
emmilius Napisano 27 Wrzesień 2009 Napisano 27 Wrzesień 2009 OK, źle zrozumiałem. Rajty faktycznie mogą tak przylegać ze względu na jak to nazwaliście pancerne gacie.
Urbanboogie Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Napisano 30 Wrzesień 2009 (edytowane) Z ta anatomia to nieee wiem, nieee wiem, autorytetem dla siebie na pewno nie jestem :D Jak sa uwagi chetnie wyslucham. Dzieki za zainteresowanie Panowie. Nie chcialem byc goloslowny i zaczalem te Biebrze na tygodniowy speedpainting, ale stwierdzilem ze po 1,5 h praca nie nadawala sie do pokazania i na spokojnie to sobie dokonczylem poza konkursem. Za duzo czasu trace na eksperymenty zeby sie na tym etapie bawic w tygodniowy speedpainting, a zrezygnowac z nich nie moge, bo za duzo radochy sprawiaja :D W przypadku tego obrazka niczego sobie nie zalowalem, chcialem zeby bylo bardzo naciapane. Jak eksperymentowac to eksperymentowac! ;) Z tego samego powodu nie obraze sie jak ktos mocno skrytykuje. Edytowane 30 Wrzesień 2009 przez Urbanboogie
telthona Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 fajny ten łoś: faktycznie otoczenie nieco naciapane i nachlastane "farbą" ale trzeba przyznać że dzięki temu sprawia wrażenie takich starych ilustracji do książek :D dobrze że nie dodałeś tu fioletów, bo wtedy zaczęłoby przypominać te realistyczne landszafty :P a łoś jest naprawde fajny. taki tajemniczy :D
nicponim Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 naciapane fajnie,ale troche mdle;/ fajnie jak w pracy pojawia sie w jakims miejscu mocniejszy akcent,czy to kolorystyczny, czy tez troche bardziej dopieszczony detalem... u ciebie wszystko jest potraktowane jednakowo, technicznie fajnie,ale takie nudnawe-bez kopa;]
ICE Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 U la la, widze ze tradycyjny styl powraca. Wszystko wyglada jak z przed kilkudziesieciu lat, co bardzo mi sie podoba. Nicponim, wiem jak mozna by dodac kopa teu obrazkowi, dodaj mu peleryne i bedzie los supektos xP
Urbanboogie Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Napisano 30 Wrzesień 2009 Dzieki za komenty, ostatnio lubie takie stonowane obrazki robic, ale z tymi akcentami to chyba racja. Generalnie dobrze wiem o tej zasadzie, ale nie zawsze udaje mi sie ja zastosowac ;) i szczerze mowiac to przy tej pracy mocno sie nastaralem zeby usunac wszystkie akcenty ktore zbytnio odciagaly wzrok od losia. Moze jeszcze troche z nim pokombinuje... :> Theltona: zaintrygowalo mnie to co napisalas o fioletach, teraz mam ochote troche ich tam nawpieprzac zeby zobaczyc efekt :P Icecold: to i tak nie jest taki zwykly los, tylko losiolak! Moze jakbym mu troche krwi z pyska puscil to cos by poprawilo :D
dezzed Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 No Panie Urbanboogie, piękna robota. Losiolak jak żywy. Przy okazji dzięki za podpowiedź dotyczącą linków, klikałem i się udało. Pozdrawiam.
Urbanboogie Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 Sie ciesze sie! :D Przyszedl mi dzisiaj super sculpey wiec postanowilem zrobic cos nowego pod figurke, zobaczymy czy cos z tego wyjdzie. Z samego rysunku nie jestem raczej zadowolony, ale otworzylem krowke z napisem "cala naprzod" wiec wrzucam
Coyote Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 a gdzie scupleya kupiłeś i w jakich cenach :D ?
Urbanboogie Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 http://www.kauposil.com/ Sru di internet ;)
panRebonka Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Zlewa się z tłem deko. Ręce ma też trochę krótkie. Jak dasz mu wiecej zdecydowanego światła, dużo imo zyska.
Urbanboogie Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 Co do rak to zdecydowanie prawda, rano tez zauwazylem ze sa za krotkie i zdecydowalem ze zrobie takie karykaturalnie dlugie. To tylko taki szkic koncepcyjny na wlasne potrzeby, nie bede juz poprawial, ale masz racje ;)
Urbanboogie Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 Trialuje sobie fotoszopa, dzis taka pani ode mnie
meariss Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 "Ładna" pani, fajne kolorki, w podobnym stylu co poprzednia praca. Tylko, czy ona na tych skrzydełkach uleci? :P
Urbanboogie Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 Dzieki, to juz jej problem ;P
ICE Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Bez jaj Boogie nadawal bys sie na wymyslacza tych wszystkich paskudztw w amerykanskich "horrorach" ;D Nie chce tylko wiedziec, skad kolega czerpie inspiracje ^^'
Rekomendowane odpowiedzi