vision3d Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Pokazal Pitekkkk... pokaze i ja.... ;) taka o to skromna interpretacja tematu "zaprojektuj dwa kółka". Zależało mi przede wszystki na zachowaniu klasycznych (i mam nadzieje w miarę ergonomicznych) proporcji chopper'a, by oprocz wrazen estetycznych zapewnial jeszcze komfort jazdy bez potrzeby wizyty u masazysty;) Model powstal w jakies 5 dni + 2-3 dni zajely mi ustawienia swiatel, materialow oraz rendering w rodzialce 3200x2000. Finalny efekt moze nie jest w 100% zgodny z tym co chcialem osiagnac (ehh troche sie za pozno obejrzalem za tym konkursem:) ), ale jak na pierwsze boje z motocyklami to jestem zadowolony z efektow, a i zawsze jakies doswiadczenie wpada:) Mile widziane komentarze:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wogrodnik Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 (edytowane) Witam. Maszyna prezentuje się bardzo ładnie:D bardzo podoba mi się malowanie. niestety w praktyce mógłby ją dosiadać chyba tylko gibon (chociaż pewnie też nie), przeciętny człowiek nie będzie w stanie dosięgnąć dłońmi kierownicy a stopami podnóżków tego cuda:) ps. w czym renderujesz? Edytowane 2 Styczeń 2009 przez wogrodnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 od kiedy ty na takim starociu pracujesz {Core 2 Duo 2,13GHz, 4GB RAM, GF 7600GT}? :) magazyn psd watpie zeby dal zwyciezyc 3dmaxowi, ale powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 wogrodnik - przy moim 1,95m nie mialbym chyba wiekszego problemu;) PS Rendering w V-rayu + drobny retusz w PS Marcin_ps - pytanie powinno brzmiec: nie od kiedy a do kiedy;D do czasu az mnie ta konfiguracja nie bedzie meczyla, poki co jest jeszcze w miare wystarczajaca zwlaszcza przy wsparciu 2 podobnych maszyn:] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 bardzo dobry model i render, maszyna bardzo mi się podoba może malowanie trochę za jaskrawe jak dla mnie ale to kwestia gustu już, P.S. fajne serduszka na tylnym błotniku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Nie podoba mi się za bardzo łączenie korka wlewu z bakiem, co widać na ostatnim renderze. Wygląda jakby był tylko dosunięty ten model... Poza tym cud miód malinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Bardzo mi się podoba. Tylko może ten kolor czerwony troszke za bardzo wali po oczach, i jak już ktos pisał kierownica za daleko - trzeba by sie położyć praktycznie na baku, żeby jej dosięgnąć. No ale to już szczegół. Ogólnie fajowy modelik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Szkoda że nie wiedziałem o tym konkursie. Fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper992 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Świetna robota, choć studio marne. Jakieś odbicia i otoczenie. pozdro snajper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Forma, design ciekawy, ale malowanie na spory minus, chociaż to już kwestia gustu;) I myślę, że i tutaj lepiej pasowałoby ciemne studio. Pozdr;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 podobać się... ;D kiedy wchodzi do produkcji??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Mi się podoba i nie podoba. Podoba mi się motorek sam w sobie. Natomiast render mi się nie podoba bardzo,w porównaniu z jakością jaką zwykle pokazujesz. Rozmyty maping na oponie przy feldze, materiał karoserii nie podchodzi mi, tak samo jak chrom, który wyszedł bardzo biednie (szczególnie na pierwszym renderze na wydechu), i (ło mamo) na zbliżeniu z kurkiem od baku. Nieciekawe reflekty, brak okluzji. Fajny byłby materiał oponki, gdyby nie bump, który na pierwszym screenie wygląda płasko, tak samo na rzucie od boku. No zdecydowanie materiały (i studio? nie znam się na renderach studyjnych:D) pozostawiają do życzenia. pozdrawiam serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor_v Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 wszystko piknie tylko brakuje zbiornika na olej i akumulatora xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
are24 Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Siedze w Maya niecałe pół roku (co prawda tylko dla zabawy, ale kto wie co później) i nadal nie umiem texturować a co dopiero coś takiego zrobic. Jak dla mnie bomba. Poprzednicy krytykowali kolor, a mi sie bardzo podoba, chociaz te serduszka takie mało 'męskie' :P Zazdroszczę takich umiejętności. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 (edytowane) A ja dla odmiany nie moge zobaczyc nic poza jednym malym renderkiem.... Hmmm :/ [edit] ..juz wszystko gra i moge podziwiac ;) Edytowane 8 Styczeń 2009 przez Nezumi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 całkiem ładny model ale wokół silnika jakoś strasznie pusto masz i przednia lampa jakoś mi nie podchodzi a tak to ładnie, ale po tobie można się spodziewać czegoś więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi