kulexy Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Witam... Tak sie patrze przez okno i mysle ze fajnie by wygladaly :D PICT0094.JPG - REFERENCJA!! A tutaj przedstawiam jusz mojego pieknego rendera :D Mam zamiar zrobic podobna scene do tej ktoora jest na fotce, zobaczymy jak mi sie to uda, bo sam jestem ciekawy :D Papapa!
kozioo Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Kulexy, mógłbyś umieszczać rendery na innym serwie? Interia jest cholernie wolna:/ Polecam lycos.co.uk Szybko i bez bólu:) A co do pracki To nie jest źle:] Będziesz miał roboty za to z texturkami. Hłehłe:]
Pablo Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 No jak na razie ladnie sie zaczyna, tylko bdziesz chcial robic takze otoczenie? czy zalatwisz to fotka? pozdr
illy Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Originally posted by kozioo Kulexy, mógłbyś umieszczać rendery na innym serwie? Interia jest cholernie wolna:/ Polecam lycos.co.uk Szybko i bez bólu:) Hłehłe:] Ja polecam www.angelfire.com 20 mb i szybsze niz wiekszosc polskich:P
rdo Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 garaże fajne a z serwerów polecam również piwko.pl.... 200 MB, nie super szybkie, ale wystarczająco
kulexy Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 Chodzi wam o obrazki (postep roboty) czy np. o referencje w postaci zdjec, itp.?? kozioo - no tego sie boje, a textury mam porobione jussz razem z fotkami, wiec :) do roboty :D a co do tych serverow to faktycznie zmienie serwer, moze sam postawie :D:D:D:P Pablo - Otoczenie sie postaram zrobic, nic nie bede zastepowal fotka, bedfzie to pokaz moich mozliwosci :P Skilo - Co do serwerof to pomysle, zorietuje sie w ofercie niektorych serwisow :) Rdo - Dzieki! ale jak sobie dobrze przypominam, to z Piwka nie mozna hotlinkowac, i nie bedzie obrazkow...
Myszek Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 a ja tam proponuje wp, dziala szybko, fajnie i bez problemow :D mi sie tak jakos dziwnie wydae ze te drzwi sa za waskie, samochod by tamtedy chyba nie przejechal, no chyba ze o wina perspektywy
kulexy Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 moze to wina perspektywy, sa wysokie ale zgodne mniej wiecej z wymiarami :) 2,50 m
Pablo Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 No to czekam na ten pokaz Twoich mozliwosci :P kiedy update?:) pozdr
kulexy Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 wlasnie jest update :) Maly ale jest :D Dodalem plot - wymodelowany i taka skrzyneczke z licznikiem... dopiero skonczylem robic dokladne fotki tych garazy, wiec powinny byc szczegoly :D
Master Kiełbaster Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Chyba nie ma sensu ładować w to teraz tyle faceów bo jeszcze roślinność przed Tobą :]
kulexy Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 spoko, spoko, Scenka ma narazie 20 tys. faceof :D moze pociagne dalej, a jak nie to zastapie to jednak teksturka :D
kulexy Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 no i maly update, zaczalem robic podloze, nie duzo ale zawsze...
kulexy Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 wersja beta uksztaltowania terenu :) co myslicie??- 41788 faceow cala scenka narazie...
kulexy Napisano 10 Marzec 2004 Autor Napisano 10 Marzec 2004 renderek, chyba teraz zabiore sie za tekstury a drzewa na koniec zostawie... oto render ponad 15 minut sie robil :) co sadzicie...
Myszek Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 coz... 15 min jak na render z samym sky lightem to troszke dlugo :D calkiem ladnie to wyglada ale siatke od plotu mozna by zalatwic texturka o ile to nie modeling, pozostalo czekac na textury :)
rdo Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 scena fajna... tylko nie kumam czemu render trwał aż 15 minut
lokoman Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 scenka rzeczywiscie ladna :) mi troche przypomina pewna plansze z MOHAA ;) konkretnie misja w norwegi ;)
MareG Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Dobra kompozycja z tym slupem z tylu, minimalnie obniz horyzont, bo za duzo dolu - chyba ze tam jakas akcja sie bedzie dziala ?! Czyzby stado szeregowych garazy mialo cos w sobie interesujacego? Hmm na Twoim renderku wydaje sie, ze tak:) A juz napewno bedzie jeszcze bardziej interesujace jesli pojawi sie tam jakis \"obiekt ludzki\" CHYBA Podejde z aparatem na jakies osiedle w najblizszym czasie i sie nad tym zastanowie! :) pozdro
PiotrM Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 mi się podoba pomysł i praca jakdo tej pory git
Toudajew Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 fajna scenka [piwo] czekam na wiecje. pozdrawiam
kulexy Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 no jest updejt ze wstepnymi texturkami :D widze na drzwiach z przodu sa zle oteksturowane (odwrotnie) do poprawy ziemia, itp... CO SADZICIE O TYM??
uncle Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 namaluj wszystkie textury, te jakos dziwnie wyglodaja ;\\
MareG Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 eee cos Ty na tych drzwiach wystawę \"Four Seasons\" zrobil czy jak? :) Materialy do poprawy - drzwi szczegolnie
KAIN Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 Cos mi te texturki nie pasują jakies dziwne...:)
Toudajew Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 hmm wydaje mi sie ze nie pasuje te texsturki do siebie (mowie o drzwiach) ale to tylko moja sugestia!!
kulexy Napisano 12 Marzec 2004 Autor Napisano 12 Marzec 2004 no to chyba zrobie te garaze w inny sposob, tekstury beda inne niz w rzeczywistosci :)
zombo master Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 pracuj nad teksturkami . Modeling B. dobry zwłaszcza ta siatka. COmpositng też ql (fajny słup). Mysle że coś z tego będzie.
Myszek Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 zrob te garaze cos w stylu matrix :) same literki i neo na niebie jako superman :D
Pierzak Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 staropolskie przysłowie mówi: \"so far so good\" podpisuje sie pod tym
kulexy Napisano 12 Marzec 2004 Autor Napisano 12 Marzec 2004 no wiec ja nie mam pojecia jakie textury zrobic... jak sadzicie, ziemia bedzie lepsza, czy jakas droga kolo garazy??
MareG Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 Moja sugestia - rezygnacja z kolorow - ucieczka w duotony, sepie ~ brązy + zielenie, niech to bedzie klimat taki niepokojący np. wizja czlowieka idacego do swojego garazu z przesladującą myslą ze po otwarciu - za drzwiami nie zastanie swojej wypieszczonej Beemki czy stuningowanego duzego fiata!!! Niech niebo zawiera niespokojne chmury barwione brązem (jakby z filtrem polowkowym czerwonym) Proponuje postawic w prawym mocnym punkcie - sylwetkę ów zmartwionego goscia zmierzajacego do garazu, (...) jakiś czarny kociar przebiegajacy droge w oddali czy cuś?! Trudno mi to przekazac, ale warto sie wzorowac np. na nastroju szanownego kolegi - moderatora Batou, w jego scenie z kamienica. Tak to jakos zrob - powinno byc ponadprzecietnie ;) pozdr Marek
kulexy Napisano 12 Marzec 2004 Autor Napisano 12 Marzec 2004 no i od poczatku postanowilem zrobic te texturki... oto texturka nalozona na garaz... dodane jeszcze beda zacieki jakies, itp... Jak sie wam podoba, czekam na objektywne sugestie i komentarze... Dzieki MareG... tego potrzebowalem :) skorzystam z twoich \'uwag\'...
Pionier Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 wydaje sie ok, prosze daj inne oswietlenie zeby to jakosc wygladalo...
Pierzak Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 co do swiatelka to sie zgodze ze trzeba by jakies konkretne ustawic albo rzynajmniej zarys swiatla. zebby nie wyszlo tak ze jak dodasz na koniec swiatlo to bedzie wszystko inaczej wygladalo i bedzie kaszana.
Frankot Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Te drógie tekstury, dużo lepsze... pierwsze wyglądały sztucznie.
Falcrum Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Ciekawy projekcik :) Nawet ładnie ci wychodzi :) Daj jakiegoś plajna (plane) by te garaże tak głupio nie wisiały w powietrzu... PS. Mam podobny garaż :D Pozdr
rdo Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 takie garaże wszędzie są podobne tekstura fajna... tylko czemu tak niebieska?? i mam nadzieje, że drzwi poteksturujesz
KAIN Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Teraz jest o wiele lepiej:)!!! Tak trzymaj:) pozdro KAIN
Leru Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Proponuje troche to zroznicowac. Te \"drzwi\" (nie wiem jak to nazwac) brazowe, te biale inne jeszcze jakies obskurne, pomalowane spray`ami, dorzuc jakichs kartonow, jedne drzwi uchylone daj jakies rynny, smieci, trawy przy scianach i moze zamiast asfaltu jakas taka zwirowa droge ? Narazie wyglada spoko :)
kulexy Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 A wiec po (dlugiej / krotkiej - niepotrzebne nie czytac:) ) przerwie zamieszczam updejt... dodalem drzewko i poprawilem texture... przerwa byla spowodowana problemami ze sprzetem a takze ze wzgledu na shkole :( :) oto update... kijowo mi liscie wyszly :P
kulexy Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 i zapomnialem dodac ze te plamy to mialy byc takie plyty ale jusz w nastepnym uppdejcie ich nie bedzie :P
Gość eax Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 brawa dla ciebie, podoba mi sie to bardzo, szkoda tylko ze przed rzadnym garazem nie stoi jakis samochod, ale mam nadzieje ze w przyszlosci sie to zmieni.
Marcin_ps Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 zmien env. color na jakis jasny a nie czarny
Pablo Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Te druty od siatki to modelowales ? :) poza tym szystko idzie w dobrym kierunku, keep working :) pozdr
Archangel Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Ladnie to wyglada troche tylko drzewko jakies strasznie oble ale to moze dlatego ze jest bez teksturki. Pozdrawiam
ARCTIC Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 FAjna pracka... jabym jeszcze zwiększył Bump\'a na scianach PozdR..l.i powodzenia...
Rekomendowane odpowiedzi