Napisano 5 Marzec 200421 l Witam... Tak sie patrze przez okno i mysle ze fajnie by wygladaly :D PICT0094.JPG - REFERENCJA!! A tutaj przedstawiam jusz mojego pieknego rendera :D Mam zamiar zrobic podobna scene do tej ktoora jest na fotce, zobaczymy jak mi sie to uda, bo sam jestem ciekawy :D Papapa!
Napisano 5 Marzec 200421 l Kulexy, mógłbyś umieszczać rendery na innym serwie? Interia jest cholernie wolna:/ Polecam lycos.co.uk Szybko i bez bólu:) A co do pracki To nie jest źle:] Będziesz miał roboty za to z texturkami. Hłehłe:]
Napisano 5 Marzec 200421 l No jak na razie ladnie sie zaczyna, tylko bdziesz chcial robic takze otoczenie? czy zalatwisz to fotka? pozdr
Napisano 6 Marzec 200421 l Originally posted by kozioo Kulexy, mógłbyś umieszczać rendery na innym serwie? Interia jest cholernie wolna:/ Polecam lycos.co.uk Szybko i bez bólu:) Hłehłe:] Ja polecam www.angelfire.com 20 mb i szybsze niz wiekszosc polskich:P
Napisano 6 Marzec 200421 l garaże fajne a z serwerów polecam również piwko.pl.... 200 MB, nie super szybkie, ale wystarczająco
Napisano 6 Marzec 200421 l Autor Chodzi wam o obrazki (postep roboty) czy np. o referencje w postaci zdjec, itp.?? kozioo - no tego sie boje, a textury mam porobione jussz razem z fotkami, wiec :) do roboty :D a co do tych serverow to faktycznie zmienie serwer, moze sam postawie :D:D:D:P Pablo - Otoczenie sie postaram zrobic, nic nie bede zastepowal fotka, bedfzie to pokaz moich mozliwosci :P Skilo - Co do serwerof to pomysle, zorietuje sie w ofercie niektorych serwisow :) Rdo - Dzieki! ale jak sobie dobrze przypominam, to z Piwka nie mozna hotlinkowac, i nie bedzie obrazkow...
Napisano 6 Marzec 200421 l a ja tam proponuje wp, dziala szybko, fajnie i bez problemow :D mi sie tak jakos dziwnie wydae ze te drzwi sa za waskie, samochod by tamtedy chyba nie przejechal, no chyba ze o wina perspektywy
Napisano 6 Marzec 200421 l Autor moze to wina perspektywy, sa wysokie ale zgodne mniej wiecej z wymiarami :) 2,50 m
Napisano 6 Marzec 200421 l Autor wlasnie jest update :) Maly ale jest :D Dodalem plot - wymodelowany i taka skrzyneczke z licznikiem... dopiero skonczylem robic dokladne fotki tych garazy, wiec powinny byc szczegoly :D
Napisano 7 Marzec 200421 l Chyba nie ma sensu ładować w to teraz tyle faceów bo jeszcze roślinność przed Tobą :]
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor spoko, spoko, Scenka ma narazie 20 tys. faceof :D moze pociagne dalej, a jak nie to zastapie to jednak teksturka :D
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor wersja beta uksztaltowania terenu :) co myslicie??- 41788 faceow cala scenka narazie...
Napisano 10 Marzec 200421 l Autor renderek, chyba teraz zabiore sie za tekstury a drzewa na koniec zostawie... oto render ponad 15 minut sie robil :) co sadzicie...
Napisano 10 Marzec 200421 l coz... 15 min jak na render z samym sky lightem to troszke dlugo :D calkiem ladnie to wyglada ale siatke od plotu mozna by zalatwic texturka o ile to nie modeling, pozostalo czekac na textury :)
Napisano 10 Marzec 200421 l scenka rzeczywiscie ladna :) mi troche przypomina pewna plansze z MOHAA ;) konkretnie misja w norwegi ;)
Napisano 11 Marzec 200421 l Dobra kompozycja z tym slupem z tylu, minimalnie obniz horyzont, bo za duzo dolu - chyba ze tam jakas akcja sie bedzie dziala ?! Czyzby stado szeregowych garazy mialo cos w sobie interesujacego? Hmm na Twoim renderku wydaje sie, ze tak:) A juz napewno bedzie jeszcze bardziej interesujace jesli pojawi sie tam jakis \"obiekt ludzki\" CHYBA Podejde z aparatem na jakies osiedle w najblizszym czasie i sie nad tym zastanowie! :) pozdro
Napisano 11 Marzec 200421 l Autor no jest updejt ze wstepnymi texturkami :D widze na drzwiach z przodu sa zle oteksturowane (odwrotnie) do poprawy ziemia, itp... CO SADZICIE O TYM??
Napisano 12 Marzec 200421 l eee cos Ty na tych drzwiach wystawę \"Four Seasons\" zrobil czy jak? :) Materialy do poprawy - drzwi szczegolnie
Napisano 12 Marzec 200421 l hmm wydaje mi sie ze nie pasuje te texsturki do siebie (mowie o drzwiach) ale to tylko moja sugestia!!
Napisano 12 Marzec 200421 l Autor no to chyba zrobie te garaze w inny sposob, tekstury beda inne niz w rzeczywistosci :)
Napisano 12 Marzec 200421 l pracuj nad teksturkami . Modeling B. dobry zwłaszcza ta siatka. COmpositng też ql (fajny słup). Mysle że coś z tego będzie.
Napisano 12 Marzec 200421 l zrob te garaze cos w stylu matrix :) same literki i neo na niebie jako superman :D
Napisano 12 Marzec 200421 l Autor no wiec ja nie mam pojecia jakie textury zrobic... jak sadzicie, ziemia bedzie lepsza, czy jakas droga kolo garazy??
Napisano 12 Marzec 200421 l Moja sugestia - rezygnacja z kolorow - ucieczka w duotony, sepie ~ brązy + zielenie, niech to bedzie klimat taki niepokojący np. wizja czlowieka idacego do swojego garazu z przesladującą myslą ze po otwarciu - za drzwiami nie zastanie swojej wypieszczonej Beemki czy stuningowanego duzego fiata!!! Niech niebo zawiera niespokojne chmury barwione brązem (jakby z filtrem polowkowym czerwonym) Proponuje postawic w prawym mocnym punkcie - sylwetkę ów zmartwionego goscia zmierzajacego do garazu, (...) jakiś czarny kociar przebiegajacy droge w oddali czy cuś?! Trudno mi to przekazac, ale warto sie wzorowac np. na nastroju szanownego kolegi - moderatora Batou, w jego scenie z kamienica. Tak to jakos zrob - powinno byc ponadprzecietnie ;) pozdr Marek
Napisano 12 Marzec 200421 l Autor no i od poczatku postanowilem zrobic te texturki... oto texturka nalozona na garaz... dodane jeszcze beda zacieki jakies, itp... Jak sie wam podoba, czekam na objektywne sugestie i komentarze... Dzieki MareG... tego potrzebowalem :) skorzystam z twoich \'uwag\'...
Napisano 12 Marzec 200421 l co do swiatelka to sie zgodze ze trzeba by jakies konkretne ustawic albo rzynajmniej zarys swiatla. zebby nie wyszlo tak ze jak dodasz na koniec swiatlo to bedzie wszystko inaczej wygladalo i bedzie kaszana.
Napisano 13 Marzec 200421 l Ciekawy projekcik :) Nawet ładnie ci wychodzi :) Daj jakiegoś plajna (plane) by te garaże tak głupio nie wisiały w powietrzu... PS. Mam podobny garaż :D Pozdr
Napisano 13 Marzec 200420 l takie garaże wszędzie są podobne tekstura fajna... tylko czemu tak niebieska?? i mam nadzieje, że drzwi poteksturujesz
Napisano 13 Marzec 200420 l Proponuje troche to zroznicowac. Te \"drzwi\" (nie wiem jak to nazwac) brazowe, te biale inne jeszcze jakies obskurne, pomalowane spray`ami, dorzuc jakichs kartonow, jedne drzwi uchylone daj jakies rynny, smieci, trawy przy scianach i moze zamiast asfaltu jakas taka zwirowa droge ? Narazie wyglada spoko :)
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Autor A wiec po (dlugiej / krotkiej - niepotrzebne nie czytac:) ) przerwie zamieszczam updejt... dodalem drzewko i poprawilem texture... przerwa byla spowodowana problemami ze sprzetem a takze ze wzgledu na shkole :( :) oto update... kijowo mi liscie wyszly :P
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Autor i zapomnialem dodac ze te plamy to mialy byc takie plyty ale jusz w nastepnym uppdejcie ich nie bedzie :P
Napisano 7 Kwiecień 200420 l brawa dla ciebie, podoba mi sie to bardzo, szkoda tylko ze przed rzadnym garazem nie stoi jakis samochod, ale mam nadzieje ze w przyszlosci sie to zmieni.
Napisano 7 Kwiecień 200420 l Te druty od siatki to modelowales ? :) poza tym szystko idzie w dobrym kierunku, keep working :) pozdr
Napisano 7 Kwiecień 200420 l Ladnie to wyglada troche tylko drzewko jakies strasznie oble ale to moze dlatego ze jest bez teksturki. Pozdrawiam
Napisano 7 Kwiecień 200420 l FAjna pracka... jabym jeszcze zwiększył Bump\'a na scianach PozdR..l.i powodzenia...