Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Znana jest już oficjalna lista filmów nominowanych do Oskara. Dla czytelników serwisu poświęconego grafice komputerowej oczywiście najważniejsze są trzy kategorie:

Najlepszy krótki film animowany (Best Animated Short)

• La Maison en Petits Cubes
  • Lavatory
  • Oktapodi
  • Presto
  • This Way Up

Najlepszy film animowany (Best Animated Feature)

• Bolt
  • Kung Fu Panda
  • WALL-E

Najlepsze efekty specjalne (Best Visual Effects)

• The Curious Case of Benjamin Button
  • The Dark Knight
  • Iron Man

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

z shortów to tylko Oktapodi znam a z długich to Bolta i The Curious Case of Benjamin Button trzeba obejrzeć :)

hmm żadnych linków nie ma żeby resztę shortów ściągnąć? :)

Napisano

Bolt ma mega duże szanse, choć Panda też trzyma wysoki poziom...

poczekamy zobaczymy...

Napisano

Ja bym jeszcze dodał, że Ed Catmull ma dostać Oskara za całokształt.

Napisano

Z pelnego metrazu to fakt, moim zdaniem bolt raczej nie wygra z wall-e. No bo przeciez nie z kung fu panda bedzie konkurowal o nagrode. Panda byla calkiem smieszna, ale jednak troche wtorna. Bolt byl odrobine swiezszy w fabule, o ile to w ogole cos znaczy dla jury.

Z shortow widzialem tylko presto i oktapodi i oba sa bardzo, bardzo dobre. Wolalbym jednak zeby europa dostala oskara, wiec kibicuje oktapodi.

Jesli ktos nie widzial presto to jest tutaj:

http://www.traileraddict.com/trailer/presto/full-short-film

i na dvd z wall-e.

Edytowane przez Luki Luki

Napisano

Bolt świeży w fabułę? Po prostu inaczej sprzedana historia "bohater chce coś zrobić, ma kumpla, który nie chce ale i tak robią to razem i są przyjaciółmi do końca życia".

Wall-E nie był wtórny, Madagaskar2 też powiał świeżością ale Bolt to już przypalone kotlety ;)

Napisano

Leru - zwykle w filmach jest tak ze bierze sie sierote, i na koniec filmu ona odkrywa Prawde Objawioną, ze kazdy moze zostac bohaterem jesli wykorzysta swoje Silne Strony.

Tymczasem w piorunie jest troche inaczej, nie chce spojlowac, ale to w sumie juz chyba nie tajemnica, ze o ile na koncu okazuje sie ze kazdy moze zostac bohaterem, to przez wiekszosc filmu ten pies wierzy ze juz nim jest i ciekawe jest to ze kocica mu to probuje wybic z glowy, chomik wrecz przeciwnie itd. Czegos takiego jakos nie kojarze zebym widzial.

Nie napisalem przeciez ze Bolt ma Super Oryginalna Fabule Ktora Zmienila Moje Zycie.

Natomiast Kung Fu Panda, to film o ktorym napisalem w pierwszym zdaniu.

Wall-e nawet jesli nic nowego nie mowi, to jednak nie jest jednym z tysiecy filmow o takiej samej fabule, a z pewnoscia niesamowicie dziala brak dialogow. To cos nowego (chyba ze wrocimy do czasow Charlie Chaplina i Bustera Keatona), i mnie w ogole nie przeszkadzaloby gdyby ich calkiem nie bylo.

Bardzo dawno temu Rabin Ben Akiba powiedzial "wszystko juz bylo", i trudno odmowic mu racji.

Napisano

Wall-e jest spoko, ogladalem raz, czy dwa, ale wiecej razy nie moge sie zmusisc do ogladania tego filmu, jest po prostu nudny (za 3cim razem), iniemamocni moge ogladac codziennie i bawic sie przy nim dobrze ;) wydaje mi sie ze brak dialogow jednak nie wyszedl tu na +, ot oblukac raz i starczy, warto za to kupic 2plytowe wydanie, bo ma bardzo dobre makingofy :)

Napisano

Może to też kwestia gustu, ja akurat nigdy nie czułem chęci obejrzenia "Iniemamocnych" po raz drugi, natomiast "Monsters Inc." widziałem ze 4 razy i za każdym razem bardzo mi się podobał (nie widziałem wersji PL, i ogólnie staram się nie oglądać - jakoś mnie dubbing nie przekonuje). Nie widziałem natomiast jeszcze "Bolt", więc do "Wall-e" nie porównam ;)

Napisano

Spoko, jeśli tak na to spojrzeć to jest trochę świeżości. Przyznaję bez bicia :)

Napisano

Z shortów kibicuję Oktapodi bo uwielbiam ten klimat gobelinsowy, ale pewnie wygra Presto.

Napisano

WALL-E to nie film WALL-E to znakomita przekonująca postać wystarczy ze na chwile zniknie z ekranu i już film wydaje się nudny właśnie za ta wymowność bez slow dostanie Oscara. Natomiast Bolt wygrywa pod względem wykonania a Kung Fu Panda to kolejna dobrze wykonana bajka 3d która ginie na tle innych.

Edytowane przez happy-angel