Napisano 30 Styczeń 200916 l hej, postanowilem zalozyc swoja teczke co by zbytnio nie zasmiecac forum swoimi modelami ;) na pierwszy rzut taki 2 dniowy speedzik dla relaksu, miecz. zrobiony z mysla o nauce ZBrusha ale niestety wychodzil pomietolony dosc mocno (niczym z pralki) wiec dalem sobie spokoj i wziolem sie za texturowanie. model jeszcze nie skonczony bo czegos mi nadal brakuje(moze to przez ten metal?) wiec narazie diffuse i specular skopiowany z diffusa tak na probe. rozmiar 1024x1024 a siateczka 748 trisow. moglo byc mnie ale poniewaz zaczolem model optymalizowac pod ZB to z 500 zrobilo sie 700 ;) wszelaki komentarz jak zawsze mile widziany :) pozdrawiam Edytowane 24 Luty 200916 l przez DiO
Napisano 30 Styczeń 200916 l praktycznie jeden wielki bład merytoryczny, daj mi screen fronta tego miecza a powiem Ci co zmienic
Napisano 31 Styczeń 200916 l Broń złożona z części rapiera i miecza za to z otwieraczem=) Model jako taki fajny poza jednostronnym koszem. Ogólnie spoko
Napisano 9 Luty 200916 l Autor dzieki wielkie panowie :) Kirian:no fakt, ale biorac pod uwage ze na mojej referce mial gumowa raczke...no jakos nie mialem ochoty tego tak odwzorowac ;) daje wersje skonczona z poprawionym specularem i normalka z PS. pozdrawiam
Napisano 9 Luty 200916 l Dio Sorki:) jezeli to jest 'cos' na sciane albo niewiem.. wisiorek na szyje to koncepcyjnie o.k:) but prosze, nie nazywaj tego mieczem:PP 3 słowa:'spróbuj tym pomachać' Nie obraz sie:) poprostu do tych spraw podchodze bardzo utylitarnie:P Powodzenia!
Napisano 9 Luty 200916 l Autor Kruku:poza normalka ktorej wczesniej nie bylo,specularem ktory nie dzialal jak powinien i sposobem prezentacji to nic sie nie zmienilo :) Kirian:nie obrazam sie nic a nic :) na pewno masz racje ze nie dalo by sie tym machac w "rzeczywistosci", wez tylko pod uwage ze to jest game art i z tego co mi wiadomo to sa tu prawiesz wszystkie chwyty dozwolone, tak dlugo jak "fajnie" cos wyglada.wiec rozumiem ze dla ciebie wszystkie gry fantasy, RPG i tam takie sa pomylka? :) pozdrawiam:)
Napisano 10 Luty 200916 l dobij no do tego 1K tri, i zrob zeby to kółko na górze nie bylo takie kanciate...wogole, to nie podoba mi sie pomysł z tym pustym kółkiem tam...co to breloczek? ;) ale niewazne...model wygalda spoko!
Napisano 10 Luty 200916 l Kruku:poza normalka ktorej wczesniej nie bylo,specularem ktory nie dzialal jak powinien i sposobem prezentacji to nic sie nie zmienilo :) Chyba się nie zrozumieliśmy ;] teoretycznie się zmieniło XD ale wizualnie niezbyt ( no i jeszcze nie pokazałeś samych textur ;3 ) teraz tylko zrób to co ci Brunek poradził ale na kompletnie nowym innym modelu ;], wcześniej zrób sobie najlepiej HP żeby wypalić normal mapy i AO (ewentualnie zrób heightmape w PS), skołuj sobie dobre refki (najleiej jednej rzeczy niezbyt skomplikowanej np topur itp) staraj się odwzorować ją 1 do 1 ale textury rób używając innych dobrej jakości różnych fotów drewna, blachy itp aby uzyskać tylko miekki uzasadniony detal i kolor (na bazie wcześniej wypalonych textur z HP ), nie użyuwaj w ps bevel and emboss!!!
Napisano 24 Luty 200916 l Autor haj wszystkim, czas znowu cos pokazac:) wszystkie rady Kruku staralem sie uwzglednic wiec wydlubalem cos z warhammeraonline, orczy toporek/miecz (nie wiem jak to sklasyfikowac;)). mam nadzieje ze jest lepiej ale ocene to juz wam pozostawiam. wszelkie komentarze jak zawsze mile widziane :) pozdrawiam
Napisano 24 Luty 200916 l o metalik fajnie zaczyna Ci juz wychodzic, uchwyt spoko ale na ostrzu troche slabiej
Napisano 24 Luty 200916 l odnosnie rapiera to albo rekojeść zbyt długa w stosunku do koszyka albo koszyk zbyt blisko i zbyt krótki do rękojeści. a co do drugiej broni.. tto te rysy z boku broni jakoś tak nie pasują. w normalnym uzytkowaniu broni bardziej by je było widać na ostrzu niż z jej boku. brak też normali na rękojeści i przez to wychodzi uchwyt zbyt płaski poza tym całkiem ok
Napisano 24 Luty 200916 l Nie kumam tego zawiniętego na ostrzu. To jest szmatka na ostrzu? Czy normal jest wklęsły? Bo wygląda jakby był "wrzeźbiony" w ostrze. A z texturą to płasko wygląda ta szmatka. Metal na rękojeści też mi się podoba, pomijając tę szmatkę nieszczęsną, całkiem fajnie:) pozdrawiam!