Napisano 2 Marzec 200916 l chlopaki troszku gna palke z cenami (2 lata i jakies 400% wzrost cenowy i nawet nie chce im sie christmasow robic, fuj). czy jest jakas tansza alternatywa dla nich, chodzi o modele oczywiscie.
Napisano 2 Marzec 200916 l Autor RA napisał: A więc uważasz, że te ich 120 ojro za paczkę modeli, to dużo? jesli wezmiesz pod uwage ze 2 lata temu za TA SAMA paczke modeli placiles 100 zl to odpowiedz nasuwa sie sama...oczywista oczywistosc teraz ojro idzie dodatkowo wzwod - wiec problem narasta... poza tym nie idzie o to co uwazam tylko czy znasz tansza alternatywe...
Napisano 2 Marzec 200916 l Nie kojarzę by była alternatywa dla evermotion. Trudno byłoby znaleźć serwis sprzedający takie ilości modeli za jeszcze śmieszniejsze pieniądze. Jakie by te modele nie były, a zdania o większości zbyt pochlebnego nie mam.
Napisano 2 Marzec 200916 l http://www.doschdesign.com/products/3d http://www.the123d.com/3d-model.html Alternatywa - cenowo tak samo albo drożej :) jest jeszcze turbosquid
Napisano 2 Marzec 200916 l http://www.the123d.com/3d-model.html Ale nie wiem jak oni ci cenowo dojda do everowatych. edit: tak to jest ja sie strony nie odswierza, sorry za powtarzanie sie po Destro-jeże :)
Napisano 2 Marzec 200916 l sorry, ale w przypadku drzew najnowszych to jest raczej mega tanio jesli chodzi o everow....
Napisano 2 Marzec 200916 l ja znalazłem cos takiego: [link usunięty - pirackie kopie] Ale wydaje mi sie ze to jest nielegalne... a ktos sie nie liczy z ich praca... ale to trza sprawdzic albo powiadomic everow... Edytowane 2 Marzec 200916 l przez Adek
Napisano 2 Marzec 200916 l Autor tak naprawde to co robi evermotion prawdopodobnie tez nie jest legalne. Chyba, ze oplacaja designerow mebli. Jesli nie, to poprzez brak info nt danego mebla mimo oczywistych skojarzen - przynajmniej balansuja na granicy prawa...
Napisano 2 Marzec 200916 l Siwy Tajny Współpracownik 4EVER :) the123.com mają moim zdaniem fajniejszych ludzi, co nie znaczy że tańszych :) co do tego balansowania na granicy prawa - nie zgodze się, nie jesteś w stanie udowodnić że dany model jest zrobiony dokładnie jak jakiś mebel. Bo to nie kopia, a jedynie inspiracja. I tu już raczej nikt się nie przyczepi. A tańsza alternatywa zawsze jest gregkilla - siadasz i modelujesz sam
Napisano 2 Marzec 200916 l Autor Loki napisał: Siwy Tajny Współpracownik 4EVER :) the123.com mają moim zdaniem fajniejszych ludzi, co nie znaczy że tańszych :) co do tego balansowania na granicy prawa - nie zgodze się, nie jesteś w stanie udowodnić że dany model jest zrobiony dokładnie jak jakiś mebel. Bo to nie kopia, a jedynie inspiracja. I tu już raczej nikt się nie przyczepi. A tańsza alternatywa zawsze jest gregkilla - siadasz i modelujesz sam a studiowales sobie prawo autorskie? Bo ja jeszcze dodatkowo bylem z tym u prawnika. Skoro jednak kontynuuja swoja dzialalnosc, znaczy, ze maja dobrych prawnikow - lub Siwy nie doniosl jeszcze np vitrze ;]
Napisano 2 Marzec 200916 l Loki napisał: Siwy Tajny Współpracownik 4EVER :) ;) Nie śpię, czuwam. haha A tak serio to jak ktoś przegina jak ci od tej stronki to trzeba działać, przynajmniej dla branżowej solidarności. Edytowane 2 Marzec 200916 l przez siwy
Napisano 2 Marzec 200916 l Boli mnei nieznajomosc tematu w którym niektorzy sie pieknie wypowiadaja - otóż kilka sprostowan: 1. nigdy nie sprzedwalismy kolekcji modeli za 100 zl :D... - za 100 zl byly tylko tutoriale, okres promocji dla PL trwal 3 lata - i ogolnie polacy dostawali poprostu 50% znizki ale wielu z tzw "artystow" dopuszczali sie manipulacji odsprzedajac na zachod nasze CD biorac odpowiednia prowizje - co poprostu ucielismy cofajac znizki - polak jak widac potrafi. 2. praw autorskich nie lamiemy - ktos tam wypowiadajacy sie "w temacie" a prawnika u ktorego ponoc ktos byl nalezy zwolnic :D lub cofnoac koncesje wykonywania zawodu. - podejrzewam ze tak naprawe pan nie byl u prawnika :D tylko tak pisze aby bic piane :D podejrzewam ze wacpan: gregkilla - poprostu nas nie lubi - nie zna tematu i przypieprza sie za cololwiek, ale coz niektorzy musza gnoic innych - nawet nieslusznie zeby sami czuc sie lepiej Edytowane 2 Marzec 200916 l przez Adek
Napisano 2 Marzec 200916 l @PENdzel, korzystając z tematu. Nie zastanawialiście się nad sprzedażą na sztuki? czy jakąś np. wybraną ilością modeli? Bo np.: nie wszystkie drzewka i krzaczki są potrzebne/fajne.
Napisano 2 Marzec 200916 l PENdzel napisał: podejrzewam ze wacpan: gregkilla - poprostu nas nie lubi W glowie mi sie nie miesci, jak mozna nie lubic Everow i pana prezesa!!! Prowokacja!
Napisano 3 Marzec 200916 l Patrząc na średnią cenę wizualizacji i cenę zestawu modeli od Everów to dla osoby, która się zajmuje tym zawodowo, cena wcale nie jest taka wysoka, a zaoszczędza się w ten sposób bardzo dużo czasu.
Napisano 3 Marzec 200916 l Pracujemy nad sprzedaza detaliczna juz od roku - wymagalo to przebudowania portalu od zera... calosc ruszy za jakies 2 - 3 miesiace.