dzudzu Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 (edytowane) Hej, znając życie to nowości zbyt często wrzucać nie będę - bo w miarę szybko zniechęcam się do malowania - ale zagospodaruję trochę miejsca na forum. S'il vous plait... praca sprzed kilku dni: ...i podrasowany speed z aktualnej speed-tygodniowej sesji: Mam jeszcze trochę starszych prac na dysku, ale chciałbym je doszlifować zanim upublicznię. Edytowane 29 Kwiecień 2009 przez dzudzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 to pierwsze fajne...troche tylko obiekty za malo na siebie oddzialywuja..np ta kotara z lewej strony nie rzuca cienia ani nie zabarwia podlogi ani troche...tak samo na tez zolta sukienke by sie rzucilo troche zielonego i tego karmazynowego z kotar..i wogole wszystko tak jedno na drugie :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 maciekG: dzięki maciek... pamiętam zazwyczaj o tej zasadzie, ale jak rysuję to mi nie przeszkadza, że czasem o niej zapominam :) pracuję jednak nad tym lenistwem. Jedna ze starszych prac. Namęczyłem się przy niej bezmiernie, ale mniej więcej co chciałem, to osiągnąłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 pierwsze dwie ilustracje w takim fajnym klimacie do jakiejś książeczki z bajkami :) dzieciom się podoba (przetestowane na siostrze :P ) a ten portrecik też fajny ale kolorki trochę psują efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 A mi sie najbardziej podoba portret, wlasnie ze wzgledu na takie nieoczywiste kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 We wcześniejszym portrecie celowo takich dramatycznych kolorów użyłem. Chodziło o pewną wyniosłość i pewne cierpienie zarazem. Tłuścioch: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 mi również portret najbardziej przypadł do gustu, głównie z powodu, odważnej, zimnej i niepokojącej kolorystyki, miała być wyniosła i zimna - no i moim zdaniem jest, niemal wampiryczna - a dla mnie to jak najbardziej na plus, bardzo mi sie podoba :) chociaż wydaje mi się, że gdyby szyja była mniej "jednolicieniebieska" tylko łapała troche kolorków z twarzy, byłoby jeszcze lepiej, twarz ma świetne kolory, szyja wygląda przy niej nieco "gipsowo" :P ale to tylko moje odczucie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Z ostatniej sesji o piratach... lekko podrasowany: I starszy, bardziej dołujący tematycznie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 ej :D ta "manufaktura" jest świetna, zarówno pod względem kolorystycznym jak i formalnym. faktycznie, nieco depresyjne, ale depresyjne prace więcej emocji doświadczają niż takie "puste" ładne, i przyjemne. niebo strasznie fajnie zrobione. w ogóle takie nieco szkicowe, ale ta szkicowość jest tutaj dużym plusem. Jedyne co mnie tu drażni, to taka kreska u dołu, świadcząca o tym, że obszar roboczy był powiększany w dół XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 hehe, thx telthona... faktycznie, umknęło mi to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 dawaj nowe rzeczy jakies :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 28 Marzec 2009 Autor Share Napisano 28 Marzec 2009 racja telthona, trzeba ćwiczyć... dzięki za pogonienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 fajnie, lubie Twoj styl bardzo:) jak troche bardziej postarasz sie jesli chodzi o kompozycje, perspektywe, detale i ogolnie tresc swoich prac to bedzie naprawde fajowo :) W Twoich poprzednich pracach mam wrazenie,ze troche za bardzo upraszczas formy i sprawiaja wrazenie "klockowatych"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 dziękuję lordzie... staram się, a jak wychodzi tak wychodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Nie dziękuj :P dawaj więcej martwej! Ten "nożyk" wyszedł piknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 długo ważone.... :P świetna martwa, naprawdę, nożyk wyszedł zacnie :), kolorki i bryła wszystko mi sie podoba, lordbiernac juz napisał co trzeba, więc powiem tylko: więcej, więcej, więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 noo :) pod względem malowania bardzo fajne; takie świeże, lekkie, niezamęczone. z zestawienia barwnego najbardziej podoba mi się to, że namalowałeś te refleksy kolorów na plastikowym nożyku :) tak jak powinno być ;D co do samego wybrania i ułożenia martwej: cholera, naprawdę podobają mi się takie współczesne, realistyczne martwe :) aż chyba sama coś takiego zrobię... ale ciężko będzie wybrać coś fajnego, żeby nie wyszło "fajne na siłę" ta kompozycja tutaj jest super xD kufel dębowego i nożyk, z serii tych co przyprawiają mnie często o wściekłość :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 hmm, trochę mnie zaskoczyliście ludkowie... czuję presję, że już nic lepszego w życiu nie namaluję O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Namalujesz :D Trzecia martwa, licząc od tej z nożykiem, będzie lepsza. Obiecuję :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 No to spoko... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 starsza praca: dzisiejszy speed: ... i aktualny CC: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2009 (edytowane) Widoczek: Ups... poprzedni mi się niechcący skasował. Nic to, zastąpię go innym: (na podstawie zdjęcia) Edytowane 8 Kwiecień 2009 przez dzudzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Ćwiczę widoczki. Poprawiłem stary, bo mi się nie podobał: (na podstawie kilku referek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Kolory masz świetne :D Brakuje jakichś tupnięć akcentem, czegoś intensywniejszego, szczególnie na bliższych planach. W ostatnim elementy zdają się wycinane. Pole uprawne nagle się kończy. Drzewa podobnie. Ciemno pod ich konarami sugeruje cały las za nimi, a tak naprawdę to ledwie rządek, dwa. Co nie zmienia faktu, że same drzewka wyszły pięknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 yep, masz rację panie szalony... rypło mi się na drugim obrazku sporo rzeczy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Ja sie nie znam, ale to drzewo to jeden z fajniejszych digitali jakie ostatnio widzialem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 #23 Lekkie, zwiewne, przyjemne dla oka w mordkie ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Drzewko naprawdę super a w obrazku z piramidami i komputerkiem jest dla mnie "za czysto" brakuje miejscami troszkę tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 (edytowane) Dalej ćwiczę widoczki. (na podstawie foty) Edytowane 13 Kwiecień 2009 przez dzudzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 To ostatnie jest tylko ćwiczeniem ? Wspaniałe. Widzę, że w 3 ostatnich doskonalisz technikę, którą namalowałeś portret kobiety z pierwszej strony teczki. Zasłużyłeś na fronta tym ostatnim ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 ostatni swietny :) masz czuja do kolorkow wielkiego (to sie tyczy wszystkich Twoich prac), a w tym ostatnim jescze umiejetnie dodales ciekawsze teksturki niz zazwyczaj i postep widac ogromny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 noo dzudzu - pikne tatry!!! :) świetny ten ostatni widoczek, świetny kolor, ale nie wiem czy przed ostatni nie podoba mi się nawet bardziej :) generalnie świetność! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 SBT77: Ćwiczenie, bo nie wymyślałem tego widoku z głowy... część pracy wykonał fotograf (on wybrał widok i kadr) a ja skupiłem się na pracy nad ćwiczeniem faktury; kiedyś prace miałem bardziej wygłaskane, bo uczyłem się widzieć bryłę a teraz, gdy uznałem, że już jako tako ją widzę, to zacząłem ćwiczyć fakturę. lordbiernac, Kubasa: dzięki chłopaki... sam jestem zaskoczony, że ta praca mi tak wyszła; nie jestem szczerze mówiąc przyzwyczajony do czegoś takiego O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 genialny widoczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Gratuluje wyczucia kolorów, fakturka tez juz fajnie działa na tych ostatnich, widoczek z różowym drzewem dla mnie masterpiece ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 20 Maj 2009 Autor Share Napisano 20 Maj 2009 Takie różne eksperymenty. Kusi mnie, by zrobić krótką i prostą animację w oparciu o takie surowe szkice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebel Napisano 20 Maj 2009 Share Napisano 20 Maj 2009 Fajne te ostatnie, takie speedowe ;]. Ogółem ładnie łapiesz kolory, dobrze przechodzą, łączą się. A co do "Kusi mnie, by zrobić krótką i prostą animację w oparciu o takie surowe szkice." To wiem o co Ci chodzi :). Też mnie kusi aby zrobić jakąś animacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 20 Maj 2009 Share Napisano 20 Maj 2009 No to ja się wpiszę bo jeszcze tu u Ciebie tego nie robiłem ;) Przejrzałem sobie wszystkie pracki i każda ma w sobie coś dobrego. Kolory, bryłowatość to już tak jakby masz wrodzone i stylowe ;). Cechą wspólną jest również taki minimalizm. Nie wiem jak to inaczej określić. Czasem jest to na plus a czasem nie do końca. Tak czy inaczej dużo się udzielasz w różnych częściach forum i efekty widać. Dalszego rozwoju życzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 20 Maj 2009 Autor Share Napisano 20 Maj 2009 dzięki za otuchę panowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 20 Maj 2009 Share Napisano 20 Maj 2009 Bardzo fajnie Ci ta faktura w widoczkach wyszła. W ostatnim landszafcie góry jakieś pokrzywione sie wydają. Ten NEC też fajny pomysł, co do postaci to preferuje bardziej podobne do ostatniego gostka. Ogólnie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi