Napisano 21 Marzec 200915 l Już dawno w newsach nie pisaliśmy o nowych krótkich animacjach. W ramach nadrobienia zaległości zachęcam do obejrzenia, krótkiego filmu stworonego przez Ikso Studio z Hiszpanii. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=559
Napisano 21 Marzec 200915 l mi się podobała, ale musiałbym się przyczepić do ekspersji twarzy tego stworka generalnie cięzko odczytać jego emocje jak u Stevena Sigala :D
Napisano 21 Marzec 200915 l Haha. Bardzo fajne. Ładne obrazki, zabawna historyjka, ogólnie bardzo fajny short. Chyba nie ma się co na siłę czepiać fabuły. Że co? Za mało głębi filozoficznej? Z zamierzenia chyba miał być prosty gag (gad?). Motyw ze Star Wars rzeczywiście dobry :)
Napisano 21 Marzec 200915 l A chcialbys ogladnac ten short raz jeszcze? Bo np ja nie bardzo. Dobry szort to taki do ktorego chce sie wracac.
Napisano 21 Marzec 200915 l Taki trochę w klimacie Niezłego Kanału niestety. Nie do końca rozumiem sens robienia takiego shorta. Chociaż motyw z SW mnie ucieszył :)
Napisano 21 Marzec 200915 l Chyba nie każdy short musi mieć głębię i przekaz i być nie wiadomo jak oryginalny. Tutaj jest prosty gag nawet nie tyle śmieszny co pozytywnie nastrajający i wesoły i wystarczy. Wolę dobrze zrealizowaną głupotkę niż koncepcyjnie niesamowity film zrobiony tak że nie daje się oglądać. Autorzy dali radę, nie zrobili filmu życia i założę się że nie to było ich ambicją. Traitor, o ile pamiętam też miałeś w planach anime która fabularnie nie miażdżyła a miała być jedynie żartem więc tym bardziej nie rozumiem. Większość po oznajmieniu że short jest płytki i tak wróci do modelowania czołgu albo gołej panny ze skrzydłami i mieczem : ) Edytowane 21 Marzec 200915 l przez biglebowsky
Napisano 21 Marzec 200915 l A chcialbys ogladnac ten short raz jeszcze? Jak najbardziej. Zgadzam się z biglebowskym. To nie jakiś film wszechczasów, kandydat do Oscara itp, ale też nie miał taki być. Krótka zabawna historyjka z założenia, ot co. I bardzo fajnie. A tak swoją drogą, to bardziej mnie to rozśmieszyło niż półgodzinny pilot "1000 złych uczynków" (na którym nie zaśmiałem się ani razu). Ja z kolei nie widzę sensu robienia takich animacji. Kwestia gustu chyba.
Napisano 21 Marzec 200915 l Graficznie bardzo milusi :) Gagi nie powalające, z wyjątkiem Star Wars, ale obejrzałem 2 i pół raza dla ładnych obrazków i SW xD Mi się tam podoba, bez wybuchów, ale fajny.
Napisano 21 Marzec 200915 l Całkiem, ale brak morału. Przypomniał mi się pewien rysunek satyryczny, gdy napalony kibic szykuje sobie wszelkie przekąski na mecz itp. i siada w fotelu. Niestety, rozpoczyna się horror - pilot leży na telewizorze. A podsumowanie tego wszystkiego? Monolog kibica - "Boga nie ma..." . Brakuje mi tu tego monologu chyba, ale... Technicznie jest bardzo fajnie i cieplutko ^^ A tak inną drogą krytyki - to fabuła do takiego filmiku raczej nie jest konieczna. Niby w grach najważniejsza jest fabuła, ale w przemyśle very-short-filmowym raczej to drugie - grafika. Edytowane 21 Marzec 200915 l przez _Arti_
Napisano 22 Marzec 200915 l Bigu:>Traitor, o ile pamiętam też miałeś w planach anime która fabularnie nie miażdżyła a miała >być jedynie żartem więc tym bardziej nie rozumiem. Owszem, i kazdy z nas zostanie w swoim czasie osadzony przez publike. W tym jednak momencie jestem ogladajacym i osobiscie uwazam, iz jak dla mnie ten short mial ciut za malo zartu w zarcie by stac sie zartem do ktorego chce sie wracac. Edytowane 22 Marzec 200915 l przez Traitor
Napisano 22 Marzec 200915 l po wystrzeleniu strzalki z pilota leci upada na ziemie, potem jest pokazany grymas dino, a potem znowu cala scenka a strzalki juz nie ma na ziemiii :P to mi sie rzucilo w oko hehe a jesli chodzi o same odczucia to hmm...taki short na jeden raz
Napisano 22 Marzec 200915 l "Wolę dobrze zrealizowaną głupotkę niż koncepcyjnie niesamowity film zrobiony tak że nie daje się oglądać." Ja z kolei wolę coś ambitnego ale gorzej ubrane. Zawsze może kogoś zainspirować i utkwić w pamięci. Ten short był poza tym statyczny i jedynie szlak mnie trafiał ;D Ale motyw ze SW był dobry. Niestety jeden dobry gag nawet na dobrze wyglądającą animację to nie wszystko ;)
Napisano 22 Marzec 200915 l Rozróżnijmy może gorsze ubranie ( skromne, pospolite, szare ) od śmierdzących łachów : )
Napisano 22 Marzec 200915 l Lepiej żebyś się tak nie ubierał, ponieważ mogą cię czekać nieprzyjemności :D