Ricardo Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Witam wszystkich. Moja druga pracka na forum i jedna z pierwszych wizek, którą udało mi się wreszcie skończyć. Oceniajcie, krytykujcie i wytykajcie błędy. Soft: max, vray i ps czas walki: dwa tygodnie Pozdrawiam
keraj37 Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 bardzo ladnie, naprawde:] lapka slicznie swieci i cala scena ma klimat gratki
remanent Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 (edytowane) na Twoim miejscu zastanowiłbym się skąd pada światło i zrobił tak, żeby było to widać. w tym momencie jest jasna plama światła w rogu za łóżkiem a połaciówki już takie jasne nie są. dziwna jest też ta lampka bo swieci jaśniej niż okna a wydawałoby się że jest słonecznie. popraw to i będziesz kozak, szkoda dwóch tygodni pracy. powodzenia dla przykładu ja bym to widział bardziej tak... Edytowane 21 Marzec 2009 przez remanent
Ricardo Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 remanent, wielkie dzięki za przykład :) właśnie nie umiałem sobie jakoś z tym światłem poradzić, chciałem by wyglądało jak tak o poranku,wtedy paląca się lampka miałaby jakiś sens, znowu jak ją sobie przygasiłem to tam od razu jakoś strasznie ciemno w rogu mi się robiło, no ja jeszcze wiele się muszę nauczyć :) pozdrawiam
jahred6 Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Supcio :-) Nie ma się do czego przyczepić. Tylko właśnie ukonkretnienie światełka. Jakim sprzętem i ile Ci renderowało :-) ? Gratki i pozdro!
forestt Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Jak na jedną z pierwszych wizek to naprawdę ładnie Ci to wyszło, popracował bym jeszcze nad oświetleniem, zgasił tę lampkę. Zmienił bym kierunek ułożenia paneli podłogowych równolegle do kierunku padania światła. Pozdrawiam
09121986 Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Ogolnie very nice :D ...tylko dlugo zeszło ... ale good job pojedz w szopie i bedzie miodzio :D Powodzenia w dalszych pracach ;)
Tores Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Podoba mi się. Ładnie detale wyszły. Co do światła to dla mnie jest ok.
Ricardo Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 Dzięki za wszystkie komentarze:) jahred6 mój sprzęt to athlon dual 2,2GHz + 2 GB RAM + NVIDIA Quadro Fx 370 W rozdzielczości 1536*1024 renderowało mi to z tego co pamiętam jakieś 11 godzin (to druga próba po poprawkach) wcześniej jeszcze renderowałem go rozdzielczości 4906*2731 Dało rade ale trwało to 55 godzin tylko parę rzeczy mi nie pasowało, musiałem poprawić trochę mapowanie itd :) Wiadomo, z jednej strony sprzęt mam taki jaki mam z drugiej strony to moglem przesadzić z ustawieniami vraya bo wiedzę z tego mam jeszcze malutką Pozdrawiam
Camel Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 Scena jest naprawdę przyjemna i wyśmienita. Porób w fotosklepie nieco jasności :)
Pawelkos Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Mile na oka, troche shaderki mebli mi nie leza ale to wlasciwie taki czepialstwo, ogolnie jak dla mnie git
Rekomendowane odpowiedzi