gof Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 (edytowane) Witam wszystkich. Zamierzam w końcu nauczyć się modelować, żeby mieć kopniaka zakładam ten wątek do którego będę wrzucał swoje modele. na początek myszka clay: siatka: Edytowane 11 Luty 2010 przez gof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Sam robileś czy z tutka?? Widziałem tutka dot. modellingu myszy. A tak na temat to ładna myszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 robiłem sam, wzorowałem się myszką którą mam na biurku czyli intellimouse optical Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Kółko za cienkie :) A tak to super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Raczej nie nałoży bo jak w temacie "modeling, trening" czyli sam model bez niczego innego. A modele proste nie są takie proste jak się może wydawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 fajny obiewkt z checia bym go zobaczył juz wyrenderowanego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 W miejscu w którym kabel wchodzi w mysz coś kiepsko to wygląda (no ale może tak to wygląda w rzeczywistości). Za bocznym guzikiem masz n-gona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2009 W końcu odrobina czasu i wystrugałem sobie takie buty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2009 początki hondy cb 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 wrzuć większe up'y bo nie ma co oceniać. Poprzednie modele mają kilka błędów ale ogólnie są ok. Dajesz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 update ramy + kawałek silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Mały update laHondy... niestety mało wolnego czasu i idzie strasznie powoli :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Świetny modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 radze wycinac otwory po ms, bo Ci sie modelik kaszani:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Czeczen dzięki JohnZi faktycznie na przednich osłonach trochę kiszka wyszła, trzeba będzie poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Bak to straszny gnieciuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Bak i osłonki z przodu zmienione i doszło kilka nowych elementów, jeszcze sporo pracy zostało ale mam nadzieję że następny up będzie zawierał już wszystko co chcę wymodelować. Pokolorowałem trochę żeby się nie zlewało. siatki siatka1 siatka2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 rama strasznie cieniutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 W końcu jest czas wiec wrzucam update modelu. Motocykl praktycznie skończony. Jeśli ktoś, ma jakąś dobrą metodę na modelowanie bieżnika motocyklowej opony to niech się podzieli jeśli może bo jakoś mi nie idzie. Teraz mam zamiar zabrać się za tekstury, materiały i rendering, łatwo nie będzie bo jestem w tym zielony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 no wyszło bardzo git, fajny detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonnog Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 Bieżnik można pewnie jakąś mapą zrobić (bump? difuse?). Sie na tym nie znam to nie pomoge :P Wymodelować możesz robiąc jeden segment bieżnika i używając funkcji Array odbić ich odpowiednią ilość ustawiając na 360 stopni wokół środka koła. Ale to chyba "nie ekonomicznie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 Kij z ekonomią w tym przypadku :P chcę po prostu nauczyć się modelować bieżnik ;D to że przy pomocy array kopiować i tak dalej to wiem. Zastanawia mnie po prostu jak ludzie modelują takie bieżniki że im to po mesh smooth ładnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonnog Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 http://max3d.pl/tut.php?id=50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 Model Hondy chyba już skończony, zostało wstawienie go do scenki która się pod niego robi + render i materiały, to będzie męka dla mnie :p I kolejny model. Tym razem BMW r7, motocykl koncepcyjny który nigdy nie został wypuszczony do seryjnej produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 Próba okiełznania MentalRaya, renderu studyjnego i lakieru, wygląda to niestety kiepsko. Jeśli ktoś chciał by się podzielić wiedzą na temat studyjnego renderowania samochodów i tego podobnych w mentalu to chętnie poczytam :] I jeszcze screen ze "studia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 No bez renderu twoja praca idzie na marne....aż żal patrzeć na taki model z viewportu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deex Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 http://www.bikeexif.com/wp-content/uploads/2009/02/bmw_r7.jpg Taki właśnie motor modelujesz teraz ? Jeśli ta to będzie coś pięknego, tylko musisz koniecznie zrobić render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 nice :) skad brales refki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 Deex tak właśnie to BMW modeluję i postaram się z niego wycisnąć ile się da :) Sebazx6r http://www.bikepics.com można tu znaleźć fotki prawie każdej części dowolnego motocykla :) no może nie każdego ale jest tego sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 No niesty jamahy M1 nie ma ;/. A wlasnei za nia niedawno sie zabralem. Moze dlatego ze to 240 konna 800 z toru wyscigowego. Chce Ci sie taki detal robic? :D Ja Zx6 miesiac modelowalem a owiewki i tak troche krzywe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 Z torówkami może być problem na tej stronie. Tu jest troche zdjęć M jedynki http://www.sportbikez.net/pictures/yamaha/yzr_m1 może coś Ci się przyda. Co do detalu to lubię sobie tak podłubać, jeszcze zostało zresztą kilka elementów do modelowania w tej hondzie ale puki co powalczę z renderem. Fajnie by było jak by się jakiś renderowy wyjadacz wypowiedział :D pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 Powiem szczerze :/ na tym forum to wstawiam efekty pracy tylko po to byy miec motywacje do pracy, zadnej podpowiedzi konstruktywnej jeszce nie dostalem ;/. :D ale pojechac umieja... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 Siema. Bardzo fajna maszynka. Nie rzucają mi się w oczy żadne błędy. Ale ja mało widzę :) Na pewno nad materiałami musisz popracować jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 10 Marzec 2011 Autor Share Napisano 10 Marzec 2011 Odpoczynek od walki z mental rayem i jednocześnie próba wymodelowania czegoś co nie jest motocyklem. Chętnie posłucham wszelkich uwag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 wery nice :). Ja sobie dalem spokoj juz z modelem M1 za duzo czasu to zajmu. Po głowie chodzi mi postac ze streetfigtera jakas :D... Nice czaszka dokoncz w Zbrushu :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 10 Marzec 2011 Autor Share Napisano 10 Marzec 2011 Dzięki. Podciągnę ją jeszcze w maxie i jak będę zadowolony z rezultatu to dodam detale w zbrushu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi