Lubus Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 (edytowane) Witam!Od dłuższego czasu stoję w miejscu, mam nadzieję że ten wątek pomoże mi się czegoś dowiedzieć i da mi możliwość podkręcenia umiejętności...Pierwszy Projekt:Założenia:-"Pokolorowanie" całego rowerka.-Wykonanie otoczenia. Edytowane 18 Czerwiec 2012 przez Lubus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 ładny rowerek, tylko jakiegoś slima byś założył :) czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 (edytowane) ladny rowerek ;p sam jezdze na bmx'ie i jakos nie pasuje mi ta klamka po lewej stronie, wg mnie powinna byc po prawej, szprych masz chyba tam 30 tyle sie przynajmniej doliczylem ;p a 30 chba nie ma tylko 36 albo 40 ;p i taki drobiazg ;p linka jakas dziwna przy kierownicy-powyginana,przy szczece tylnego hampla nie ma linek jest tylko pancerzyk a powinno byc rozgalezienienie na dwie linki,dorob wetyle tez;p ale ogolnie rowerek mi sie podoba, a pedaly chyba NS ?? xD czekam z niecierpliwoscia na up'y bo ladnie sie zapowiada Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez phatum32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 No rowerek na referce miał tak samo klamkę...SZPRYCH ZAZWYCZAJ W BMX JEST 36 /48... sam osobiście nie wiem ile mam w tych kołach ale napewno nie jest dobrze...póki co kombinuję jak zapleść te koła jakoś ładnie :D w realu cięzko mi idzie zaplatanie a co dopiero w 3d ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 no tak sory 48 ;p pokaz referke rowerku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Hahahah...teraz patrzę że miałeś rację z tą klamką :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 no i tarczę zmień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 (edytowane) ja jeszcze sie nie spotkalem z klamka po lewej stronie na tylnego hampla ;p w bmx'ie duzo czesci nie ma wiec zadbaj o szczegol, teraz tak patrze klocki przy tylnym kole sa za szerokie i troche za krotkie, powinny byc wezsze i dluzsze ale oczywiscie bez przesady ... bede tu zagadal ;p EDIT: a jak wzroujesz sie super na tym rowerku to z mostka wez wywal to wystajace, zmien rzeczywiscie tarcze na mniejsza i z dziurkami, bedzie to lepiej wygladac, w miejscu gdzie sa nakretki od przedniego kola wyglada jakby kolko mialo zaraz wypasc, przedluz to troche Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez phatum32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 wentyle, i śruby na mostku byś zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 jak dla mnie to fajowski model tylko czekac na up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo.biker Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 dajesz slima i zmień ten ochydny sprocket na jakiś bardziej ażurowy z mniejszą ilością ząbków. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 24 Maj 2009 Autor Share Napisano 24 Maj 2009 Cóż niestety nie wyrobiłem się z tym na mini-bitwę może następnym razem się uda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Co do BMX'a to pegi dorób ;p Jak na BMX przystało. Z tym się kojarzy ten tym prawda? Pytasz pierwszego lepszego przechodnia "Co to jest BMX?". I słyszysz: "Taki mały rowerek z takimi wystającymi rurkami przy kołach" ;p A ten drugi renderek to całkiem ciekawy. Podłoga oryginalna... PS. Pozdrawiam BMX'iarza ;p Również je preferuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 jakos nie pasuje mi ta klamka po lewej stronie, wg mnie powinna byc po prawej ja jeszcze sie nie spotkalem z klamka po lewej stronie na tylnego hampla ;p Klamka nie ma znaczenia i zaklada sie ja najczesciej wedlug uznania lub poprostu w uk np nie kupisz inaczej jak po lewej stronie na tyl :) Rowerek ogolnie tak sobie, jezeli wiele rzeczy nie pasuje, przedewszystkim tylni trojkat, powinnien chociaz byl nizej niz gorna rama, kierownica za gruba, podobnie jak sroba przy mostku jest za wysoka :) Ogolnie pomecz go troszke i zwracaj uwage na detale a bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Upek: A teraz parę pytań: - Co jeszcze domodelować, ewentualnie zmienić w scenie... - Znacie jakieś linki do zdjęć nadających się na tła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 co ? wszystko :D widzi mi się tutaj jakiś śmietnik może dwa w tym jeden przewrócony i w tle skate park i dalej jakiś stawek + park :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Taa... stado słoni, mount everest i vigwam maczupikczu. Myślę jeden śmietnik wystarczy i jakiś parkowy pejzaż :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Drzewko mozesz jakies strzelic i trawki troche ;] Bardzo fajnie sie to prezetnuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 (edytowane) Upek: Cóż wrzuciłem Vray dirt :D by zobaczyć jak to się prezentuje...dobra mówcie co jeszcze poprawić :) Edytowane 3 Czerwiec 2009 przez Lubus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 o fajnie. Popraw blat z tylu jakis sciety. zebatke i dodaj bevele na lawce. :) bedzie fajnie.. no i kolorowanka teraz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 26 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2009 Upek: A teraz porcja pytań...W jakim programie najlepiej malować tekstury tj na żywo ( na obiekcie) lub dajcię nazę pluginu który robi ładne uv mapki bądź tutoriala jak używać wbudowanego :D i jeszcze jedno pytanko jak zlikwidować tą ramkę dookoła obiektu w viewporcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 Ramka: Sfift+F Do teksturowania Zbrush, Bodypaint, tylko musisz zmapować porządnie obiekt. Ale imo nie pchaj się w to, tylko opanuj PS + 3ds max. Daje bardzo w porządku rezultaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 Przydalaby sie jakas fajniejsza kompozycja, bo teraz napchales w kadr ile sie dalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 26 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2009 Cóż...jestem otwarty na propozycje...a sam wiem że coś jest nie halo...tylko za długo już na to patrzę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 IMHO wygląda to tak jakbyś wszystkie modele które zrobiłeś, chciał na siłę pokazać, i to, że kończą się one tuż przy krawędzi obrazka, potęguje efekt napchania. Reszta mi się podoba. A, deska kanciasta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 Ja bym to widział tak żeby kamera była centralnie na wprost ławki ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 (edytowane) Upek: Coż już prawie finiszuję :D dorobię jeszcze jakieś liście na podłoże :D i zrobię teksturkę na ramę roweru :D Edytowane 19 Styczeń 2011 przez Lubus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leniuch Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 ramka nazywa się boundin box i bez używania skryptów chyba się jej nie schowa.... popracuj jeszcze nad spawami w ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SereCk Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 zaznacz obiekt i nacisnij J :D ramka zniknie :D bez zadnego skryptu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) A co powiecie na taki layout do portfolio ? Wiem że prosty...ale takie chyba lubię :D Edytowane 2 Lipiec 2009 przez Lubus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Rozmieszczenie mogłoby być ciut bardziej przemyślane, logo jest całkiem po lewej, ale obrazki już ni to w środku ni z boku. Rozumiem też, że chodzi o prostotę, ale mały akcent koloru zrobiłby dobrze :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Dobra zabieram się za nowe "cuda" Oto ono: Założenia: - Wyskubać modele do czegoś w rodzaju studia architektonicznego bądź mieszkania architekta. -Zrobić z tego wizualizacje "na poziomie" A teraz pytanie macie może dostęp do referki takiego starego drewnianego krzesła obrotowego na śrubie ? Googlowałem to ale kiepsko to wyszło... kształt powinno mieć mniej więcej taki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 http://images.google.pl/images?rlz=1C1_____en___PL327&sourceid=chrome&q=wooden%20swivel%20chair&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2009 RA dzięki za link, coś tam znalazłem Upek: Myślę że chyba zrobię z tego scenę z jakąś postacią :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Hej, fajnie wszystko i pozycja fajna tylko bipek przymały jak na dorosłą osobę za stołem kreślarskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2009 (edytowane) Spodziewałem się tego :) Edytowane 18 Lipiec 2009 przez Lubus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2009 (edytowane) Kolejny mały upek :D Macie może pomysł jak zrobić papier pognieciony w kule ? Wydaje mi się że modelowanie nie jest najlepszym wyjściem ale może się mylę...a jeżeli modelowaliście kiedyś to dajcie znać jak się za to zabrać :D Edytowane 18 Lipiec 2009 przez Lubus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 Proszę o pomoc z tym papierem ;/ Mój sposób nie powala :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 a co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Biped całkiem, całkiem. Proponuję w jego miejsce jakiegoś zajefajnego stickmana, Mam na myśli coś w rodzaju Xiao Xiao :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2009 Kolejny up: Przyszła kolej na postać już troszkę jej zacząłem skubać :D Póki co lecę tak ogólnie detal wejdzie później :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 kolana ktoś straszliwie zmasakrował temu biednemu człowiekowi jakąś dechą. - to co pierwsze rzuca się w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 I kończenie spodni jest nienaturalne... Jakoś dziwacznie wchodzą nogawki w buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 Tak wiem nogawki nad butami poprawię, tak samo i kolana póki co chcę sobie ustawić postać a później bawić się w szczegóły...zaczynam się obawiać teksturowania tej postaci, dodam że pierwszy raz w życiu modeluję postać, o teksturowaniu nie wspomnę. No i oczywiście kolejny upek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 #1. Wszystko pięknie ładnie tylko nie wiem co jest na podłodze :P Wygląda na chusteczkę dokładnie to jakby cloth na boxie (ten bliżej nogi :) ). Ten po lewej wygląda na misia (na pierwszy rzut oka). Domyślam się, że to kartki papieru pogniecione :) bo ten koleś chce coś narysować/namalować. #2. Książki na regałach są tak samo ustawione :) To tyle ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 Mówiłem że nie mam pomysłu jak zrobić pognieciony papier, ksiązki poprzestawiam i domodeluje tam jakieś pudła z ikei :D i jeszcze raz proszę o pomysł jak zrobić ten papier :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Tutaj masz rozmowę na ten temat :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=58131 Nie wiem czy coś Ci pomoże, ale taki jest temat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Weź tyłek jeszcze dodaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fioleczek Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 tu mam propozycje pogniecionego papieru, jak Ci sie podoba to opisze co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Imo świetne :) Jeśli chodzi o mnie to chętnie bym przeczytał jak się coś takiego robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi