Napisano 18 Kwiecień 200915 l Witam!Od dłuższego czasu stoję w miejscu, mam nadzieję że ten wątek pomoże mi się czegoś dowiedzieć i da mi możliwość podkręcenia umiejętności...Pierwszy Projekt:Założenia:-"Pokolorowanie" całego rowerka.-Wykonanie otoczenia. Edytowane 18 Czerwiec 201212 l przez Lubus
Napisano 18 Kwiecień 200915 l ladny rowerek ;p sam jezdze na bmx'ie i jakos nie pasuje mi ta klamka po lewej stronie, wg mnie powinna byc po prawej, szprych masz chyba tam 30 tyle sie przynajmniej doliczylem ;p a 30 chba nie ma tylko 36 albo 40 ;p i taki drobiazg ;p linka jakas dziwna przy kierownicy-powyginana,przy szczece tylnego hampla nie ma linek jest tylko pancerzyk a powinno byc rozgalezienienie na dwie linki,dorob wetyle tez;p ale ogolnie rowerek mi sie podoba, a pedaly chyba NS ?? xD czekam z niecierpliwoscia na up'y bo ladnie sie zapowiada Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez phatum32
Napisano 18 Kwiecień 200915 l Autor No rowerek na referce miał tak samo klamkę...SZPRYCH ZAZWYCZAJ W BMX JEST 36 /48... sam osobiście nie wiem ile mam w tych kołach ale napewno nie jest dobrze...póki co kombinuję jak zapleść te koła jakoś ładnie :D w realu cięzko mi idzie zaplatanie a co dopiero w 3d ;D
Napisano 18 Kwiecień 200915 l ja jeszcze sie nie spotkalem z klamka po lewej stronie na tylnego hampla ;p w bmx'ie duzo czesci nie ma wiec zadbaj o szczegol, teraz tak patrze klocki przy tylnym kole sa za szerokie i troche za krotkie, powinny byc wezsze i dluzsze ale oczywiscie bez przesady ... bede tu zagadal ;p EDIT: a jak wzroujesz sie super na tym rowerku to z mostka wez wywal to wystajace, zmien rzeczywiscie tarcze na mniejsza i z dziurkami, bedzie to lepiej wygladac, w miejscu gdzie sa nakretki od przedniego kola wyglada jakby kolko mialo zaraz wypasc, przedluz to troche Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez phatum32
Napisano 20 Kwiecień 200915 l dajesz slima i zmień ten ochydny sprocket na jakiś bardziej ażurowy z mniejszą ilością ząbków. :)
Napisano 24 Maj 200915 l Autor Cóż niestety nie wyrobiłem się z tym na mini-bitwę może następnym razem się uda:)
Napisano 24 Maj 200915 l Co do BMX'a to pegi dorób ;p Jak na BMX przystało. Z tym się kojarzy ten tym prawda? Pytasz pierwszego lepszego przechodnia "Co to jest BMX?". I słyszysz: "Taki mały rowerek z takimi wystającymi rurkami przy kołach" ;p A ten drugi renderek to całkiem ciekawy. Podłoga oryginalna... PS. Pozdrawiam BMX'iarza ;p Również je preferuję.
Napisano 24 Maj 200915 l jakos nie pasuje mi ta klamka po lewej stronie, wg mnie powinna byc po prawej ja jeszcze sie nie spotkalem z klamka po lewej stronie na tylnego hampla ;p Klamka nie ma znaczenia i zaklada sie ja najczesciej wedlug uznania lub poprostu w uk np nie kupisz inaczej jak po lewej stronie na tyl :) Rowerek ogolnie tak sobie, jezeli wiele rzeczy nie pasuje, przedewszystkim tylni trojkat, powinnien chociaz byl nizej niz gorna rama, kierownica za gruba, podobnie jak sroba przy mostku jest za wysoka :) Ogolnie pomecz go troszke i zwracaj uwage na detale a bedzie git
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Autor Upek: A teraz parę pytań: - Co jeszcze domodelować, ewentualnie zmienić w scenie... - Znacie jakieś linki do zdjęć nadających się na tła ?
Napisano 3 Czerwiec 200915 l co ? wszystko :D widzi mi się tutaj jakiś śmietnik może dwa w tym jeden przewrócony i w tle skate park i dalej jakiś stawek + park :)
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Taa... stado słoni, mount everest i vigwam maczupikczu. Myślę jeden śmietnik wystarczy i jakiś parkowy pejzaż :)
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Drzewko mozesz jakies strzelic i trawki troche ;] Bardzo fajnie sie to prezetnuje :)
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Autor Upek: Cóż wrzuciłem Vray dirt :D by zobaczyć jak to się prezentuje...dobra mówcie co jeszcze poprawić :) Edytowane 3 Czerwiec 200915 l przez Lubus
Napisano 4 Czerwiec 200915 l o fajnie. Popraw blat z tylu jakis sciety. zebatke i dodaj bevele na lawce. :) bedzie fajnie.. no i kolorowanka teraz :P
Napisano 26 Czerwiec 200915 l Autor Upek: A teraz porcja pytań...W jakim programie najlepiej malować tekstury tj na żywo ( na obiekcie) lub dajcię nazę pluginu który robi ładne uv mapki bądź tutoriala jak używać wbudowanego :D i jeszcze jedno pytanko jak zlikwidować tą ramkę dookoła obiektu w viewporcie :D
Napisano 26 Czerwiec 200915 l Ramka: Sfift+F Do teksturowania Zbrush, Bodypaint, tylko musisz zmapować porządnie obiekt. Ale imo nie pchaj się w to, tylko opanuj PS + 3ds max. Daje bardzo w porządku rezultaty.
Napisano 26 Czerwiec 200915 l Przydalaby sie jakas fajniejsza kompozycja, bo teraz napchales w kadr ile sie dalo.
Napisano 26 Czerwiec 200915 l Autor Cóż...jestem otwarty na propozycje...a sam wiem że coś jest nie halo...tylko za długo już na to patrzę :D
Napisano 26 Czerwiec 200915 l IMHO wygląda to tak jakbyś wszystkie modele które zrobiłeś, chciał na siłę pokazać, i to, że kończą się one tuż przy krawędzi obrazka, potęguje efekt napchania. Reszta mi się podoba. A, deska kanciasta :)
Napisano 27 Czerwiec 200915 l Autor Upek: Coż już prawie finiszuję :D dorobię jeszcze jakieś liście na podłoże :D i zrobię teksturkę na ramę roweru :D Edytowane 19 Styczeń 201114 l przez Lubus
Napisano 27 Czerwiec 200915 l ramka nazywa się boundin box i bez używania skryptów chyba się jej nie schowa.... popracuj jeszcze nad spawami w ramie.
Napisano 28 Czerwiec 200915 l Autor A co powiecie na taki layout do portfolio ? Wiem że prosty...ale takie chyba lubię :D Edytowane 2 Lipiec 200915 l przez Lubus
Napisano 28 Czerwiec 200915 l Rozmieszczenie mogłoby być ciut bardziej przemyślane, logo jest całkiem po lewej, ale obrazki już ni to w środku ni z boku. Rozumiem też, że chodzi o prostotę, ale mały akcent koloru zrobiłby dobrze :).
Napisano 17 Lipiec 200915 l Autor Dobra zabieram się za nowe "cuda" Oto ono: Założenia: - Wyskubać modele do czegoś w rodzaju studia architektonicznego bądź mieszkania architekta. -Zrobić z tego wizualizacje "na poziomie" A teraz pytanie macie może dostęp do referki takiego starego drewnianego krzesła obrotowego na śrubie ? Googlowałem to ale kiepsko to wyszło... kształt powinno mieć mniej więcej taki :
Napisano 17 Lipiec 200915 l http://images.google.pl/images?rlz=1C1_____en___PL327&sourceid=chrome&q=wooden%20swivel%20chair&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi
Napisano 18 Lipiec 200915 l Autor RA dzięki za link, coś tam znalazłem Upek: Myślę że chyba zrobię z tego scenę z jakąś postacią :D
Napisano 18 Lipiec 200915 l Hej, fajnie wszystko i pozycja fajna tylko bipek przymały jak na dorosłą osobę za stołem kreślarskim
Napisano 18 Lipiec 200915 l Autor Kolejny mały upek :D Macie może pomysł jak zrobić papier pognieciony w kule ? Wydaje mi się że modelowanie nie jest najlepszym wyjściem ale może się mylę...a jeżeli modelowaliście kiedyś to dajcie znać jak się za to zabrać :D Edytowane 18 Lipiec 200915 l przez Lubus
Napisano 21 Lipiec 200915 l Biped całkiem, całkiem. Proponuję w jego miejsce jakiegoś zajefajnego stickmana, Mam na myśli coś w rodzaju Xiao Xiao :p
Napisano 26 Lipiec 200915 l Autor Kolejny up: Przyszła kolej na postać już troszkę jej zacząłem skubać :D Póki co lecę tak ogólnie detal wejdzie później :D
Napisano 27 Lipiec 200915 l kolana ktoś straszliwie zmasakrował temu biednemu człowiekowi jakąś dechą. - to co pierwsze rzuca się w oczy
Napisano 27 Lipiec 200915 l I kończenie spodni jest nienaturalne... Jakoś dziwacznie wchodzą nogawki w buty.
Napisano 27 Lipiec 200915 l Autor Tak wiem nogawki nad butami poprawię, tak samo i kolana póki co chcę sobie ustawić postać a później bawić się w szczegóły...zaczynam się obawiać teksturowania tej postaci, dodam że pierwszy raz w życiu modeluję postać, o teksturowaniu nie wspomnę. No i oczywiście kolejny upek:
Napisano 27 Lipiec 200915 l #1. Wszystko pięknie ładnie tylko nie wiem co jest na podłodze :P Wygląda na chusteczkę dokładnie to jakby cloth na boxie (ten bliżej nogi :) ). Ten po lewej wygląda na misia (na pierwszy rzut oka). Domyślam się, że to kartki papieru pogniecione :) bo ten koleś chce coś narysować/namalować. #2. Książki na regałach są tak samo ustawione :) To tyle ode mnie.
Napisano 27 Lipiec 200915 l Autor Mówiłem że nie mam pomysłu jak zrobić pognieciony papier, ksiązki poprzestawiam i domodeluje tam jakieś pudła z ikei :D i jeszcze raz proszę o pomysł jak zrobić ten papier :(
Napisano 27 Lipiec 200915 l Tutaj masz rozmowę na ten temat :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=58131 Nie wiem czy coś Ci pomoże, ale taki jest temat :)
Napisano 27 Lipiec 200915 l tu mam propozycje pogniecionego papieru, jak Ci sie podoba to opisze co i jak
Napisano 27 Lipiec 200915 l Imo świetne :) Jeśli chodzi o mnie to chętnie bym przeczytał jak się coś takiego robi :)