Napisano 2 Maj 200915 l Tak ostatnio zacząłem komentować fotografie innych i uznałem, że bez pokazania kilku swoich to nie wypada :) Poniższe to różne kombinacje Canona 300d i 50d z szkłami EF-S 18-55 f3.5-5.6, Tamron 17-50 f2.8 i Sigma 50-150 f2.8 1. To jestem ja - zdjęcie zrobione przez brata, nowa Sigma pierwszy raz zapięta do aparatu 2. 3. 4. 5. 6. mimo, że nie wygląda - to jest choinka ;) 7. i seria kilku robionych z nudów przy okazji ślubów 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. Edytowane 10 Październik 201113 l przez streaker
Napisano 7 Maj 200915 l Autor Nikt nie chce skomentować ? No to może tym razem :) 15, 16 - to znowu ZIŁ z numeru 10 [zdezaktualizowane]17,18 to już część pleneru, 19 - z innej imprezy[/zdezaktualizowane] 15. 16. Edytowane 11 Styczeń 201015 l przez streaker
Napisano 7 Maj 200915 l bo już jestem przy temacie samochodowy Raczej weselnym. :) Wszystko ladnie, pieknie, tylko temat sredni :p A co do kadrowania to 17 mi sie nie podoba bo uciełeś to auto, szerszy kadr z calym przodem byl by lepszy,ale ja to jestem turysta nie artysta wiec ładnie jest. ;)
Napisano 25 Listopad 200915 l Autor Korzystając z okazji zapraszam na lukaszhachula.com - na razie jest to blog z fotografiami, w przyszłości będzie normalna strona (o fotografii ślubnej) + blog 18. 2.5s f4.5 ISO200 Edytowane 1 Maj 201014 l przez streaker
Napisano 25 Listopad 200915 l ostatnie super, może w kwadracie by bardziej pasowało ? albo przynajmniej mniej w pionie bo 2 białe linie od spodu odciągają uwagę choinka tez bardzo zacna pozdro
Napisano 30 Listopad 200915 l Autor ttaaddeekk - racja, poprawię, choć nim napisałeś w ogóle nie zwracałem na to uwagi, teraz męczy za każdym razem jak spojrzę ;) 19. 1/60s F5.6 ISO100 Edytowane 7 Październik 201014 l przez streaker
Napisano 30 Listopad 200915 l Autor No to delikatniejsza obróbka dziś :) 20. 1/160s f5.6 ISO100 A na jutro mam co udało mi się dzisiaj ustrzelić, osobiście bardzo mi się podoba, tylko jeszcze muszę dokończyć :) Edytowane 4 Maj 201014 l przez streaker
Napisano 1 Grudzień 200915 l >.> emmm... Nie powiem dwóch słów bo mnie Tadek zarypie, ale wiecie co sądzę zapewne... Pozdrawiam, Naczelny Analogowiec Forum Sadowski25
Napisano 1 Grudzień 200915 l Autor 21. 1/800s f8.0 ISO200 (zapomniało się przestawić ;) ) Edytowane 4 Maj 201014 l przez streaker
Napisano 2 Grudzień 200915 l >.> emmm... Nie powiem dwóch słów bo mnie Tadek zarypie, ale wiecie co sądzę zapewne... Pozdrawiam, Naczelny Analogowiec Forum Sadowski25 Naczelny analogowiec forum? Hehe... czy to ten sam "analogowiec" który rzucił w kąt analogi i tak zapalił się do "pstrykania" Soniakiem-cyfrakiem? Ech Panie Sadowski spoważniej Pan trochę i zacznij w końcu robić jakieś porządne zdjęcia. Coś więcej, niż tylko liście na ziemi, groby, pomniki, zabawy z kwiatkami i GO, mgiełki za oknem czy przepalone pochody wojska polskiego. I tylko fajne.... Panie Naczelny... pomóż Pan autorowi a nie sadź dwuwyrazowy komentarz. Napisz co jest wg Ciebie nie tak. Poproszę coś o kadrach, świetle, kompozycji obrazu. Pozdrawiam Ssak z rodzaju naczelnych, z kawałkiem szkła i jakimś pstrykiem w łapie tweety
Napisano 11 Styczeń 201015 l Autor 23. 5s f5.6 ISO100 24. 1/30s f2.8 ISO1600 sklejane z +/- 2EV Edytowane 1 Maj 201014 l przez streaker
Napisano 11 Styczeń 201015 l Dziwnie pokrzywione to 23. Wkurza mnie że nie ma w centrach choinek tylko wielkie zielone stożki. :|
Napisano 5 Kwiecień 201014 l Autor Nigdy nie myślałem, że to napiszę, ale w tym poście są zdjęcia robione komórką... Na usprawiedliwienie napiszę tylko, że zdjęcia zrobione przy okazji pierwszych wycieczek rowerowych tej wiosny :) A targać lustro na plecach, na rowerze to trochę masochizm, nie wiedząc, czy będzie coś ciekawego - traktuję to bardziej jako 'research' przed powtórną wyprawą w te miejsca z normalnym sprzętem :) 25. Kostuchna - budynki przy hałdzie 26. Kostuchna - panoramka z szczytu hałdy 27. Bieruń - staw przy hałdzie 28. Bieruń - widok na hałdy Edytowane 1 Maj 201014 l przez streaker
Napisano 6 Kwiecień 201014 l fajne zdjęcia... najbardziej podobają mi się kolory na 27... super klimat :) reszta też niczego sobie :) szkoda tylko tego przepalonego nieba na ostatnim
Napisano 30 Kwiecień 201014 l Autor 29. Z tego wesela mam ciekawą sesję w zamku pszczyńskim, jeśli młodzi nie będę mieli nic przeciwko, to niedługo wrzucę :) Edytowane 1 Maj 201014 l przez streaker
Napisano 4 Maj 201014 l Autor Trzy strzały z pleneru zorganizowanego przez Muzeum Śląskie w miejscu gdzie ma powstać ich nowa siedziba. 30. 31. 32.
Napisano 8 Maj 201014 l Autor Ogólnie rzecz biorąc nie jestem zadowolony z tego pleneru - mało czasu a teren duży, ciekawy i wszystko by się chciało zrobić... Tak się nie da... przynajmniej w moim przypadku ;) Ale mam nauczkę na przyszłość - rezerwować więcej czasu albo nie robić wszystkiego tylko zostać w jednym miejscu i na spokojnie szukać kadrów. Chociaż akurat z tych trzech jestem zadowolony (muszę oddać trzy pliki organizatorom - to jest wybrana trójka). I jak wspominałem - plener w zamku pszczyńskim: 33. 34. 35.
Napisano 8 Maj 201014 l ...dobrze że Zappa już jest po drugiej stronie... ale kto wie moze sie obudzi i znowu powalczy z drobnomieszczaństwem....:)) ... niestety życie jest jakie jest, a drobniaki płacą za to grubymi....:)).. więc maja co chcą.
Napisano 8 Maj 201014 l zdjęcia są cacy, tylko - bez obrazy - ten podpis taką czcionką lordowską... Pan Fotograf... Ale zdjęcia na prawdę świetne :)
Napisano 9 Maj 201014 l Autor dziadku - a mógłbyś tak napisać, żebym zrozumiał o co ci chodzi ? ;) Norad - bo swego czasu naczytałem się jak to wchodzący na rynek kradną fotografie z innych stron i wstawiają jako własne, żeby portfolio zbudować... no i tak mnie wzięło, że zacząłem wszystko tagować (jak będę chcieli podpieprzyć, to przynajmniej będą musieli zcropować ;) ) Tym bardziej, że tutki już mi ludzie wstawiali na różnych stronach bez informowania (no niby są darmowe i zgodziłbym się, ale wypadałoby po prostu). Teraz mi się nie chce ;)
Napisano 9 Maj 201014 l Jasne że by wypadało, takie życie. Taguj foty jak się da, o czcionce jedynie mówiłem :) pozdro
Napisano 9 Maj 201014 l Masz w podpisie sentnce, cytat z Zappy.... próbuje odnieść Twoje zdjęcia do tego cytatu... znam buntownika Zappe, dużo słuchałem jego muzyki którą cenię, a jeszcze bardziej jego ośmiesznie drobnomieszczańskiej amerykańskiej głupoty oraz polityki i to już 40 lat temu.... więc szukam tego w Twoich pracach.... no i to nie obraź się wyglada pociesznie... np. w zbitce z tą sesją ślubną.... same zdjęcia są ok i podziwiam trud przy ich tworzenia... wiadomo z czegoś trzeba żyć.... ale Zappa w podpisie tworzy z tym zupełnie nową jakość... i ma to też swoją wartość. Powodzenia w Zappowaniu świata... nie będzie lekko ale jak przyjemnie próbować...!!!!
Napisano 13 Maj 201014 l Autor dziadku - bo ze mnie żaden artysta, tylko rzemieślnik ;) Ale swoją drogą - naprawdę nie wiem czemu chcesz zestawiać te zdjęcia z pleneru z cytatem z podpisu (większości muzyki Zappy nie potrafię zdzierżyć, ale cenię jako osobę za zdrowe podejście do życia) ? No i jaka sesja twoim zdaniem byłaby adekwatna ? I drugie - Jaka sesja byłaby adekwatna, gdy młodzi byli zdecydowani, że chcą iść do tego zamku (pewnie u kogoś już widzieli i chcieli coś podobnego - bo tak to najczęściej działa), gdzie przez godzinę jaką mieliśmy razem z operatorem (żeby nie pisać brzydko 'kamerzyście') na zrobienie materiału chodziła z nami pani, której jedynym zadaniem było pilnowanie, czy aby nie dotykamy eksponatów ?
Napisano 13 Maj 201014 l ...na wszystko ładnie sobie odpowiedziałeś sam....:)). Musisz traktować ze tak powiem poważnie te wszystkie "uśmieszki" w moich tekstach, ja naprawde mało co potrefię potraktować na baczność...:)). Skoro to rzemiosło to jezeli tylko państwo młodzi są zadowoleni i zapłacili .... to jest najlepiej jak mogło być. Tylko Zappa w Twoim podpisie w starciu z tym "wielkopaństwem" klienta to przednia zabawa... przynajmnie dla mnie...:)). Zdjecia są przepraszam za dobre... wiec się nie zasłaniaj rzemieślnikiem w każdym jest artysta... a w Tobie napewno skoro robisz tyle wysiłku tam gdzie go nie koniecznie trzeba.... gratuluję i czekam na dalsze zmagania .... niech Cię Zappa prowadzi...:)))
Napisano 21 Maj 201014 l Autor No to dalszy ciąg słodkiego plenerku :) A później wrzucę jeszcze coś z sali 36. 37. 38. 39. 40.
Napisano 21 Maj 201014 l ...wszystko pięknie i po Bożemu (no w 39 troche pomogłeś Najwyższemu) ale w słusznej sprawie... niech ida i się rozmnażają.... a Tobie słuszna działkę zostawią... niech i Tobie się szkiełka mnożą...:)))
Napisano 22 Maj 201014 l Autor dziadku - trafiłeś w czasie z tymi życzeniami :D tak dla odmiany z chrztu i malutkiej 'sesji' w domu: 41. z chrzestną 42. 43. z mamą 44. z mamą i tatą 45.
Napisano 1 Lipiec 201014 l Autor No to dzisiaj coś innego - Trójkąt trzech cesarzy w Mysłowicach - miejsce gdzie Czarna Przemsza łączy się z Białą Przemszą tworząc... Przemszę. Miejsce gdzie od 1846 do 1915 zbiegały się granice trzech zaborów 46. Edytowane 2 Lipiec 201014 l przez streaker
Napisano 2 Lipiec 201014 l ...u mnie ten most wisi nad Nerem....:)) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=66993&page=6
Napisano 2 Lipiec 201014 l Autor Z tym, że to nie jest jeden most, ale trzy :) Na innych ujęciach mam dwa w kadrze, chciałem ujęcie z wszystkimi 3-ma, ale... trzeba by było się było udać między Białą a Czarną Przemszę - a wszystkie mosty są nad Przemszą (tą połączoną już), więc to dalszy spacerek, a już nie miałem więcej czasu wczoraj. To jeszcze dorzucę kolorowe: 47. 48. 49.
Napisano 27 Lipiec 201014 l bardzo fajne :) mam kilka podobnych... podobny przekaz :) jak będę miał chwilę to wrzucę :)
Napisano 27 Lipiec 201014 l ...totalny bałagan...pełen czarnych dziur...kolor powypalany....kompozycja wali sie na lewo i po co ten drugi plan wyłazi przed pierwszy....:))).... tyle na razie...!!!
Napisano 5 Październik 201014 l dobra seria, ciekawy materiał. do pełni szczęścia brakuje mi ładnego portretu górnika. serio. na pierwszym planie twarz górnika w tel wyrobisko. byłoby piknie. nr 59 szczególnie przez rozjazd ogniskowej wyszedł całkiem nieźle :) Pozdrawiam
Napisano 5 Październik 201014 l Mi się podoba najbardziej 52, na pierwszy rzut oka jakiś bałagan na górze, ale potem fajnie prowadzi wzrok z góry schodkami zygzakiem a potem w głąb tunelu.
Napisano 5 Październik 201014 l Już chcialem pytac ktora to kopalnia...ale pierwsza fota wszystko wyjasnia. Ta seria to jedna z najciekawszych fot jakie ostatnio widzialem. 59'tka najlepsza jak dla mnie...przypomina mi to bardziej tunel akceleratora niz kopalnie, skojarzenie z tym:
Napisano 6 Październik 201014 l Mi też się podobają zdjęcia. A co do serii to 53,55,56,57 to prawie identyczne kadry. Zamiast 53 mogłeś dać ten wagonik. Odejmij 55 i 57, dodaj jakiś portrecik i będziesz miał ładny, prawie że książkowy reportaż.
Napisano 6 Październik 201014 l Autor Dzięki panowie za odzew :) tweety - absolutnie się zgadzam, bo teraz jest tak trochę bezosobowo, tylko na 59 się przewija jedna osoba. Co prawda na umorusanego w węglu i pyle górnika tam szans nie ma, ale przewodnik w kasku, z lampką i ubraniu roboczym też byłby niezły. A tak mogę tylko wrzucić jedne zdjęcie z "backstage'a" pecet, slowiak - miło mi :) Ex3 - nawet nie wiesz jak żałuję tego wagonika... Widziałem zdjęcie kolegi z takim pojedynczym wagonikiem, bw, pionowy kadr - idealnie by pasowało.