Skocz do zawartości

scena 3D: apple - test HDRI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje pierwsze HDRI bez \"ulepszaczy\". Chyba coś nie tak z cieniami i nasyceniem.

Nie napisałem oczywiście: nie ma \"caustic\", podłoga tylko do sprawdzenia (zwykły poligon z cienką texturą drewna low-res, za duża \"corona\", nie ma regulacji refleksów w gradient map. To tylko test HDRI. Ale nie będę dalej tego robił. Scena zbyt oklepana :(

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak Damian, gdzie są cienie tych szklanych przedmiotów?? wygląda jakby wisiały w powietrzu podczas gdy owoce jako tako leżą. Nie zapominaj że wstawienie mapy HDRI to nic trudnego więc się za bardzo nie napracowałeś ;). Ale spoko to \"pierwsze HDRI\" więc loos. Czekam na kolejną Twoją prace/WIP.

Pozdrawiam

Pionier.

Napisano

najfajniejsze jablka - jak ktos baaardzo dlugo siedzi przy kompie (bez zbednych odruchow jak zagladanie do lodowki albo wychodzenie do kibelka:D) to taki widok straaasznie dziala na slinienie sie :D

Napisano

troche dziwna ta scena szczerze mowiac, bo widze, ze jabluszka zrobione sa bardzo dobrze natomiast nie przyszlo ci do glowy by dac jakiegos bumpika z tej mapy od desek zeby rowki zrobic, bo wnioskuje, ze chodzilo tu o realistyke niz o modeling.... it\'s strange you know... :p

Napisano

bardzo ladnie ale brakuje mi tu kaustyki. Szklanka i szklane kulki az same sie proszą o tego typu efekty ...no i z cieniami cos jest powalone jeszcze :>

Napisano

Ostatni test - obiecuję, że nastepne \"worki\" nie będą już testami

(Konik bez ogona i cienka podstawka hehe....)

Aghrr.. oczywiście obj. konika nie jest mój!.

Można by było cosik uruchomić na forum do testów

Napisano

Panie Robercik, toc to nie jego model:D oczywiscie nie mam zastrzezeni ze to nie twoj model, bo to testy o ile dobrze rozumiem:) ładne deski, dobry dof, nic dodac nic ując , mało tego...

Napisano

Tesciki fajne, szczegolnie drugi mi sie podoba jest jakby mniej chaotyczny i bardziej przemyslany. Tak na marginesie to moze przydaloby sie stworzyc forum specjalnie do testow:) ... sa oczywiscie tematyczne do roznych programow i zagadnien ale jak ktos potrzebuje konkretny efekt nie zawsze znajdzie taki temat lub tutka a robiac test ludziska na bierzaco mogliby mu podpowiadac rozne rozwiazania i metody (moje piekielne chmury:) ) - ta mala dygresja oczywiscie byla do admina:D Hej

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności