Gość Savoy Napisano 22 Marzec 2004 Share Napisano 22 Marzec 2004 Moje pierwsze HDRI bez \"ulepszaczy\". Chyba coś nie tak z cieniami i nasyceniem. Nie napisałem oczywiście: nie ma \"caustic\", podłoga tylko do sprawdzenia (zwykły poligon z cienką texturą drewna low-res, za duża \"corona\", nie ma regulacji refleksów w gradient map. To tylko test HDRI. Ale nie będę dalej tego robił. Scena zbyt oklepana :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 22 Marzec 2004 Share Napisano 22 Marzec 2004 ... zapoznaj sie z regulaminem forum: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?fid=66 zmien temat: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6229 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 22 Marzec 2004 Share Napisano 22 Marzec 2004 wyglada spoko i realistycznie, ale... za jasno za duzo refleksow... moja ocena to 8,5/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Marzec 2004 Share Napisano 22 Marzec 2004 4,5 / 5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. White Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 Bardzo realistyczne, ale za jasne. I deski zrobiłbym 3d, bo widać że textura na płaskiej powieżchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sludder Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 jablka sa swietne, co do reszty: ctrl+a, potem del Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 Pikna praca...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 dla czego szklane przedmioty nie rzucają cieni?? o kaustyce juz nie wspominając. To strasznie razi!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 Jak Damian, gdzie są cienie tych szklanych przedmiotów?? wygląda jakby wisiały w powietrzu podczas gdy owoce jako tako leżą. Nie zapominaj że wstawienie mapy HDRI to nic trudnego więc się za bardzo nie napracowałeś ;). Ale spoko to \"pierwsze HDRI\" więc loos. Czekam na kolejną Twoją prace/WIP. Pozdrawiam Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 najfajniejsze jablka - jak ktos baaardzo dlugo siedzi przy kompie (bez zbednych odruchow jak zagladanie do lodowki albo wychodzenie do kibelka:D) to taki widok straaasznie dziala na slinienie sie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sludder Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 troche dziwna ta scena szczerze mowiac, bo widze, ze jabluszka zrobione sa bardzo dobrze natomiast nie przyszlo ci do glowy by dac jakiegos bumpika z tej mapy od desek zeby rowki zrobic, bo wnioskuje, ze chodzilo tu o realistyke niz o modeling.... it\'s strange you know... :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 bardzo ladnie ale brakuje mi tu kaustyki. Szklanka i szklane kulki az same sie proszą o tego typu efekty ...no i z cieniami cos jest powalone jeszcze :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercikh Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 superowe jabuszko , ale czemu reszta niejest taka ?? i te odbicia świateł :o:o, aż żal mi że te kulki i szklanka sie tam znajdują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 Ostatni test - obiecuję, że nastepne \"worki\" nie będą już testami (Konik bez ogona i cienka podstawka hehe....) Aghrr.. oczywiście obj. konika nie jest mój!. Można by było cosik uruchomić na forum do testów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zombo master Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 świetnre teksturki jabłek. NO i jak już mówili nie ma cienie szklanych przedmiotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercikh Napisano 24 Marzec 2004 Share Napisano 24 Marzec 2004 ten konik jest bardzo ładny , ale zgubiłeś grzywe oraz ogon. on jest z marmuru?? i ogólnie też ładnie całośc sie prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Marzec 2004 Share Napisano 24 Marzec 2004 Panie Robercik, toc to nie jego model:D oczywiscie nie mam zastrzezeni ze to nie twoj model, bo to testy o ile dobrze rozumiem:) ładne deski, dobry dof, nic dodac nic ując , mało tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yabbol Napisano 24 Marzec 2004 Share Napisano 24 Marzec 2004 Tesciki fajne, szczegolnie drugi mi sie podoba jest jakby mniej chaotyczny i bardziej przemyslany. Tak na marginesie to moze przydaloby sie stworzyc forum specjalnie do testow:) ... sa oczywiscie tematyczne do roznych programow i zagadnien ale jak ktos potrzebuje konkretny efekt nie zawsze znajdzie taki temat lub tutka a robiac test ludziska na bierzaco mogliby mu podpowiadac rozne rozwiazania i metody (moje piekielne chmury:) ) - ta mala dygresja oczywiscie byla do admina:D Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi