Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

keraj:

na rzie tak adam, daje sobie spokuj i zabieram sie za sculpting nowej postaci

jak nowej skoro starej nigdy niebylo;)

keraj to taki gracjan tego forum... i mozna gadac i gadac i gadac... a on itak bedzie spiewał gupawe piosenki, opalał sie nago w parku, i chodzil ubrany jak wiesniak... urazy z dziecinstwa

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

My musimy jego geniusz otrzymywać w porcjach. Swoją drogą to czemu autor w żaden sposób nie odpowiada na prośby ludzi z forum ?? Ja wiem że to nie koncert życzeń ale zupełnie olewasz to co do ciebie mówimy...tym samym trochę gubisz po drodze sam koncept pokazywania tego na forum. Ja proszę o siateczkę i wybacz jeśli proszę o zbyt wiele ale taki już ze mnie bezczelny typ.

Napisano

ja powiem tak:wielki szacun... skilla graficznego pomine ale w jednym jestes dobry i chyba nie musze pisac w czym :P widac ze za kazdym razem osiagasz swoje cel a zainteresowanie za kazdym razem wzrasta

Napisano (edytowane)

Różnica jest taka że na CGTalku wszystko jest awesome a tutaj chcą od człowieka nie wiadomo co... siatki jakieś:/

Gdzie niby to jest na CGTalku? A dobra już mam. Musisz być dumny ze swojej twórczości Keraj skoro ukrywasz się pod innym loginem. Dużo masz tych kont?

Edytowane przez Lucek
Napisano

Kedzior: na cgtalku jest juz skocznone? Prawda ze wyslalem ale nie sadzilem ze tak szybko sie pojawi.

• Sad 1
Napisano

No spoko, ja tam nie wnikam jak szybko pojawia sie tam praca, nie siedzie tam. Ale jak patrze na godz postów, to tam praca jest skończona, a później widze posta tutaj przedstawiającego jakiś tam etap, a przecież prace już masz skończoną. Jednym słowem nie robisz "via live" tylko masz przygotowanego VIPa i podrzucasz nam po kawałku. Myle się? Tylko po co to nie rozumiem. Pokaż to co masz i po sprawie. Po co się bawić w takie podchody.

Napisano
My musimy jego geniusz otrzymywać w porcjach. Swoją drogą to czemu autor w żaden sposób nie odpowiada na prośby ludzi z forum ?? Ja wiem że to nie koncert życzeń ale zupełnie olewasz to co do ciebie mówimy...tym samym trochę gubisz po drodze sam koncept pokazywania tego na forum. Ja proszę o siateczkę i wybacz jeśli proszę o zbyt wiele ale taki już ze mnie bezczelny typ.

Moze Noe jest botem modelujaco - spamujacym we wczesnej wersji pre alfa, testowanym potajemnie przez Adka na forum??? Kto wie, kto wie...

Napisano
Prawdopodobnie ściąga, importuje i dodaje materiał na koniec:)

Już ci odpowiedziałem przecież. Nie wnikam skąd ma modele czy może sam je robi ale tak zrobić musi.

Napisano

Racja, wybacz ;). Źle się wyraziłem chodzi mi również o samą postać.. piszecie o jakimś "pozerze". O co z tym chodzi ? Może autor opowie troszkę o powstaniu tej pracy bo mnie to bardzo ciekawi. Zwłaszcza techniki.

Napisano

Oleksiak: jak powstawala ta praca? Base mesh w max potem move toolem sie bawilem w zb aby nadac ksztalt potem troche sculptu ale nie zaduzo bo wszystko bylo juz na teksturze. Potem fast sss skin shader ale w zasadzie to nie bylo po co bo tego nie widac chyba ze na uchu jednym. zbroja jest taka jaka sie widzi - prosta. Aniolki mam kupne tak wiec to nie moje jak sie zreszta domysliliscie. Co jeszcze ? dalem tez troche hair and fur. Duzo doscyc postprodukcji w ps. to wszystko

Napisano

Bielik93: juz ja Ci dam z innej perspektywy:] dobrze wisz ze tekstura jest jednostronna. Siatki nie pokaze bo to wstyd. Narobilem edge loopow gdzie popadnie i w koncu cala siatka glowy ma okolo 50 000 trisow.

Napisano

To ja mam pytanie: po co robić taka pracę, skoro skilla tu nie ma, nie namęczyłeś się za bardzo i nie daje to chyba żadnej satysfakcji?

Nie lepiej posiedzieć pół roku nad mozolnym uczeniem się modelowania organiki a potem mieć taki efekt jak np. Ania?

Napisano

Siatki nie pokażesz bo wstyd że znowu z Posera. Sory Keraj ale pokazujesz się forum z bardzo złej strony i nawet nie wytaczasz żadnych argumentów na swoją obronę.

Siatka w maxie? Pokaż, udowodnij mi że się mylę.

Aniołki kupione, śmiem wątpić, stawiam na shareCG albo inny portal z darmowymi modelami.

Napisano

modele aniolkow kupilem na allegro od goscia ktory twierdzil ze sam je robil albo byly darmowe, tak wiec mogl je i zjakiejsc strony sciagnac

Napisano
To ja mam pytanie: po co robić taka pracę, skoro skilla tu nie ma, nie namęczyłeś się za bardzo i nie daje to chyba żadnej satysfakcji?

Nie lepiej posiedzieć pół roku nad mozolnym uczeniem się modelowania organiki a potem mieć taki efekt jak np. Ania?

masz racje, wlasnie mam zamiar sie poduczyc zb. Chce zrobic kiedys taka glowke jak tego rycerza ale z prawdziwym sculptem mam nadzieje e kiedys mi to wyjdzie.

Napisano

Keraj , jesteś wariat na całego ;) , powodzenia i sukcesów życzę!

Ps. Jeździsz czasem na rowerze? Jakbyś kiedyś był w Krakowie to zapraszam, chętnie Ci pokaże tu pare tras, tylko weź ze sobą kask! Koniecznie ze szczęką! ;P . Nieudane lądowanie potrafi nadać nowe spojrzenie na życie :).

Napisano

Hahaha... powiem wam szczerze, ze czytam ten watek z zapartym tchem... cos w stylu dobrego filmu akcji. Włączam se Wip i voila ktos odpowiedział... łaaaał.... ale nie najpierw parze se kawe i dopiero później czytam. Suuuuper :D

Napisano

nie wiem o co chodzi w dyskusji, mi się bardzo dziadek podoba, i nie wydaje mi się żeby był infantylny; wygląda raczej na smutnego weterana wojennego, który wspomina dawne dzieje.

ale przydałby mu się jakiś hełm, lub może fragment miecza w kadrze, by było bardziej widać że to rycerz a nie koleś w golfie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności