Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

PIEKŁO

Na zewnątrz upały i duchota. Człowiek czuje się jak w zupie więc wykorzystajmy to aby lepiej wczuć się w gorące klimaty piekieł. Zbliżające się premiery Diablo 3 i Dante's Inferno również można uznać za inspirujące. Zapraszam do odkrywania 9 kręgów piekieł przy chłodzie wiatraka..

Pomoce :

Filmik pomocniczy (klik w HQ po prawej na dole do lepszej jakości)

Filmik pomocniczy 2

Regulamin:

* Czas malowania: 1,5 h.

* Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna.

* Prace umieszczamy w tym wątku.

* Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku.

* Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

* czas sondy 3 dni.

Nagrody:

* Wybór kolejnego tematu.

* Rekomendacja na stronie głównej serwisu.

* Umieszczenie pracy w galerii.

ZAKOŃCZENIE SESJI: 12.07.2009 (niedziela) godz. 23:59.

SONDA: od 13.07 do 16.07 (3 dni)

Edytowane przez serio

• Odpowiedzi 56
  • Wyświetleń 8,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

łał ale temat :D i jakie inspiracje... ciekawie będzie... jak mi nie będzie wstyd za to co stworzę to się przyłączę :p

Napisano

serio serio co jeden temat to lepszy xD A El Diablo wypas i ciekawi mnie ten plaster na czole headshot'a dostał ?

Napisano
serio serio co jeden temat to lepszy xD A El Diablo wypas i ciekawi mnie ten plaster na czole headshot'a dostał ?

wygląda tak pewnie przez to że za dużo na raz Polaków trafiło do piekła :)

Napisano

On ma pod tym plastrem wypisane na czole "bartoldi sprzedal mi dusze" ;O

Napisano

To bardziej nawiązanie do Diablo, który w tym miejscu miał klejnot. Cóż, posypał się na starość i pozostał tylko plajster.

Napisano

Ach Piekiełko...moje ulubione

Jedyne piekło jakie znam...

Ogólnie demony są bardzo złośliwe bo zarabiają niewiele i muszą jakoś się wyżyć za życiową niesprawiedliwość. Ale z czasem ich moc słabnie i przechodzą na wcześniejszą emeryturę ;P

Enjoy

29398562.jpg

Napisano

pieklo-1.jpg

Chciałem więcej, ale czas się skończył.

Edytowane przez RaVirr

Napisano

No to ode mnie też coś:

hellcopy4.jpg

Edit: troche krzywe podkręciłem :)

Edytowane przez -hpx-

Napisano

Leander- Przykarales! zadam dwa pytania a raczej pytanie i blaganie, czy to PS czy painter, 2: teach me!

Napisano

Dzieki icecold. To Painter X. Czasem go odkurzam, ale za kazdym razem mam zero kontroli nad programem, wiec nie polecam nauk u mnie :) Ale mimo braku kontroli, program zwykle okazuje sie madrzejszy ode mnie i zwykle cos ciekawego wychodzi. A na pewno innego niz w PS.

Napisano

Dobra troche teraz wazeliny ale mimo wszytsko,

Jestes dla mnie idealnym przykladem wspolczesnego artysty, zroznicowanie technik i tematow twoich prac jest po prostu swietne. Do tematow speed paintow, jak tak troszke przesledzilem ten topic podchodzisz z typowo artystycznym zapalem. Zawsze masz jakis fajny , ciekawy, i przewaznie oryginalny pomysl. Wiem, a raczej zakladam, ze tego nie mozna sie nauczyc to ztreba wyssac z mlekiem matki, ale mimo wszytsko bylbym bardzo wdzieczny jesli moglbys sporzadzic jakies tutoriale, w sensie jakis dobrych szubkich patentow , jak uzyskac fajny efekt. jeszcze raz Chyle czoła. to by bylo na tyle...

Jak bede mial czas to tez postaram sie cos wyskrobac i wrzucic przed uplywem terminu, moze nawet dzisiaj sie za to wezme.

Napisano

@leander: najbardziej podoba mi się efekt faktury, trochę jak flesz odbity od powierzchni farby, przez ułamek sekundy myślałem nawet, że to namalowane farboma...

Kurde, paintera nawet mam, dostałem z tabletem razem, ale nie używam w ogóle. Program, którego nie potrafię sprawnie obsługiwać wnerwia mnie po minucie. No, ale malowanie dobrych prac to nie kwestia programu...

Napisano

Wrzucam coś od siebie ale.. hmmm tak sobie to wygląda w porównaniu do reszty.

Trzeba w końcu coś wrzucić, przecież po to się zarejestrowałem :)

danteshell.jpg

Napisano
ale malowanie dobrych prac to nie kwestia programu...
No kazdy przeciez wie ze to zalezy od tabletu :D

Hajlej mi sie bardzo podoba :)

Napisano

Nooo, praca Klocjusza świetna i Leandra jak zwykle. Zdecydowanie oyginalne.

Napisano

To i ode mnie coś. Pomyślałem że diabelstwu może być nudno, więc chciałem mu te widły na wędkę przerobić ale kiszka wyszła i wstawiam tak jak było (1.20 h).

tygod_speed_pieklo_01a-1.jpg

Edytowane przez PSychu

Napisano
Ach Piekiełko...moje ulubione

Jedyne piekło jakie znam...

Ogólnie demony są bardzo złośliwe bo zarabiają niewiele i muszą jakoś się wyżyć za życiową niesprawiedliwość. Ale z czasem ich moc słabnie i przechodzą na wcześniejszą emeryturę ;P

Enjoy

29398562.jpg

fajna pracka, szkoda ze pentagram, ktory narysowales to symbol radosci, zycia i doskonalosci

Napisano

Fajny temat..ale tez dość ciężki ze względu na szerokie zagadnienie :) Można sporo wymysleć i w takiej sytuacji pojawia się pytanie co będzie lepsze. Miałem kilka pomysłów...ale nie każdy nadawał się do podjęcia próby zwłaszcza, że ciężko uzyskać coś fajnego w 1,5 gozinki :) Ostatecznie po jednej próbie zdecydowałem sie na to...:)

Nieco ponad godzinka...

pieklo2kopia.jpg

Napisano

swietny temat! szkoda troche ze na speeda tylko, chetnei narysowalabym cos takiego jak Uriel, gdyby to nie bylo 1,5 ;_; a tu ot, enviro

dxjq5u.png

Edytowane przez lili

Napisano
fajna pracka, szkoda ze pentagram, ktory narysowales to symbol radosci, zycia i doskonalosci

O...kogo tu widzę na forum. lili cukiereczku... wiem co znaczy pentagram-to symbol ochrony a nie symbol satanizmu, ale co tam... wszystkim sie tak kojarzy ;p

Napisano

heh..postanowilem i ja odkurzyc tablet :)

lili..niezly czad!

helacopy.jpg

Edytowane przez maciekG

Napisano
O...kogo tu widzę na forum. lili cukiereczku... wiem co znaczy pentagram-to symbol ochrony a nie symbol satanizmu, ale co tam... wszystkim sie tak kojarzy ;p

wystarczylo ten pentagram odwrocic :P to co wszyscy nazywaja potocznie pentagramem to wlasnie odwrocony pentagram, inaczej 'bafometka' lol XD

heh..postanowilem i ja odkurzyc tablet :)

lili..niezly czad!

dziekowac, Twoje tez zacne

Edytowane przez miriam

Napisano

heh..dzieki..ale troche nie wyszlo jak chcialem :)

mial byc ogrom, pustka i samotne, zagubione tlumy...a wyszli troche harcerze przy ognisku...:D

pzdr600

Napisano

I ja chcialem sie dolaczyc i wyszlo z tego cos takiego. Kazdy nieszczesnik bedzie poddany straszliwym torturom...

Napisano

niektóre prace miażdżą ; )

Ja jak zwykle troche inaczej

2-3.jpg

Klocjusz zmniejszy troche obrazek bo chyba wyskoczyłeś poza 900 px a chce mieć na kogo oddać głos

Napisano

Fajny temat i rzeczywiście czad byłby jakby można się pobawić dłużej.

Grałem w nocy w gierkę i mieczykiem potworki zabijałem i na mazanie mnie wzięło.

Tacy panowie głupimi pomniejszymi pomiotami mogli by zarządzać itp.

Napisano
Tacy panowie głupimi pomniejszymi pomiotami mogli by zarządzać

Niestety w praktyce często bywa dokładnie odwrotnie. I to dopiero jest prawdziwe piekło :]

Napisano

jeszcze pytanie jestem kompletnie nowy więc zadam to idiotyczne pytanie

jak dołączyć obrazek żeby pokazywał się w treści wiadomości a nie tylko jako miniaturka?

no i czas obrazka jakaś 1 godz 15 min

Napisano

Jak dodajesz obrazek na imageshack to na dole masz taki link: HotLink for forums i to wklejasz w treść :)

Napisano

ale się zrobiło gorąco od ostatniego mojego wejścia ... genialne prace

Edytowane przez Szymi

Napisano

Wrzucam drugą wersję i tej będę się trzymać.

Nie starczyło czasu na kolorowanie... :(

1:25

danteshell2.jpg

Napisano

Wrota piekieł

1h 30 min

Edytowane przez Kristow