god_of_dump Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 (edytowane) UPDATE - ponizej Eloł :) Chcialbym zaprezentowac Wam moje pierwsze auto wypocone w 3ds. Zrobione na potrzeby pracy dyplomowej i uzyte w animacji komputerowej w postaci reklamy TV. Z tego powodu pozwolilem sobie na pewne uproszczenia modelu co moze sprawiac wrazenie ze auto nie jest skonczone :) ale jest :P zatem do dziela :) Edytowane 1 Luty 2010 przez god_of_dump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 (edytowane) Fajne auto... tyle, że nie ma auta ;) --edit-- No i jest ;) Model fajny, nie widać żadnych krzywizn :) Jedynie na ostatnim renderze, nad lusterkiem, koło słupka coś dziwnego się dzieje. A co do renderu, to nie wiem czy to wina oświetlenia, czy lakieru, ale wyszło za bardzo "chromowo". Edytowane 27 Lipiec 2009 przez torm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Nie znam się za bardzo na wozach, ale model bardzo ładnie wyszedł. Troszkę mi brakuje wyostrzeń, jakoś za dużo obłości, ale może ten model tak ma. Anyway, jak na pierwszy model wozu to wypas. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 auto nawet, ale render plaski na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
god_of_dump Napisano 1 Luty 2010 Autor Share Napisano 1 Luty 2010 Odświeżam trochę swój temat dodając nowo wykonane rendery w ramach nauki oświetlania mapą HDR (o ile wiem to darmowa z hdri-locations.com) oraz wpasowywania modelu 3d do zdjęcia 2d :) Obrazki poprawione trochę w photoshopie PS. Oczekuje raczej ogólnych wrażeń niż szczegółowego zagłębiania się w każdy piksel :P PS. 2. Trzeci render jest inny ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 (edytowane) 2gie renderki nawet, wogole gratuluje, gratuluje tego iz widze ze sam wykonales ten model, to sie ceni, jak widze nowych userow ktorzy wyskakuja z chevroletem camaro albo fordem mustangiem classikiem, idealnie wykonanym chodz lole siedza w maxie po 2 miesiace, to chce mi sie zygac!!!, czy oni nie znaja jakichs innych stron z modelami????? u ciebie widac babole, widac wlasna prace i to sie liczy!!!! masz ode mnie 3*, na zachete i dalsza zabawe z maxem, nie oszukuj sam siebie to podstawa!!!! Edytowane 1 Luty 2010 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Faktycznie model jest w miarę prosty, gdzie niegdzie jakieś błędy są. Wg. mnie wóz wyszedł trochę plastelinowo, na Twoim miejscu dawałbym ostrzejsze krawędzie, szczególnie na takie miejsca jak drzwi itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nameless02 Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Fajnie wygląda, ale mam wrażenie, że z tyłu trochę dziwnie, jakby nieproporcjonalnie, ale nie wiem jak wygląda w realu. Sztuczności dodaje fakt, że szyby nie są przezroczyste. Tylne możnaby uznać za przyciemnione, ale przednia? Powinno być za nią widać tło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
god_of_dump Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 Szyby są czarne nieprześwitujące, ze względu na fakt wykorzystania modelu w animacji, wiec czas renderingu się liczył oraz deadline oddania pracy :P zatem zwyczajnie wnętrze nie istnieje ;) poza tym to mój pierwszy tak skomplikowany model, wiec nie jest specjalnie zoptymalizowany co powoduje mi dość często zwiechy kompa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stefano020 Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Ciekawy jestem ile czasu tworzyłeś ten model i jakich technik użyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
god_of_dump Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 Jako osoba pracująca i ucząca się nie miałem dużo wolnego czasu, wiec modelowanie zajęło mi coś koło 2-3 miesięcy. Obiektem wyjściowym był "plane" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naveth Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 auto moim zd. mocno pokopane w proporcjach i liniach ale ogólnie wrażeniowo pozytywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 jakby co to usuwam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAlGER Napisano 29 Czerwiec 2010 Share Napisano 29 Czerwiec 2010 Hej, a możesz pokazać gdzieś jak się prezentuje w tej animacji?? może masz na Youtube albo gdzieś wrzuconą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
god_of_dump Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Hymmm...jaj nie urywa, z braku czasu jest trochę na odpier***, ale dobra, odrobinę ją poprawie i wrzucę jakoś za parę dni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 23 Lipiec 2010 Share Napisano 23 Lipiec 2010 4 render od boku najfajniejszy wedlog mnie :) Mało widac ale zapewne wlasnie o to Ci chodzilo i to mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
god_of_dump Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2010 (edytowane) No dobra, długo to trwało, ale niech będzie...odrobinkę zmieniona wersja tej animacji znajduje się TUTAJ PS. nie oczekuję jakiś komentarzy bo tak czy siak nie jest to co chciałem kiedyś osiągnąć, więc sam czuje pewien niesmak...ale cóż - życie ;) PS. 2 Rozumiem, że to nie jest dział na animacje, ale nie chciałem zakładać nowego tematu w innym miejscu, jako że jest to kontynuacja wątku, a filmik wrzucam na specjalną prośbę ;) Edytowane 10 Grudzień 2010 przez god_of_dump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 pierwsze ujęcie fajne, reszta to raczej standardowa prezentacja modelu, który niestety jest dosyć krzywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Jak dla mnie lakier jest tak czarny że prawie nie widać modelu spod niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
god_of_dump Napisano 10 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2010 Przypominam, że to pierwszy model auta jaki wykonałem, więc fakt...jest krzywy :) To, że mało widać jest poniekąd zamierzonym efektem, ponieważ miało być tajemniczo, mrocznie i pobudzić wyobraźnię...wyszło co wyszło hehe w końcu to "reklama" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi