Napisano 9 Styczeń 201015 l Ja już nie doradzam więcej bo przy takim tempie postępu za tydzień będziesz lepszy ode mnie:)Teraz sam kombinuj i pamiętaj o refkach:).Pooglądaj też sobie zdjęcia rzeżb,podpatrz rozwiązania. Pozdro:)
Napisano 9 Styczeń 201015 l Autor @Pawel Lipka: Można powiedzieć, że to Ty nadałeś jej charakteru :) @mafida: Heh... Masz dobre poczucie humoru :) Cytat bo przy takim tempie postępu za tydzień będziesz lepszy ode mnie:) Za "tydzień" to ja pewnie będę dłubał jeszcze tą samą głowę, którą już dłubię od 15 grudnia :P Dzięki za miłe komentarze. // Edit: Dzisiaj zrobiłem taką Panią przed snem :D Zbytnio nie pasują mi włosy i usta. Spróbuje jeszcze nad tym popracować :) Nie wiem jeszcze jak się robi włosy, ale popracuje nad tym :P Referka: Wersja z włosami: Wersja bez włosów: Pozdr. Edytowane 10 Styczeń 201015 l przez Vega
Napisano 9 Styczeń 201015 l Oczy za małe, za wysokie czoło przez co raczej mi wygląda jak alien a nie człowiek :D
Napisano 9 Styczeń 201015 l ojoj wodogłowie strasze... ... nie zdziwiło Cię to? Przypatrz sie dobrze rejonowi spojowek(wewnerznej czesci oczu, jak tam sie skora właściwie zachowuje. Pani mogłbys brwi zarysować od razu wyglądałaby bardzie kobieco- poza tym ona jednak ma czaszkę tam pod spodem i powinieneś troszeczkę zarysować te łubi brwiowe- delikatnie, bo to kobieta ale jednak. Druga rzecz- płatki nosa- zupełnie nie jak na refce, zpinczuj to moze troszkę. Usta- górna warga nie teges i kąciki są ble. Szyja- no wez jej obojczyki jakoś zrysuj...
Napisano 10 Styczeń 201015 l Autor @Sliterin: Czoło zmniejszyłem, oczy lekko powiększyłem, ale nie za dużo :) @Morte: Widziałem, że ma wodogłowie, ale po wrzuceniu do PS i użyciu tych kresek (nie wiem jak to się nazywa. Często używane przy towrzeniu referki, w celu sprawdzenia poprawności czy oko od boku jest na tej samej pozycji co oko od przodu) wychodziło podobnie :) Ale po dłuższym namyślę doszedłem do wniosku, że włosy trochę odstają od głowy :D Cytat rejonowi spojowek(wewnerznej czesci oczu, jak tam sie skora właściwie zachowuje Z tym mam duży problem. Nie wychodzi mi tak jak chce. Kilka razy do tego podchodziłem i kicha. Cytat górna warga nie teges i kąciki są ble. Też mi się nie podoba :) Warga to największa trudność dla mnie. Cytat no wez jej obojczyki jakoś zrysuj... Miałem zamiar usunąć jej tamte okolice :) Tak jak to było w poprzedniej główce. Dzięki. Wargi jeszcze mi się nie podobają. Wersja z włosami: Wersja bez włosów: Pozdr.
Napisano 10 Styczeń 201015 l Ale brzydka. Ale dobrze idzie:) Well.Mięśnie ust do poprawy jeszcze oczodoły i nos i będzie dobrze.
Napisano 10 Styczeń 201015 l Z profila wygląda całkiem,całkiem-tylko pomiędzy nosem a górną wargą za bardzo zapadnięte.Od przodu i w 3/4 kiepsko,miejscami dziwne nierównośći i tak jakby niektóre części twarzy poprzesówane-np.kości policzkowe do tyłu uciekły i przez to to połączenie z nasadą nosa za mięsiste wyszło...Subdivide niżej i move brush:). lucek91 napisał: Ale brzydka. Ale dobrze idzie:) Well.Mięśnie ust do poprawy jeszcze oczodoły i nos i będzie dobrze. Na referce jest całkiem ładna:) Pozdr:)
Napisano 10 Styczeń 201015 l Wygląda trochę jak "polska brzydula" nie? Mafida kiedy coś wrzucisz fajnego?
Napisano 10 Styczeń 201015 l Autor Lucek według mnie to ona była najładniejsza z tego zbioru http://www.c4dexchange.com/en/section.aspx?tid=7&cid=0&page=1 Cytat Wygląda trochę jak "polska brzydula" nie? Nie wiem nie oglądałem tego :D Edytowane 10 Styczeń 201015 l przez Vega
Napisano 10 Styczeń 201015 l Prawda. Znam ten zbór . Dobre referencje ale twarze takie "charakterystyczne".
Napisano 13 Styczeń 201015 l Autor Cytat Dobre referencje ale twarze takie "charakterystyczne". Z tym się zgodzę :) Niektóre się wyróżniają :D Cytat Mafida kiedy coś wrzucisz fajnego? Nie którym iguana nie wystarcza ;] Mafida wrzuć coś, żeby była jakaś motywacja i wzór :) Zrobiłem małe poprawki :) Tyle miałem czasu :D Jeszcze niezbyt mi przypomina moja wersja referki. W poprzedniej główce widziałem podobiznę (może dlatego, że tamta głowa była tak charakterystyczna :D) Poprawię usta i nos. Ja na razie tyle widzę :) Pozdr.
Napisano 20 Styczeń 201015 l Autor Nie ;] Chciałem zrobić, ale jakoś nie mam czasu. Nie długo coś wrzucę. Nawet w tym tygodniu :) Pracuje nad prezentem urodzinowym (dla siebie :D) Edit: Zabrałem się za tą główkę :)
Napisano 20 Styczeń 201015 l Hej,Vega.Parę uwag-zmniejsz gałki oczne odrobinę i chyba powinieneś je trochę w dół przesunąć.Powieki w twoim modelu wyrastają prosto z policzków,zrób zagłębienie pod dolną i nad górną powieką,niech powieka "obejmuje" gałkę oczną-tak żeby oddawała jej kształt .Tam gdzie sie to coś między dziurkami od nosa łączy z twarza troche do przodu. Mam nadzieje że cos zrozumiałeś z mojego bełkotu:) Pozdro i dawaj dalej:)
Napisano 22 Styczeń 201015 l Autor No to wrzucam upa upa :D Mafida: Poprawiłem to co napisałeś. Zmniejszyłem gałki oczne i zrobiłem wgłębienie nad i pod okiem. Pozdr.
Napisano 23 Styczeń 201015 l Autor Tak więc pogrubiłem powieki :) Chyba już skończyłem pracę nad tą główką. Zajmę się za kolejną głowę lub nie tylko głowę :) Pozdr.
Napisano 23 Styczeń 201015 l Ja bym jeszcze grubsze zrobił,albo gałkę oczna kapkę do tyłu.Powieki są grube:) Czekam na nowego extra sculpta:)
Napisano 23 Styczeń 201015 l Autor Ta... "extra sculpta" :D Jak będzie super to będzie dobrze. Zostawię tą panią bo już mi zbrzydła :D Więcej razy ją widziałem w ciągu dnia niż siebie samego xD Dzięki za podpowiedzi. Pozdro
Napisano 12 Luty 201015 l Autor Przez ostatni okres czasu robię Clint'a Eastwood'a (pomysł nasunięty przez Mafidę. Ja miałem pustkę głowie. Brak pomysłów). Pracowałem nad nim cały czasy... Poprawiałem... Błędy wytykał Mafida :) Dzięki za poświęcony czas. Dzisiaj dodałem włosy na subtool. Nie będzie on miał takich włosów, ale one miały pomóc w pokazaniu podobieństwa do referek. Teraz przypomina Frankiego :D Plany na ten model są większe, ale niema co mówić. Nie wiadomo czy do tego dojdzie. Wersja bez włosów: Wersja z włosami: // Edit: Wrzucam up'a. Poprawiłem: - Włosy - bardziej przypominają kształt włosów z referki. - Tył szyi. - Wysunąłem mu trochę czoło. Pozdr.
Napisano 12 Luty 201015 l Niepodobny:) Od frontu w miarę,z profila w miarę,w widoku 3/4 wyłażą błędy.Bok głowy między twarzą a uchem płaski,nie czuć tam kości pod skórą.Ucho chyba nie całkiem tak jak powinno sie z glową łączy.Czoło za wąskie,znaczy takie jakby zwężone do środka się wydaje w porównaniu z oryginałem.Za dużo mięsa na policzkach,Clint jest bardziej taki suchy;).Poza tym tak jak napisałeś chyba trzeba całą główkę trochę poszerzyć:) Zjedż subdiv niżej i clay brushem go porzezaj,tak bardziej brutalnie podkreśl kształty,Clint ma twarde,męskie rysy twarzy. Pozdr:)
Napisano 4 Marzec 201015 l oj pamiętam jak ja robiłem avatara, model nawet spoko ale tekstury...popraw
Napisano 4 Marzec 201015 l Autor Indian: teksturki to wiem. Wszystko było robione w ZB. Nigdy nie "kolorowale" nic w ZB i jeszcze do końca tego nie opanowalem. Popracuje jeszcze nad tym. Freedom: heh... Na początku miał oczy prosto. Na końcu to zmieniłem i chyba na gorsze :) Taka wersje wrzucilem bo pracka poszła na speed'a. 3h wykorzystalem :) Oczy mu zrobię PS i naloze teksturke.
Napisano 4 Marzec 201015 l cholera troche tego nie czaje te glupie (moim zdaniem) avatary wychodza Ci bardzo fajnie a wcale nie rożnią sie od ludzi niewiadomo czym natomias normalne ludziki juz gorzej :/ ale napewno widac postepy oby tak dalej ! powodzenia
Napisano 4 Marzec 201015 l ładnie pojechales!!! popraw texy(jak chopcy wyzej radza), calkiem fajnie, schody beda z wlosami, mam nadzieje ze ukonczysz:D
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Autor Przez długi okres czasu dłubię tego Avatara. Zrobiłem nowe tekstury, wyeksportowałem i chce go wyrenderować :) Scena ma więcej elementów niż to widać na poniższych renderach, ale na razie nie chciałem więcej pokazywać (szkoda czasu na ich renderowanie) :P Obraz prosto z Mentala: AO prosto z mentala: Obraz prosto z PS: SSS Skin Material: Muszę dopracować jeszcze światło, ale na dzisiaj mi wystarczy :) Za każdą radę co do shadera i ogólnie wszystkiego będę wdzięczny. Pozdr. Edit: Zapomniałem napisać. Wesołych Świąt! :D Edytowane 4 Kwiecień 201014 l przez Vega
Napisano 4 Kwiecień 201014 l coś dziwna tekstura ust Ci wyszła, jakby próbował się malować i to z zamkniętymi oczami a tak to nawet fajne to
Napisano 4 Kwiecień 201014 l jest swietny!!!!!!!!!!! popracuj nad texturkami i finalnym renderem, a bedzie zlota galeria!!! przyłoż sie:D:D:D aha i usta na'vi maja troche ciemniejsze i bardziej fioletowo niebieskie, to samo pod nosami... Edytowane 4 Kwiecień 201014 l przez plasti
Napisano 18 Kwiecień 201014 l z tym ze to co było najbardziej charakterystyczne w naavi, to to że ich tęczkówka i źrenice wypełniały prawie całe oko ;)
Napisano 19 Kwiecień 201014 l Autor Takie coś wyskrobałem dzisiaj w +/- 2,5h. Będzie update Avatar'a, ale na razie przerwa (ile można siedzieć i renderować :P ). Indian: Trochę krzywo narysowana w ZB :) Plasti: No fakt usta powinny być ciemniejsze, ale to trochę przez ten render. Teksturki będą nowe. Telthona: Będzie nowa teksturka oka :) Dzięki. Klicek: Za mało doświadczenia w renderowaniu. Będzie nowy render i pewnie ostateczny.
Napisano 19 Kwiecień 201014 l Jak na 2,5h (z cuba?) to nie jest źle, tylko imo warto by popoprawiać tu i ówdzie: p.s jeżeli to ma być murzyn to szczęka powinna być bardziej wysunięta do przodu.
Napisano 20 Kwiecień 201014 l Autor Andy_a: Nie robiłem z cuba. Niżej masz pokazaną base z siatką :) Dzięki.
Napisano 22 Kwiecień 201014 l Lepiej,brwi mi sie nie podobają i pare innych rzeczy ale nie będę torturował.Ogólnie lepszy niz poprzedni a to dobrze.Masz 4 gwiazdki za progresss:)
Napisano 22 Kwiecień 201014 l oj łuki brwiowe bys jeszcze poprawił by pasowaly to masywnej postaci u bedzie git.
Napisano 9 Maj 201014 l Autor Zabrałem się za Avatara. Mam kilka renderów. V1 - render + ao + tło w PS V2 - render + ao + tło w PS V3 - render + ao V4 - render bez ao + tło w PS Na razie poprawione jest oświetlenie, spec map. //Edit: Takie coś ode mnie na speeda. Jest kilka błędów, ale zostawiam tego tygryska i jadę dalej :) //Edit2: W wolnym czasie dla rozluźnienia takie ucho(10min) i usta(też około 10min). Ucho i usta robione na podstawie tutka Mortego lub Gomeza :D Nie pamiętam bo znalazłem to na dysku. oraz dzisiaj taka główka w ok. 2,5h.
Napisano 12 Maj 201014 l Autor @indian: dzięki. Główka trochę skrócona :) @leszek_lenia: zmieniłem kształt oka. Mam nadzieje, że na lepsze :)
Napisano 12 Maj 201014 l Na początek popraw okolice oczu i usta, popracuj nad kształtem czaszki i szyją, ogólnie progres widoczny. Na czym się wzorujesz?
Napisano 15 Sierpień 201014 l Autor Praca (Zeratul) wykonana na Dwutygodniowy Speedsculpting #19: StarCraft Universum (zachęcam do udziału :) ). Czas: 3h. Edytowane 15 Sierpień 201014 l przez Vega