adek Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 Normality to darmowy plugin dla programu After Effects, który pozwala na oświetlanie obiektów 3D i sceny bezpośrednio w środowisku AE poprzez wykorzystanie technik oświetleniowych z wykorzystaniem map normalnych. Plugin do pobrania ze strony: www.minning.de/software/normality#software/normality
Kroopson Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 kiedyś się zastrzelę... ile razy to by mi uratowało życie :/
adek Napisano 27 Sierpień 2009 Autor Napisano 27 Sierpień 2009 Czyli rozumiem, że czasami pomimo, iż nie używam tych programów udaje mi się znajdować przydatne rzeczy :)
n-pigeon Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 Coś takiego da się zrobić w Blenderowych nodach, jeśli komuś uratowało by to życie, a nie ma AE Wygodna, prosta i szybka w użyciu technika, polecam :P Jeśli to ma być ful 3D to radze mieć chociaż jedno główne prawdziwe światło, bo inaczej wyjdzie VFX.
Gość User190 Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 Nie, żebym się czepiał,a le ostatnio wychodzi na to, ze w blenderze to można sobie nawet kawę zaparzyć. Mam dziwne wrażenie, że ktoś tu jednak przejaskrawia. pigeon - piszesz, że można, ale czy próbowałeś kiedykolwiek sam?
tadzio Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 Fusion ma to juz od dosc dawna tez ;) to tak co by dolac oliwy do ognia :P
Ania Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 M@ti - można, ja próbowałam. tzn. oczywiście cieni nie ma, przez co z lampą jednak zawsze lepiej wygląda (ale w tym AE chyba też nie). kawę będzie się dało w 2.5
n-pigeon Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 @M@Ti Trochę cię rozumiem. Nie jestem człowiekiem który ma w zwyczaju siać FUD, po prostu chciałem się podzielić tą informacją z kimś kto nie ma/nie używa AE, a jego soft to Blender/lub jego soft nie ma takiej możliwości, a nie piratuje. Tak, próbowałem, nawet spec'i imitowałem, jak na ich video, ale nigdy nie pomyślałem żeby spróbować cell shading, ale to podobne nody jak do speca będą, muszę sobie spokojnie się pobawić. Jest też równie wygodne, żeby zmienić kąt światła obracasz interaktywną kulkę, trzeba trochę większej wiedzy niż dzięki temu pluginowi do AE, ale jak się stworzy odpowiednie drzewko to można zapisać i wczytywać do dowolnego projektu, ale tak jest z każdym node compozerem, jest to swoją drogą wygodne możliwości takiego drzewka można rozbudować o własne pomysły. Po za tym tadzio też pokazał że w jego sofcie to jest, prawdopodobnie w wielu innych compozerach też się da, ale ich użytkownicy mogą to wiedzieć lub nie.
Kroopson Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 No Blender daje radę pod tym względem ale jak się chce pełną kompozycję robić to przerzucanie blender after to trochę dużo zachodu.
Kris_R Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 No tak... wersja 3.1 ... a tu ameryka odkryta :D HAHA pozostaje mi się czule uśmiechnąć i pogłaskać po główkach :]
Rekomendowane odpowiedzi