Napisano 30 Sierpień 200915 l Mam tu na myśli wszystko co związane z Japonią tyle, że nie tą współczesną. Czyli gejsze, samuraje, sumo i wszystkie inne mniej oklepane rzeczy mile widziane. Wydaje mi się, że temat jest nośny w kwestiach koloru, formy i klimatu... No to sru! :) Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 05.09.2009 (sobota) godz. 23:59. SONDA: od 06.09 do 08.09 (3 dni)
Napisano 30 Sierpień 200915 l Kurna a wczesniej robilem dwa speedy samurajskie ot tak dla siebie, no nic mysle, ze tez "wezmnę" udzial. Nante subarashii no!
Napisano 31 Sierpień 200915 l Pierwsza moja praca na forum :D. Pozdrawiam... *********************** I jeszcze takie coś: (To białe to flaga, niechcacy wyszło podobieństwo do nagiej postaci, ale bez skojarzeń.. xD) *********************** I kolejny speed (Postać 30 min. wachlarzyk około 1h mimo, że był przemalowywany ze zdjęcia.): *********************** Kolejny up: ***Ostatni speed wyznaczam do oceny*** Edytowane 5 Wrzesień 200915 l przez Status
Napisano 31 Sierpień 200915 l Ekhm, mozna prosic o przypiecie tematu?, bo wiekszosc pewnie nawet go nie zauwazyla ;>
Napisano 1 Wrzesień 200915 l mogles poczekac do niedzieli do 23;59 z tym update'm :P ...juz nie mam takiego zapalu zeby cos wyskrobac ;d hehe
Napisano 1 Wrzesień 200915 l łeee regnar mi też się odechciało :P a taki fajny temat, ała - wypas straszny zaprezentowałeś :)
Napisano 1 Wrzesień 200915 l regnar- O_O temat bardzo "kolorowy" wiec i ja cos sprobowalem Edytowane 1 Wrzesień 200915 l przez DaRoZ
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Czy Wy zawsze musicie płakać? "Oj nie' ale wrzuciłeś pracę, pokonałeś już nas, nie ma co wrzucać już swoich bazgrołów..." temat "wisi" od 2 dni i już lamentujecie... jeśli głosujcie na estetykę i wykonanie to owszem ma szanse na zwycięstwo... jak ktoś napisał "mniej pie...nia" ... Pozdrawiam "hadzia"....
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Dokladnie nie biadolic tylko wrzucac prace :D (dzieki za mile slowa wogole)
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Rembik, popieram=] regnar, midżunio =] Edytowane 1 Wrzesień 200915 l przez Bedyk poprawki
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Witam wszystkich, jako iż jest to pierwszy post na tym forum. Na razie rysuneczek powstały w godzinę i czternaście minut, metodą tradycyjną, niestety tabletu jeszcze nie mam, lecz mam nadzieje iż na dniach uda mi się dorobić jakiegoś. Nie jest to ten poziom, który prezentują pozostali forumowicze, ale co tam... Tytuł pracy "Japońska Przyjaźń" Edytowane 1 Wrzesień 200915 l przez Lufa
Napisano 2 Wrzesień 200915 l Regnar genialne. Co więcej można napisać. lukanus szkoda że oba samolociki lecą prosto na nas. Temu po lewej mogłbyś zmienić kierunek lotu i domalować spód. ;) ale i tak bomba.
Napisano 2 Wrzesień 200915 l Ohayo gozaimasu ! :D Dobra,naprawdę nie potrafię zrobić mu skośnych oczu XD, a poza tym wszelkie podobieństwo do czegokolwiek przypadkowe, (mnie osobiście przypomina ostatniego samuraja :P). Jedyna referencja z jakiej korzystałem to moje zdjęcie :) A, no może banalna paleta i średniawy warsztat i w ogóle taka pracka bez tego czegoś, ale jestem z niej osobiście zadowolony i dobrze się przy niej bawiłem :)
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Jako że w październiku wybieram się do kraju kwitnącej wiśni to nie mogłam sobie odmówić wzięcia udziału w tym wyścigu ;-)
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Niestety, z braku wolnej chwili musze odwolac swoj udzial w tym tygodniu, szkoda bo mialem ochote na ten goracy temat. :/
Napisano 4 Wrzesień 200915 l to ja też spróbuję swoich sił: generalnie mogloby być lepiej ale czasu mi nie starczylo żeby się dalej bawić
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Ja wrzucam takiego szybciorka zrobionego na bardzo starym szkicu, ktory mi się skojarzył z konkursem... Pozdrowienia
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Klocjusz mnie ubiegl z pomyslem, ale nie do konca bo pracke zrobilem wczoraj wieczorem. Nie wiem czy znajde czas dokonczyc, wiec tymczasem wrzucam taka wersje.
Napisano 5 Wrzesień 200915 l noiprox- podchodza :) no to jak podchodzą, to taki smoczek może się przyjmie :) Odwrotnie niż w Europie, w Chinach smok jest wcieleniem łagodności i dobroci.[...] Smoki japońskie w większej mierze przypominały swych europejskich krewnych, zdarzało się nawet, że trzeba im było raz na jaki czas złożyć w ofierze dziewicę. źródło: http://www.ymaawarszawa.4me.pl/index.php?site=smoki " Edytowane 5 Wrzesień 200915 l przez noiprox
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Kurde, Noiprox.. :D nie no klimat mi się podoba, a ja dopiero po sprawie zauważyłem, że cień zwaliłem w swojej pracy ;p pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Panowie wysoki poziom tego speedpaintingu. remanent: A ja myślałem, że tylko wizki trzaskasz ;P noiprox: Bardzo przyjemny skintone ;)
Napisano 5 Wrzesień 200915 l troche bez specjalnego pomyslu..taki szkic tylko 50min.. a szkoda bo temat zacny :)
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Mam nadzieje ze zdazylem jeszcze. Skoro Japonia i japonskie mity to... Nezumi :D Czasu nie liczylem ale chyba sie zmiescilem. Na tlo poszlo kilka brushy Daarkena. Edytowane 5 Wrzesień 200915 l przez Nezumi
Napisano 5 Wrzesień 200915 l wezcie dajcie to do niedzieli ...albo chociarz do 2 . Ja dopiero zasiadam do tego :D
Napisano 5 Wrzesień 200915 l No i kupa nie zrobie,sila wyzsza powoduje ze msuze robic cos innego. 15 min szkic i the end. Nawet zamieszczania nie wart.