lordbiernac Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Mam tu na myśli wszystko co związane z Japonią tyle, że nie tą współczesną. Czyli gejsze, samuraje, sumo i wszystkie inne mniej oklepane rzeczy mile widziane. Wydaje mi się, że temat jest nośny w kwestiach koloru, formy i klimatu... No to sru! :) Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 05.09.2009 (sobota) godz. 23:59. SONDA: od 06.09 do 08.09 (3 dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Aaa tu na pewno cos skrobne, kocham japonie ;D zacny temacik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Kurna a wczesniej robilem dwa speedy samurajskie ot tak dla siebie, no nic mysle, ze tez "wezmnę" udzial. Nante subarashii no! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 (edytowane) Pierwsza moja praca na forum :D. Pozdrawiam... *********************** I jeszcze takie coś: (To białe to flaga, niechcacy wyszło podobieństwo do nagiej postaci, ale bez skojarzeń.. xD) *********************** I kolejny speed (Postać 30 min. wachlarzyk około 1h mimo, że był przemalowywany ze zdjęcia.): *********************** Kolejny up: ***Ostatni speed wyznaczam do oceny*** Edytowane 5 Wrzesień 2009 przez Status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Ekhm, mozna prosic o przypiecie tematu?, bo wiekszosc pewnie nawet go nie zauwazyla ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maax Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 fajny temat, można poszaleć. walka z cieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Moje mazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColHerbal Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 jak ja Cię nienawidzę regnar :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 mogles poczekac do niedzieli do 23;59 z tym update'm :P ...juz nie mam takiego zapalu zeby cos wyskrobac ;d hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 łeee regnar mi też się odechciało :P a taki fajny temat, ała - wypas straszny zaprezentowałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 Weź idźź....;/ No i... Tez tak mogę -_-...psuć zabawę. Do konta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColHerbal Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 musi się ktoś znaleźć kto przebije regnara :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 wiecej nruchow, mniej pier...enia =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 mhmm, chyba coś dziś wrzucę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 (edytowane) regnar- O_O temat bardzo "kolorowy" wiec i ja cos sprobowalem Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez DaRoZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 Czy Wy zawsze musicie płakać? "Oj nie' ale wrzuciłeś pracę, pokonałeś już nas, nie ma co wrzucać już swoich bazgrołów..." temat "wisi" od 2 dni i już lamentujecie... jeśli głosujcie na estetykę i wykonanie to owszem ma szanse na zwycięstwo... jak ktoś napisał "mniej pie...nia" ... Pozdrawiam "hadzia".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 Dokladnie nie biadolic tylko wrzucac prace :D (dzieki za mile slowa wogole) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 (edytowane) Rembik, popieram=] regnar, midżunio =] Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez Bedyk poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczuro Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 a ja powalcze ;P co prawda daleko mi ale trening zawsze się przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lufa Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam wszystkich, jako iż jest to pierwszy post na tym forum. Na razie rysuneczek powstały w godzinę i czternaście minut, metodą tradycyjną, niestety tabletu jeszcze nie mam, lecz mam nadzieje iż na dniach uda mi się dorobić jakiegoś. Nie jest to ten poziom, który prezentują pozostali forumowicze, ale co tam... Tytuł pracy "Japońska Przyjaźń" Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez Lufa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Tera jo :) ok. 45 min. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Ciekawe podejście do temetu...dobre, dobre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Regnar genialne. Co więcej można napisać. lukanus szkoda że oba samolociki lecą prosto na nas. Temu po lewej mogłbyś zmienić kierunek lotu i domalować spód. ;) ale i tak bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTEKD Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 A ja głupi myślałem że chodzi o tą starą Japonię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTEKD Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Nie napisano chyba o jak starą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Ohayo gozaimasu ! :D Dobra,naprawdę nie potrafię zrobić mu skośnych oczu XD, a poza tym wszelkie podobieństwo do czegokolwiek przypadkowe, (mnie osobiście przypomina ostatniego samuraja :P). Jedyna referencja z jakiej korzystałem to moje zdjęcie :) A, no może banalna paleta i średniawy warsztat i w ogóle taka pracka bez tego czegoś, ale jestem z niej osobiście zadowolony i dobrze się przy niej bawiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savant Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Jako że w październiku wybieram się do kraju kwitnącej wiśni to nie mogłam sobie odmówić wzięcia udziału w tym wyścigu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Niestety, z braku wolnej chwili musze odwolac swoj udzial w tym tygodniu, szkoda bo mialem ochote na ten goracy temat. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MazaQ Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 to ja też spróbuję swoich sił: generalnie mogloby być lepiej ale czasu mi nie starczylo żeby się dalej bawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Czy japońskie mity i legendy podchodzą pod 'historię Japonii'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klocjusz Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2009 noiprox- podchodza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Klocjusz, jak dla mnie wygrales z pomyslem! Zuch chlopak :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Ja wrzucam takiego szybciorka zrobionego na bardzo starym szkicu, ktory mi się skojarzył z konkursem... Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Klocjusz mnie ubiegl z pomyslem, ale nie do konca bo pracke zrobilem wczoraj wieczorem. Nie wiem czy znajde czas dokonczyc, wiec tymczasem wrzucam taka wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
free.ZE Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 eh takie tam,ledwo sie wyrobilem : no i gratuluje tematu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 super temat, ja też się przyłączę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 (edytowane) noiprox- podchodza :) no to jak podchodzą, to taki smoczek może się przyjmie :) Odwrotnie niż w Europie, w Chinach smok jest wcieleniem łagodności i dobroci.[...] Smoki japońskie w większej mierze przypominały swych europejskich krewnych, zdarzało się nawet, że trzeba im było raz na jaki czas złożyć w ofierze dziewicę. źródło: http://www.ymaawarszawa.4me.pl/index.php?site=smoki " Edytowane 5 Wrzesień 2009 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Kurde, Noiprox.. :D nie no klimat mi się podoba, a ja dopiero po sprawie zauważyłem, że cień zwaliłem w swojej pracy ;p pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crayfish84 Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 to i ja coś wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Panowie wysoki poziom tego speedpaintingu. remanent: A ja myślałem, że tylko wizki trzaskasz ;P noiprox: Bardzo przyjemny skintone ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 uuups.. wydało się, dobra to przeniosę to do renderów testowych ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 troche bez specjalnego pomyslu..taki szkic tylko 50min.. a szkoda bo temat zacny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 @Maciekg - eh, genialne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 (edytowane) Mam nadzieje ze zdazylem jeszcze. Skoro Japonia i japonskie mity to... Nezumi :D Czasu nie liczylem ale chyba sie zmiescilem. Na tlo poszlo kilka brushy Daarkena. Edytowane 5 Wrzesień 2009 przez Nezumi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 wezcie dajcie to do niedzieli ...albo chociarz do 2 . Ja dopiero zasiadam do tego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Spoko, masz jeszcze godzinę :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 No i kupa nie zrobie,sila wyzsza powoduje ze msuze robic cos innego. 15 min szkic i the end. Nawet zamieszczania nie wart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi