adek Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Naznaczony to nowy serial emitowany na antenie TVN. Już oglądając zwiastuny emitowane w wakacje moją uwagę przykuły efekty specjalnie. Trzeba przyznać, że naprawdę zrobione na wysokim poziomie, wyróżniające się na tle innych polskich seriali. Zastanawiałem się kto za nimi stoi. Nie wiedziałem do dzisiaj ... Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=796 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Widzę, że jest tam więcej Efektów niż myslałem. Coraz bardziej podoba mi się ten serial. Jest jak diament wśród brzydoty tych wszystkich MJakMiłośców, BarwSzcześcia,Wspólnej, KsiędzyMateuszów itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Nie wiem czy zauważyliście, ale na dole strony jest link do reela ;) ftp://ftp.rmgfx.com/RMG_reel/RMGfx_2009_960.mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Gratulacje chłopaki - z tego, co pamiętam parę osób na forum jest właśnie z RMG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
southside Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Hmm a w Dzien Dobry TVN mowili ze efekty byly robione w stanach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Oglądałem pierwszy odcinek-sam pomysł na serial tego typu spoko ale obawiałem się sposobu realizacji. Szkoda, że aktorzy są znani. Bardzo dobrze, że ktoś się przełamał i pokusił się o efekty do serialu - nie są złe choć sceny z promem ostro kuły w oczy -ujęcie z zewnątrz pokazuje sztorm a w środku cisza i spokój- krople wody za oknem skapują pionowo i leniwie z elementów statku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nenek Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 dzięki za info, właśnie się zastanawiałem kto to popełnił podejrzewałem Platige :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Hmm a w Dzien Dobry TVN mowili ze efekty byly robione w stanach... Moze chodzilo o Stany Zjednoczone Wroclawia hehe ps. Nie wiedziales, ze telewizja klamie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Polski serial rodem z Bollywood :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Może chodziło o różne stany świadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Czekałem na pierwszy dobry polski serial, a doczekałem się... gniotu. Może i efekty specjalne złe nie są, ale niestety to nie ratuje opowieści. To co na razie oglądnąłem to po prostu marna komedia, nie thriller. No i samo to, że ciągle wybierają mordy znane, które widać 22/7 w telewizji i które po prostu się już widzom znudziły. Się nie dziwię, że mało u nas dobrych aktorów skoro nie dają szans innym, niewątpliwie bardziej utalentowanym, ale nierozpoznawalnym w mediach ludziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormer Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Pierwszy odcinek widziałem i nie jestem szczególnie przekonany, chociaż trochę mnie zaintrygowało o co chodzi z dziadem w czarnym. Możliwe, że serial się rozkręci, bo fabuła nie wydaje się taka tragiczna, tyle że nie potrafili jej dobrze sprzedać w odcinku pilotowym. Co jak co, ale przynajmniej jest to lepsze od wszystkich w11 i innych Malanowskich i spółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Nie to, żebym był z tym serialem jakoś emocjonalnie związany, ale widziałem właśnie 2 odcinek i, nie powiem, dał radę. Nawet zdarzyło się, że podskoczyłem ;P Dav. nie szafowałbym takimi słowami jak "gniot" bo, przez przypadek, sam sobie możesz wystawić laurkę ;P Mam wrażenie, że scenarzyści dobrze wiedzieli co robią. Zobaczymy dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 No no noooo :) Grats Panowie, grats :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICI Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Zlecone do Stanów a potem podzlecone w Polsce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Dziś kolejny odcinek. Jak się dowiedziałem, niewiele tam widocznych efektów, głównie czyszczenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Nawet zdarzyło się, że podskoczyłem ;P Asblaze: w którym momencie podskoczyłeś? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Ja podskoczylem jak reklamy sie w koncu pojawily, to byl najciekawszy moment tego serialu. Nie liczylem na X-Files, ale M Jak Miosc ma juz bardziej wartka akcje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 heheh, zgadza się wartkiej akcji to on nie ma, zawsze jest jakiś niedosyt a oczekiwanie na zmianę akcji wieńczą napisy końcowe. Jednak ma on taki specyficzny klimat, który przykuwa mnie do telewizora i pozwala powiedzieć, że serial się podobał :) Przed nami jeszcze 11 odcinków - poczekamy, zobaczymy Pozdrowienia dla chłopaków z RMG ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 asblaze specjalnie oglądałem i nic mi nie podskoczyło.. Może ci poprostu telefon zadzwonił w domu wtedy?? Ale zgadzam się z moimi adwersarzami (ups nie wiem co to znaczy) film faktycznie ma jakiś taki specyficzny klimat i wciąga.. Pewnie chodzi o to, że chcemy się dowiedzieć co to za koleś w tym kapeluszu po co mu ten notesik itp.. Oby tylko gdy już się dowiemy co innego nas jeszcze trzymało przy tv.. Podoba się!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiler Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 Ja również się zawiodłem, serial zapowiadał się bardzo fajnie, a wyszło przeciętnie. Pewnie gdybym się nie nastawił, na super wypasioną historią i dobre wykonanie to może przyjemniej by mi się to oglądało. Dzięki kamode, kiedy do nas wpadasz ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 Oczekuj, na pewno się pojawie ;) Zresztą ostatnio byłem i jakoś nigdy nie możemy się spotkać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 Troche o efektach w Naznaczonym http://naznaczony.plejada.pl/144,10101,1,efekty_specjalne_-_zobacz_jak_to_sie_robi,1,wideo_detal.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 serial jest tak suchy ze wyciaga wode ze szklanek przy monitorach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Kto oglądał wczoraj ostatni odcinek??:D Wizualnie film jak najbardziej ok ale wczorajsza końcówka (chyba nie tylko sezonu ale całego serialu) POPROSTU ŻENADA totalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Ps jak ktoś przegapił to w niedzielę powtórka będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 (edytowane) Ja obejrzalem. Poraził mnie żenujący scenariusz kilku scen i drewniane aktorstwo. Niektorzy aktorzy mowili tak jakby polski byl dla nich obcym jezykiem, albo czytali z kartki, ale zalanej kawą i z rozmazanym tekstem. Wizualnie ładne calkiem, bez szału ale z pewnoscia na najwyzszym ze wszystkich polskich seriali poziomie. Edytowane 3 Grudzień 2009 przez Luki Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Fabularnie to słabo jeszcze...Koncepcja była dobra, ale niektóre motywy naciągane za bardzo, a nawet żałosne. Aktorstwo też troche takie se :) Ale efekciarsko dał rade jak na serial in PL...zwłaszcza, że efekty nie odstawały np. od Herosów, a nawet były zdecydowanie lepsze. Mam nadzieje, że się teraz coś przełamie i bedzie więcej seriali typu sci-fi i supernatural. Mam już troche dość pierwszych m jak milościów i księdzy mateuszów sprzymierzonych z siostrami na plebanii.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Efekty ok. I to wszystko co się dobrego o tym gniocie powiedzieć. Za scenariusz to się złota malina należy. Dawno nie widziałem nic bardziej żałosnego. A był potencjał. Pewnie nie na X-Files czy Supernatural wspomniane, ale coś się dało w postawionych ramach fajnego zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi