Pionier Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 EDIT: Praca nie przeszla nominacji zatem nie bierze udzialu w bitwie. Witam. To moja pierwsza praca w dziale BITWA :). Na początku pomyślałem że to nie tym razem, ale po tym co zobaczyłem w topicu giorgione, lobohome i Vetisa ... no to nie mogłem wytrzymać :). Panowie będzie mi miło z Wami powalczyć jak z każdym który wystartował w tej edycji. Mam nadzieje że troche pomieszam w tej konkurencji ;). Praca będzie przedstawiać anioła na tle chmur. Będzie sobie siedział na kolumnie i myślał o życiu ;). Na razie nie zamieszczam koncepta bo nie mogę sobie przypomnieć autora. Zresztą jeszcze nie wiem czy będę się jego tak mocno trzymał. No a teraz to co mam. Jak zwykle zacząłem nie z tej strony co trzeba. Oto tło (WIP?) do mojej sceny. Myślę że takie chyba wystarczy. No to tyle. Do boju Panowie :) Pozdrawiam Pionier [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Pionier] [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Pionier]
Archangel Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Sliczne Pionier naprawde rewelka :D mam nadzieje ze mi tez uda sie nawiazac rowna walke :) Powodzenia !!
Salvator Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Jak aniołek będzie chociażby w połowie tak plastyczny jak tło, to masz wygraną w kieszeni. Powodzenia!
und3r Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Bardzo kolorowe .. i dobrze dobrane.. czekam na pierwsze ujęcia postaci :)
Szymeq Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 heheh wiesz co sadze o tych chmurkach ;) rewelka oby tak dalej
gollum Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 tło - cool, mógłbyś pokazać chociaż zarys pozy aniołka? Cóż widze że bitwa rozgorzała na dobre :) Tylko się cieszyć
giorgione Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 przepiękne tło - oby model był równie imponujący:D pozdr giorgione
Falcrum Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Pionier, jak sam już wiesz...zaskakujesz Mnie udzialem w tej bitwie, ale trzeba przyznać, że bardzo dobrze Ci idze :) Te chmurki są jeszcze lepsiejsze od tych które mi pokazales wcześniej :) Powodzenia & Pozdrowienia
zio_mal Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 hmmm... ja tam nic ciekawego nie widze... nie wiem czym sie tak zachwycacie... chmorki... chcialbym zobazyc jakas postac. czekam... powodzenia
Pionier Napisano 10 Kwiecień 2004 Autor Napisano 10 Kwiecień 2004 Witam. Dziękuj za miłe słowa na wstępie. und3r, \"Zrób więcej... \" . Czego więcej?. Trudno mi zrozumieć ta \"przydatna\' wypowiedz(?!). zio_mal, następny. Jeszcze zobaczysz postać, kolumne i skrzydła, przyjdzie na to czas. Chyba predzej czy pozniej zrobilbym to tlo, prawda? Co za roznica od czego zaczynam, jakbym zrobil tlo na koniec to tez bys powiedzał \"nie wiem czym sie tak zachwycacie... chmorki... chcialbym zobazyc jakas postac. \" ?. Chyba nie co?. Jak daje tło to komentuj tło. Teraz Ci się nie podoba a jak praca bedzie skonczona to powiesz ze fajne?. y ? Czytaliscie regulamin? Ja tam doczytałem ze koniec bitwy to 07-06-2004. ehh : / Pozdrawiam & dziękuje za komentarze
Pionier Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Napisano 11 Kwiecień 2004 Bry Dziś sobie wystartowałem z robieniem kolumny i gdy miałem już cała + kwiatki na niej to scenka się sypneła. Zachował sie jeden z 1 testrenderów i dla zabawy na szybkiego wmontowałem go w tło. W finalu będzie lepiej. Niemniej jednak możecie juz zobaczyć gdzie będzie znajdować sie kolumna :)
MF Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 Pionier, to jest piękne :D... Jak z dziecinnych snoof :]... Chciałbym mieć takie cudo nad swoim łóżkiem :D... Już czuje klimacik... Powodzenia w bitwie i keep working... Pozdro...
Pionier Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Napisano 12 Kwiecień 2004 dzięki :), na razie pracuje nad smietnikiem.
Pionier Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 Witam Mały update: (3D) kolumna + textura, ozdoba na kolumne. Gołąb, skrzydło wraz z kawałkiem niebieskiego materiału (który będzie częścią karderoby anioła) to 2D. Z tym że ptaka i materiał namalowałem myszką (na wzór conceptu) a skrzydło jest wycięte z orginalnego conceptu (mam nadzieje że nic złego się nie stanie.. ; ). Oczywiście to będe robił w 3D w dalszym etapie pracy. Inaczej mówiąc - upddate śmietnika ;) Pozdrawiam Pionier
MF Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 No no no. Piknie. Nareszcie coś w śmietniku wyrosło. Nadal jest pieknie. No i już czekam na kolejne updaty :D
giorgione Napisano 17 Kwiecień 2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 swietniacko wygląda - wielki podziw i zdumienie - powalasz detaliami i wykonczeniem:) chce wiecej czegoś takiego:) pozdr giorgione
Falcrum Napisano 17 Kwiecień 2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 Pionier...brałes przypadkiem lekcje od Tiger\'a ?? Twoja scenka jest równie dobra co jego prace...( tłumacz to sobie jako wyraz nawiększego uznania :D) Dawno nie widziałem tak dobrze zapowiadającej się sceny...ahh... Dla mnie to wygraną masz już zapewnioną ( no napewno będziesz w pierwszej 3 :D ) Tak się zastanawiam jak to będzie z resztą aniołka...glowa ma wychodzić ponad tą chmurką ?? Po za aniolkiem ( w całości) brakuje mi jeszcze piórek, które mu wypadają...tak jak w japońskich ANIME :) Pozdrowionka ;)
Pionier Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Napisano 17 Kwiecień 2004 malefatal & giorgione, dzięki za miłe słowa !:) Falcrum, \"Pionier...brałes przypadkiem lekcje od Tiger\'a ?? Twoja scenka jest równie dobra co jego prace...( tłumacz to sobie jako wyraz nawiększego uznania :D) \" Nie brałem, nawet Pana Tiger\'a nie miałem okazji jeszcze poznać. Jezeli moge cos powiedziec to chyba nie jestem godzien na takie porownanie, ja jestem jeszcze poczatkujacy ;), jednak z 2 strony bardzo mi milo :). \"Dla mnie to wygraną masz już zapewnioną ( no napewno będziesz w pierwszej 3 :D ) \" Ho!, nie tak szybko. Do tego jeszcze daleko a na drodze stoja: Archangel, giorgione, vetis, MeG i inni... \"Tak się zastanawiam jak to będzie z resztą aniołka...glowa ma wychodzić ponad tą chmurką ?? \" Wszystko w swoim czasie. Pozdrawiam i dzięki za miłe słowa!
Krzysiek Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 Niesamowity klimat! Ja takze uwazam ze pierwsza 3 masz pewna. Czekam na dalsze postepy. Pozdrawiam
Toudajew Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 No przyznam ze klimat jest ciekawy pomysl tez :D
Insect Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Wszystko wygląda zajebiaszczaście ale gdie ten Anioł Pozatym masz słiczną Merkuriańską Ohyde (miło spotkać fana Kronik Mutantów) Pozdro
Pionier Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Napisano 23 Kwiecień 2004 Dzięki chłopaki!, dużo pomagacie, nawet nie wiecie ile... Początek skrzydła, jeszcze dużo piór (głownie na tym białym \"rogu\" ) dojdzie i troszke się to zmieni no ale pokazuje. Myśle że dto końca weekendu się wyrobie z tym skrzydłem. Pozdrawiam Pionier
Falcrum Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 Muszę cię zmartwić Pionier… nie podobna mi się… Po 1 te pióra nie maja do czego się przyczepić… Po 2 są stanowczo za duże… Po 3 ich kształt jest jakiś dziwny… Po 4 teksturka jest źle ustawiona na niektórych piórkach… Wiem, że to dopiero początki skrzydełka, ale miej moje spostrzeżenia na uwadze… Pozdr
Pionier Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Napisano 23 Kwiecień 2004 napisał Falcrum Muszę cię zmartwić Pionier… nie podobna mi się… Po 1 te pióra nie maja do czego się przyczepić… Po 2 są stanowczo za duże… Po 3 ich kształt jest jakiś dziwny… Po 4 teksturka jest źle ustawiona na niektórych piórkach… Pozdr właśnie po to pokazałem ten obrazek. Masz racje w 90%. Poprawie, spoko :). EDIT: mozesz rozwinac punkt 1? nie bardzo rozumiem
Vetis Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 jak jest ten material, bylem prawie pewny ze zrobisz zamias tego skrzydla, ze beda mialy dokladnie taki ksztau, fakture i wogole a ty pokazujesz takie cos. (niezrozum mnie zle ale ona zupelnie nie wygladaja jak skrzydla) 1. te piora na dole by musialy byc bardzo dlugie zeby sie mogly w takim ustawieniu przyczepic do tego bialego. 2.reszte poprzednik powiedzial
zio_mal Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 Vetis - moze Pionier w zalozeniu chcial umiescic te piora na drutach? hyhy to by wtedy troche pasowalo hehe Pionier rozciagnij piora tak zeby bylo to podobne do tego twojego koncepra wczesniejszego (skrzydlo przy kolumnie) no i oczywiscie to biale (kosc?) zakoncz tez piorami i wtedy bedzie git malinka:)
Pionier Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Napisano 25 Kwiecień 2004 Vetis, spoko. Tylko powiedz jak zrobic takie piora. Jedno jest pewne nie wyrobie sie w tym tygodniu ani nawet w nastepnym bo nie za bardzo wiem jak zrobic te skrzydla :( Radbym byl za wszelkie wskazowki Pozdrawiam Pionier
Anibal Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Całkowicie zgadzam sie z Falcrum... Zrobiłeś te pióra ale zupełnie nie zastanowiłeś sie jak one się tam trzymają. Same pióra niestety też do poprawy, troszke za abstrakcyjne, bliżej im do liści;) chyba że tak miało być z założenia... popraw to, praca ma klimacik, i bedzie dobrze...
Pionier Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Napisano 30 Kwiecień 2004 Witam. Po tym jak stracilem wszystkie dane wraz z calym dyskiem (sceny -leo i fw, tutki,pluginy,referki itp) podnioslem sie i walcze dalej, na szczescie cos tam z katalogu bitwa 3d zachowalo sie na cd-rw tak wiec nie zaczynam od nowa. Na razie tyle z poczatkow modelowania aniola. Musze przy tym zaznaczyc ze to moj 1 model czlowieka w 3D wiec sa jeszcze bledy ktore poprawie. ps. wszelkie bledy i poprawki prosze zaznaczyc na obrazie jezeli to nie problem Poczatek nog: Pozdrawiam Pionier
Master Kiełbaster Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Brakuje kolana i łydka pokiełbaszona :).
Anibal Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 moim zdaniem kolano na porzednim screenie było ok... odnośnie skrzydełek, rzuć okiem na te arty: http://www.rpgplanet.com/morrowind/italia/horizons/angel-concept.jpg http://angerdog.non-essential.com/B&W/angel.jpg http://dspace.dial.pipex.com/town/road/aav50/Media/angel-large.jpg http://angerdog.non-essential.com/B&W/tanissa.jpg
Pionier Napisano 1 Maj 2004 Autor Napisano 1 Maj 2004 Update, jak terez? Przypomne że na obrazie finalnym bedzie glownie widac nogi i gorna czesc ciala, pupa i piersi, plecy i brzuch beda zasloniete przez ubranie. dzięki za zaznaczone bledy, duzo pomaga takie cos. Anibal, thx za te linki moze sie przydadza. ...pozdrawiam Pionier.
kozioo Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 Popraw kolana, łopaki chyba też bo jakieś dziwne są i będzie dobrze:)
Pionier Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 Dodane stopy, i co nieco poprawione oraz poza aniola (orginalny concept). Daje po to zebyscie wiedzieli co bedzie widac a co nie. Poza:
giorgione Napisano 3 Maj 2004 Napisano 3 Maj 2004 brniesz jak burza - oby tak dalej :) coś mi nadal z kolanem nie pasuje - jakby dziwnie się zmniejszyło :) pupcia jest wspaniała:D
Falcrum Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Dobze idzie...małe błędzioy już wymieniono...reszta spox Jeśli wyjdzie Ci jak na concepcie jesteś mistrz...:D PS. Szkoda tych modeli...a tyle pracy w to włożyleś...:( Pozdr
Anibal Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 z kolanem coś mi nie pasuje, po co te wyraźne zarysy... texturą to zrobisz puźniej co do reszty i pieknej pupci... /// Pr0 /// :D pozdrawiam
MF Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Tak jak mówiłem jest super... Pracuj dalej, bo już nie moge sie doczekać efektu końcowego... Pozdro
Pionier Napisano 7 Maj 2004 Autor Napisano 7 Maj 2004 Dzięki za posty! Ostatnio dużo czasu nie mam, ale jak mam to dodalem ramiona, poprawilem tez lekko stopy i kolana ktore chyba dalej nie sa ok, jutro chyba zrobie raczki a potem ruszam z glowa. edit: cycuszki tez poprawilem :) Pozdrawiam Pionier
zio_mal Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 stopy sa chyba troche za male (za waskie zdecydowanie - front i za cienkie palce - wysokosc) w stosunku do reszty. popatrz przez chwile na stopy potem na uda i \"mase\" ciala a zobaczysz ze ciezko by jej bylo sie poruszac. jak przeskalujesz troche te stope to powinno byc gut. jak bedziesz robil ubranie to bedziesz korzystal z jakiegos symulatora zachowania odziezy czy recznie modelowal ubranie dopasowujac je do pozy? ps aaaa no i sutki dorob:) bo teraz to jakos tak dziwnie wyglada :] heh
Rekomendowane odpowiedzi