kingwins Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 Bierzesz photoshopa i robisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 Hehehe, za wcześnie na poprawki poza maxowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 Wróciłam do modelowania. Poprawiam karoserie. Before: After: (takie przyciemnienia, to cień) Pozatym, taki bonusik dla ciekawskich. Fajne fotki Carrery GT: 6.15MB http://www.members.lycos.co.uk/renders/10000.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 jak zwykle pełna klasa, nie ma do czego się przyczepić, jeśli teksturki i oświetlenie pójdą ci tak dobrze jak model to bez wątpienia będzie to jeden z najlepszych samochodów na forum, o ile nie najlepszy. Poza tym kocham porsche! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Jest coraz lepiej... mam nadzieję, że chociaż do finalnych renderów będę się mógł przyczepić ;P Btw. pokaż siateczkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 E tam. To własnie dzięki Tobie poprawiłam ten element. Siateczka... skoro nalegasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Niom, ładniutka... pokaż jeszcze siateckę całości :) Pochwal się co tam jeszcze masz :) No i teraz, jak już odpoczęłaś od podwozia to zabieraj sie za jego kończenie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 PUSSIK blagam zmien postep na stronce z 48% na 70% bo dla mnie wydaje sie ze tyle juz zrobilas . . .. posdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2004 Hiehie. musze na stronke zrobić update. ^_^ Ale mi sie nie chce. 70%? Marzenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 pussik kiedy doczekamy sie finalu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 oj nie predko pewnie:) ale przynajmniej sa czeste updejty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 15 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2004 Eh.. natrój wyjąsnia wsyzstko. Nie mam natroju na robienie czegokolwiek. Wrzucam fotki, aby temat nie spadł na strone tak daleką, że już go nie znajde. ;) ostatnio co zrobiłam to podwozie wraz z progami przy nadkolach. :) [Wyedytowany dnia 15-7-2004 > Pussik] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 15 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2004 Dodałam, tylko napisałam jpg, zamiast JPG ;P Paint zmienia wlk. liter rozszerzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 15 Lipiec 2004 Share Napisano 15 Lipiec 2004 Pussik! Nie podnoś poprzeczki, mi się nie chce robić podwozia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 15 Lipiec 2004 Share Napisano 15 Lipiec 2004 cześć. Jak znajdę szczękę to więcej napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 15 Lipiec 2004 Share Napisano 15 Lipiec 2004 heh, to nie jest już dziwactwo, to jest już choroba. ;] żarty, żartami, ale choćbym nie wiedział co z czasem robić i miał stację graficzną i jeszcze ktoś mi płacił to i tak nie chciałoby mi się robić takich detali... Jak go skończysz to sprzedaj go jakiejś agencji reklamowej, to będzie nastepna ładniutka reklamówka mobil one;] Czekam na finalną galerię renderków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 fantastyczne auto :) mam nadzieje, że szybko doprowadzisz go do końca ;) pzdr i czekam na updaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 A ja statusu nie widze i nie wiem o co biega :( Niemniej jednak ładne postępy - pracuj dalej!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 elo pussi jak narazie to przeleciałem te twoje wszystkie fotki i poiwem ci ze to jest najlepsze porsche gt jakie widziałem w 3d:) trzymaj tak dalej POZDRAWIAM P.S. odblokuj mnie na gg nr 3155874 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 lol - egon, trzeba było nie drażnić lwicy to by Cie nie zablokowała :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 WOW ! :O ... Nice. Podoba mi sie bardzo. 3maj tak dalej. Heh jak Ci sie bedzie nudzic, to mozesz tez silnik zrobic ;). Ze szczegolikami ;). [joke] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Lt.Knysha - widać, ze nowy tu jesteś... [lol] rzuć okiem na stronę Pussi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Hehe M@ti. Niom nowy. Popatrzylem na stone i zrobilem tak o_O. Ofkoz w pozytywnym znaczeniu ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Update. :) Jak tylko wyczaje fotki podwozia Carrera GT to zrobie więcej szczegółów. Więc prosze, jeśli macie fotke od spodu tego autka, podeślijcie. Ponadto, z tego czego nie widać, tylnie nadkole poprawione. :) Czeka mnie jeszcze m.in. światełko stopu do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 nie no spoko chce ci sie modelowac do ostatniej sirubki?? pokaz jak bedzie wygladal z texturkami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Empik juz jej powiedzilaem o tym byłem pierwszy :p Teraz wszytko działa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 hmm... to jest chore.... ide uczyc sie gotowac ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A-D-e-X Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 ma talent dziewczyna i tyle, może przebije bagińskiego hehe życze szerokiej drogi A-D-e-X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MnC Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 jak dla mnie b0mb@ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Ładnie :] Tylko czy z przodu nie powinno być wiecej miejsca, zeby koło mogło się bardziej skręcać? Teraz średnica zawracania byłaby lekko mówiac tragiczna. Przynajmnije tak mi sie wydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 ehhh.... zanim dorzyje 20 lat to ją zamkną w zakładzie....bez klamek.... [joke]bo od tylu szczegółów można zwariować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Nie ma szczegółów jeszcze. Ciągle szukam fotek. ;) Jak poczytam o ppodwoziu to dorobie. :) Faktycznie trzeba wziąść poprawke na promień skrętu przednich kół. :) BUAHAHA, no to mam robotyyyyy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 ty mowisz ze tam nie ma szczegulow nie no jak tam nie ma szczegulow to mi sie troi w oczach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 o_0. Olaboga! Dziewczyno jestes boska ;). Trzymaj tak dalej ! [ a ja dalej robie tutorialki ;) ]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Oooo :P:P jak zobaczylem "to cos";) nic nie czytalem to patrze co to to jest :D:D ale juz po sekundzie mowie (do siebie) o ku*** to jest podwozie powiem jedno wszystko mi sie w tym podwoziu podoba jest po prostu super nie mam pytan pikna robotka :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 eee.. ona chyba chciała powiedzieć, że to jest zdjęcie ;] wizja, za 20 lat - Pussik nadal męczy swoje Porshe na komputerze kwantowym ;] Może dołączysz do teleexpresowej galerii osób pozytywnie zakręconych ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 HEHE moj blad moja wina :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Nie wiem jak można myślec, że to jest zdjęcie? :| Podobnie jak to: Przecie do fabryczne rendery Porsche. :-) Poziom, do którego należałoby się zblizyć, a potem przegonić. :) A tak pozatym to dziś dowiedziałam się, ze straciłam save`a z robotą tworzoną przez 2 dni. Już jednak odrobiłam 70% to w 3h... po czym znowu się 3d max wysypał i jestem 15% z tyłu z tych 70%. BRAWAAAA DLA DISCREET. Dołączyli do Microsoft i GaduGadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 nawet jak wiem ze to nie fota (!?) to i tak mysle ze to fota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Nom, to teraz pomyśl ile im zapłacili, abyś Ty myślał, ze to fota. :D W sumie ten jeden model występuje w kilkudziesięciu fotkach reklamowych Porsche. :-) Zmieniają tylko oświetlenie, ujęcie, koncepcje. :) Np.: http://www.members.lycos.co.uk/pussik/site/fotki/1.JPG http://www.members.lycos.co.uk/pussik/site/fotki/3.JPG http://www.members.lycos.co.uk/pussik/site/fotki/4.JPG http://www.members.lycos.co.uk/pussik/site/fotki/9.JPG http://www.members.lycos.co.uk/pussik/site/fotki/22.JPG Robią raz, a porządnie i mają dalej zabawe. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bieniek Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 wow, jestem pod wrazeniem. zastanawiam sie czy kiedykolwiek dojde do takiego poziomu:) poki co 3ds max mam w lapie od 7 dni.... mysle ze troche jeszcze bede musial popracowac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Taa. Witaj w klubie. Mysle, ze za jakies 3-4 lata ciezkiej pracy moze cos takiego zmajstrujemy :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Pusia - jedna prośba, jak zamieszczasz zdjęcia to podpisuj, że to fota bo czasem się zaplatać można.. tzn. generalnie jak zamieszczasz coś nie swojego to pisz co i jak :) Pracuj dalej, bo narazie kipsko - spadłaś na 4 gwiazdki.. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Pussik... wybacz moje niedowierzanie, ale skąd pewność że to rendery? Masz jakąś stronkę o tym, jakąś oficjalną adnotację? Proszę rozwiej moje wątpliwości jednym szybkim uderzeniem - tak jak lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 a kiedy zamiezasz je skonczyc??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Też nie jestem w stanie uwierzyć w to że są to rendery. Nie pasuje mi do tego podłoga, która jest nie równa i ma dość skomplikowany "shader" (hehe). Kto by się męczył nad zrobieniem tak złożonej i w sumie mało ciekawej podłogi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 a pozatym po jaką holere się tak męczyć jak mają samochód pod ręką i mogą se foy strzelić :P teraz każda korporacja samochodowa wykonuje dokładne modele zanim zacznie je produkować ale nie aż tak. pozatym nikt się tam z materiałami nie bawi bo nie chodzi o wygląd tylko o geometrie żeby można było symulować np. wytrzymałość na zdeżenia i czy np. jakaś część akurat nie przetnie kierowcy na pół :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Pussik, jest to mój pierwszy post na twój projekt i nie będę już czekolady rozlewać jak to TY cudownie tworzysz piękne autko bo już dużo zostało napisane. Chodź powiem Ci że zasługujesz na te komplementy w całej okazałości. Świat kocha ludzi którzy dążą do doskonałości i perfekcji. Powiem Tak - masz talent! Pozdrawiam i życzę wytrwałości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 Dziękuję za komentarze. Powiem, że ta podłoga mnie teraz zmyliła czy to faktycznie render. :| Jednak mam jeden fakt, który mnie nadal ugruntoewuje w poprzednim przekonaniu. Otóż to wg. mnie wygląda na render (a wg. was?): http://www.members.lycos.co.uk/pussik/site/fotki/1.JPG I teraz kolejny render, na którym są identyczne odbicia, a zupełnie inne światło. Co ciekawe, światło wygląda tak samo jak na fotce z profilu, nad którą się rozczulaliśmy. Ps: A podłoge można podłożyć ze zdjęcia w PhotoShopie. ;P Ps2: Jeśli byłoby to zdjęcie, czemu nie widać odbić lamp oświetlających samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Ja bym sie sklanial do teorii ze to fotka. Argument: http://www3.us.porsche.com/english/usa/carreragt/colorconfigurator/color_configurator_flash.htm Mozna zmieniac kolory, ale sprawdzilem, ze wszystkie zmiany to praca w PSie na maskach. Gdyby mieli render to latwiej i wiarygodniej jesli chodzi o efekt byloby zmieniac kolor przed renderem. Nie jest to zbyt silny argument, bo moze rendery robila inna ekipa niz zabawke na stronie lub moze jeden render trwal tydzien.. ale ciezko mi uwierzyc, ze to nie jest fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi