!Ewert Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 (edytowane) Cześć, Zmotywowałem się i ukończyłem stary projekt. Mam nadzieje że się spodoba :) Konstruktywna krytyka mile widziana :) . . . . . . . Ewert Edytowane 3 Listopad 2009 przez !Ewert
Orangegraphics Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 bardzo fajnie się patrzy na to, tylko takie detale: -tiling kocich łbów na 1 ujęciu na 1 planie. za duże są -flary w nocnym ujęciu nazbyt przesadzone. - jeśli ujęcia prezentowane są jako całość to w postpro przebajerowałeś z kolorem dachówki bo jest zupełnie inny w ujęciach dzień/noc ale to detale. generalnie bardzo bardzo łądnie ****
adam_m Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Trzeci render najbardziej mi się podoba. Kostka brukowa na pierwszym planie rozciągnięta. Lilie wodne wyglądaja jakby pływały na talerzach ;) Domek ładny. Pozdrawiam.
lukasz3d Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 eee no spoko-fajnie wyszlo.Jak roslinki robiles? Woda to tylko kolor ,bump i reflect czy dales jakas mape na diffuse Pozdro
Loki Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 fajne kwiatki - szczególnie te wiechcie w stawie, i duży biały klomb. 2 i 4 ujęcie moim daniem najładniejsze, w 1 za dużo przepaleń, w 3 za ciemno na dole - woda trochę jak ropa naftowa wygląda. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. dziwnie wygląda połączenie 2 rodzajów kostki na tym podjeździe.
pressenter Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 fajne kwiatki - szczególnie te wiechcie w stawie, i duży biały klomb. A to czasem nie Twoje? :P Sorry Tomek, ale ogólnie jestem na nie. Coś chyba przesadziłeś z postprodukcją kolorów, szczególnie się to rzuca na ganku na pierwszym renderze. Trzeci według mnie jest najlepszy, gryzie mnie tam tylko taka idealna granica między trawą, a kamieniami, oraz brak jakiejś wyraźnej faktury tych drugich. Nu, czyli w zasadzie kolorystyka/postpro mnie boli, bo modele i materiały robią miłe wrażenie. Pozdrawiam Szymon
Loki Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 no raczej nie, nie poznaje w każdym razie, a nie zrobiłem tego aż tyle żeby nie pamiętac :)
JunioR Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Bardzo ładny 2 i 4 render, w drugim może lekko przesadziłeś z flarami(czy jakoś tak). Co do dziennych również spoko, ale tutaj roślinność już kiepsko wygląda, chodzi głownie o shader. Pozdr.
Lis Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Wieczorne ładnie się prezentują. Dzienne już gorzej. przepalone miejscami. nudne światło i kolory.
!Ewert Napisano 4 Listopad 2009 Autor Napisano 4 Listopad 2009 Dziękuje wszystkim za komentarze :) Lukasz3d- woda to tylko kolor odbicia i bump. Pres- Nie moje :), a kamienie miały być tak prosto zrobione i mają fakturę - widać w nocnym.
hcpiter Napisano 4 Listopad 2009 Napisano 4 Listopad 2009 Spoko wyszly te ujecia przyciemniane, chociaz kostka razi tak samo jak te flary. Pozdrawiam
pionix Napisano 4 Listopad 2009 Napisano 4 Listopad 2009 Ostatni prezentuje się wyśmienicie. Kostka granitowa jest moim zdaniem przeskalowana. Zrób ją tak na 10x10cm. Na ujęciu pierwszym słońce jest zbyt mocne. Generalnie bardzo pozytywne to wygląda:)
Morphe Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 fajne przyjemne, idziesz do przodu :) mily odbiur i to najwazniejsze.
siwy Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Miłe dla oka rendery. Najfajniejszy to nocny od strony wejścia. Widoki z tyłu są ok, ale te kamyki, szuwary i połączenie z trawą trochę sztuczne. pozdrawiam
Tores Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Światło nie najlepiej mi tutaj siedzi. Jest ostre a mało co się dzieje z otoczeniem. Zieleń zbyt jednolita jak na tyle jej rodzajów i trzeba dobrze posiedzieć nad nią żeby ładnie wyszła. Myślę że można by z nich wyciągnąć dużo więcej.
!Ewert Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 Dziękuje bardzo za komentarze, fajnie że niektórym wpada domek w oko ;) Następny domek będzie lepszy !
Rekomendowane odpowiedzi