peter_f Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 BARDZO dobrze wygląda !!! Świetnie oddany kształt! Mój Lanc niedługo gotów do walki z tym pudłem! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 peter-f co ty piszesz jakie 5 lansujeta sie tylko słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 Piotrek - dzięki, dłuugo mi jeszcze z nim zejdzie myślę że sie nie gniewasz, mam dużo innych żeczy na głowie. markus23 - spokojnie jeszcze sie wylansujeta, widziałeś okładke, książka jeszcze nieskończona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Jasne Stary że się nie gniewam :) Sam jestem zawalony robotą :) Poza tym naprawdę ładnie idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2010 (edytowane) Edit: Jajko niespodzianka... -------------------------- -------------------------- -------------------------- -------------------------- Przyznaje że troche improwizowałem, zdjęcia znalazłem niezbyt czytelne tej wnęki. Refka jakby ktoś chciał:http://www.cockpitinstrumente.de/archiv/Dokumente/ABC/m/MK%20108/Bilder/gross/Me%20110/001.jpg Edytowane 27 Styczeń 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 całkiem jakbym oglądał topik mrysa....:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 7 Luty 2010 Autor Share Napisano 7 Luty 2010 (edytowane) ...mały up ----------------------------------- ----------------------------------- Radarki dla mrysa... ----------------------------------- Test kompozycji V2 chciałbym zrobić jakąś sytuacje, przygotowanie do nocnego zwiadu. Edytowane 8 Luty 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 wszystko pieknie, tylko wydaje mi sie ze trawa jest grubo za duza w stos do samolotu. przez co maszyna wyglada jak plastikowy modelik . conajmniej 2x ja zagesc/. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Takie ujecia nie z perspektywy człowieka nie sa za dobre, no chyba że w locie robisz ale teraz jak zabawka wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 nooo dobrze bedzie :) samolocik ciekawy. Chlopaki wyzej maja racje co do trawy i ujecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Trawke poprawisz reszta i tak fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 9 Luty 2010 Autor Share Napisano 9 Luty 2010 (edytowane) Dzięki Panowie za komenty, wziąłem wasze sugestie pod uwage - ujęcie faktycznie bardziej z bliska pasuje zrobić i pewnie będzie to w powietrzu:), wzoruje się na tym: Wersja malowania bedzie podobna do tej, pewnie zrobie w 2 wersjach malowania i z różnymi radarami. Druga wersja malowania na thumbalu:). Edytowane 9 Luty 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Nie wiem co napisać, więc niech gwiazdki mówią same za siebie -trzymaj ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Powoli wyłania się z mroku. Oby tak dalej. Zaglądam tu w oczekiwaniu na ciekawy finał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2010 Witam dawno nic nie wrzucałem:), jako że znalazłem trochę czasu to zrobiłem stanowisko tylnego strzelca - jeszcze będzie kończone, generalnie to zrobiłem karabin MG 81Z zwilling.pozdro ------------------------------------------- ------------------------------------------- ------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 Super że wracasz do tematu!!! Fajnie idzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 (edytowane) Edit: Wrzucam wersje próbną którą dziś uskrobałem, więcej narazie nic nie modze robie dalej detal, textury - później na finał renderki w wysokiej rozdzielczości:). Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 8 Maj 2010 Share Napisano 8 Maj 2010 Piękna robota! Wygląda świetnie. Teraz brudy i gotowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wjaworski Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 (edytowane) Przyłączam się do pochwał :) Taka malutka uwaga: czy powierzchnie nie mają za silnych odbłysków - szczególnie ten zespół kolektora spalin - wygląda jak gdyby był wypolerowany... Edytowane 9 Maj 2010 przez wjaworski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 (edytowane) Dzięki chłopaki, cieszę się że sie podoba:), Piotrek - jeszcze mi cały spód został do roboty i masa detali których pewnie nie będzie widać (ale będzie je widać w wipie:)), najważniejsze to podział blach w przedniej części skrzydła jak również dolnej bo teraz to jest goły spod, dodatkowo zbiorniki z paliwem dojdzie jeszcze zaczep na bomby + 2 bombki niespodzianki:), sprzęt radiowy itp. Wjaworski - Co do renderu faktycznie zbyt to wszystko jeszcze lśni ale już opracowałem nowy render który jest bardziej surowy i wpada w mój ulubiony błekit, bo jednak ta wersja malowania będzie nocna teraz to chyba zbyt cukierkowe. Finał napewno nastąpi ale mam dużą frajdę prowadzić tego wipa i czasem przesadzam nad czasem spędzonym nad jednym elementem, każa uwaga pomaga mi osiągnąć cel, już teraz mogę powiedzieć że obecny render jest całkiem niezły i myślę że to jest to ale go jeszcze nie pokaże bo to na finał noi detalu brakuje Mały bonus: Edytowane 10 Maj 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 fakapa masz, przy polaczeniu rozdzielnych blach z inna(nie wiem jak to nazwac), u gory na lewo zmarszczenie takie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 (edytowane) Faktycznie (na szybkiego wrzucałem), sie poprawi:), ewentualnie zaprawi texturą i nie będzie widać na renderze. Niestety takich fakapów może być więcej, cena rozmachu, nieprecyzyjne cięcia ale posprawdzam sobie reszte elementów. Edytowane 10 Maj 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 no ale tak pozatym, jak poprawisz dzialko(smoothing) i wywalisz tego pilota, bedzie miodny render zapewne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 Generalnie to nie chciałem szaleć ze smoothem bo ztakiego dystansu nie będzie widać że pilot jest z pixeli:), no chyba że ktoś będzie chciał siedzieć obok niego albo za karabinem strzelca to już inna sprawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Generalnie to nie chciałem szaleć ze smoothem bo ztakiego dystansu nie będzie widać że pilot jest z pixeli:), no chyba że ktoś będzie chciał siedzieć obok niego albo za karabinem strzelca to już inna sprawa... Popieram trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 polac koledze. Ja osobiscie MS uwazam jako zlo wcielone. generator bilionow nikomu nie potrzebnych poly. Tak ze wogole praktycznie tego nie stosuje. ale to takie przyzwyczajenie zawodowe. i bardzo je lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 ale mi nie chodzilo o ts/ms tylko zwykly smoothing groups.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 4 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2010 (edytowane) Edytowane 9 Czerwiec 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Taki renderek nad którym ostatnio pracuje...brakuje jeszcze paru rzeczy. Klapy stateczników będą obniżone, dodatkowo jeszcze jakieś elementy otoczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Bardzo ladny szczegolowy modelik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 ...ehh - te rendery odstają od modelu jakościowo -jeżeli to nie ma być animacja to powinieneś postarać się o jakąś elegancką trawę, zmienić to straszne tło które masz obecnie i rzeczywiśćie wyrzeźbić jakieś ciekawe otoczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wjaworski Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Może, oprócz kępek trawy przy kołach, wykorzystać jakąś przerobioną fotografię łąki z krótką trawą? Model ładny, ale taki szczególik: goleń kółka ogonowego jest chyba w czwartym wymiarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2010 JacekCichy - dziękuję:) Eco - czemu tło złe? wydaje mi się że jest dosyć ciekawe, może zbyt mocno rozświetlone bo to z vraylight zmniejszę trochę kontrast ale wiadomo to kwestia gustu, może jakaś propozycja. wjaworski - dzięki, no jeszcze pare drobiazgów do zrobienia kółko min:), trawę myślę włąśnie coś pomodzić, tzn może zostawić to co jest tylko zmiksować z jakąś aszą przygotowaną pod start czy coś w tym stylu w tle delikatne kępki trawy dać. No nic wrzuce backgrounda jak popracuje i zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Tło samo w sobie jest ciekawe ale chyba po prostu źle wkomponowane - widać, że jest rozciągnięte i trochę przeskalowane. Czy 110 miały jakieś światła do lądowania albo nawigacyjne? Bo skoro robisz render nocny (czy tam o świcie:) ) to dodatkowe źródła światła tego typu może by trochę nadały klimatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Lucas - tak miały, ta wersja miała na lewym skrzydle takie żółtawe którego jeszcze nie zrobiłem:), poprawie to tło bo faktycznie troche przesadziłem, a robie w panoramie dosyć dużej:) bo chyba najbardziej pasuje do tego typu kompozycji.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Nocne Bf 110 kojarzą mi się z ukrywaniem samolotów pod siatkami maskującymi za dnia i ich nocne łowy przy świetle księżyca :) Zachód słońca też daje ciekawe wykorzystanie światła ale to super oświetlone miasto w tle nie przemawia do mnie- może i przyjemna fotka ale klei się tak sobie z samolotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2010 (edytowane) eco - spodobał mi się pomysł z siatką maskującą:) dzięki za to, z tego względu zrobiłem coś na wzór nie idealnie ale myślę że wystarczy, podmieniłem też tło oraz dodatłem trochę zieleni po obrysie. Edit: poprawiony namiot + pare nowych bajerów Edytowane 13 Czerwiec 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Myślę że za szybko chcesz skonczyc ta prace ;). Moje sugestie mialy raczej na celu zaznaczenis istoty otoczenia, ktore przygotowujesz pod twoj model- jezeli pomysl z siatka cie zainteresowal to ok, jednak wazne jest by otoczenie z modelem gralo jak ta lala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2010 To jest widok z view portu po wyrenderowaniu wygląda smakowicie zapewniam:) ale nie pokazuje narazie, samolot będzie delikatnie rozkompletowany pod tą siatką takie przygotowania do nocnej wyprawy tankowanie paliwa itp. Tło jest inspirowane obrazkiem z "walk around". Ja się tam tak bardzo nie spiesze jeszcze tego nie uważam za skończone.luzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 aaa to przepraszam - zrobiles zmylke tym viewportem :) choc skala tego "namiotu" maskujacego zastanawia - jakis maly jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2010 (edytowane) Tzn muszę go trochę poszerzyć bo teraz skrzydła wystają, komputer już czuje moc poligonów:). Edytowane 13 Czerwiec 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 A ile jest już w tym momencie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2010 2 300 000 mln:) trochę działko źle rozplanowałem i zajmuje sporo ale jak się bawić to się bawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 mi wczesniejsza wersja podobala sie bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 KoMic proszę poczekaj chociaż na render, bom sie osiedział cały dzień wczoraj:) a jak nie to może wersja w locie Ci się spodoba. Ale piszcie co myślicie to dobrze. Jeśli starczy mi sił to zrobię ten sprzęcik do tankowania i umieszczę go po prawej stronie co wy na to?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 ...jak na lato - wszelkie elementy ktore wzbogacaja otoczenia jak najbardzej wskazane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 Rysuj bbandi bo sie doczekac nie mozna na renderek xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 bbandi - ok rysuje coś:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Jeśli to ma być nocna scenka to musisz całkowicie zmienić sposób oświetlenia. Silne bliki światła na kołpakach raczej są nieporozumieniem, podobnie ostre cienie anten radarowych. Zbyt jasne nie oświetlone miejsca. Sama bitmapka granatowego nieba z gwiazdami to imo troche za mało. Walcz dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Dziekuje :D Ładnie natomiast fajnie by bylo jeszcze jakbys go troszke zużył czyli brudy, odpryski, sadza itp. No chyba ze jeszcze modelujesz no to zwracam honor :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi