Napisano 18 Listopad 200915 l Witam, robię sobie taką łazieneczkę w vrayu. Krytyka mile widziana :) Nie wiem jak dawać obrazki żeby były od razu duże i nie było trzeba w nie klikać, proszę o podpowiedź. Mam też problem, bo chciałem dodać dofa na trzeci obrazek. ale nie wiem za bardzo gdzie to ustawic.
Napisano 18 Listopad 200915 l Widać bardzo tiling tekstur na ścianach. W edytorze wiadomości masz "Insert image", możesz tak dać linka do obrazka wrzuconego np na www.imageshack.
Napisano 18 Listopad 200915 l Jeśli chodzi o takie wzory jak na tych płytkach to raczej płytki powinny być zróżnicowane. Chyba nie znajdziesz tak samo wyglądającej płytki ;) Przynajmniej jak mam tak w domu ;)
Napisano 18 Listopad 200915 l Może lepiej zacząć od nowa? Najlepiej poszukaj jakiejś referki, bo nawet megahiperultrarealistyczna wizka, w przypadku takiego (przepraszam za nadużycie) projektu, będzie wyglądała jak kupa. Sorry za dosłowność.
Napisano 18 Listopad 200915 l Ceramiczne płytki, czy może jakieś inne, na pewno mogą mieć powtarzający się wzór, ale dla mnie to wyglądało jak kamień, no jakiś marmur i nawet jesli wytniesz go z jednego bloku to zawsze będzie jakaś różnica. Trudno mi sobie teraz przypomnieć jakąś pracę w której było to zrobione dobrze i bez "zarzynania się". Może jakieś lustrzane odbicie i przesunięcie lekkie. Pod umywalką tekstura jest nieco za bardzo rozciągnięta poziomo , z tego co widzę.
Napisano 18 Listopad 200915 l Hej Stary :-) Troche tekstura płytki nie fajna, jeśli chcesz zrobić akurat tą teksturą to rozbij ją w PS'ie na kilka - jeśli masz obrazek w dobrej jakości. Nie bardzo gra tu surowe drewienko z tą na mój gust płytką wyglądającą raczej na zrustowany metal a nie żaden kamień, gress, ceramikę. Fajny ten pas z poziomych deseczek, przydałoby się bardziej podziałem i materiałem sufitu dostosować się do tego. Ogólnie spoko tylko te uwagi estetyczne/kolorystyczne.
Napisano 19 Listopad 200915 l Autor jahred6 - dzięki, coś z tym będę działał jak złapię chwile gonzo - miał byc minimalizm, ale za pusto by było ;)
Napisano 19 Listopad 200915 l a wiec prosze Cie bardzo drogi mirekbini - tutorial HDRI: http://cg-india.com/Tutorials/3dsMax_Maybach.html jak dla mnie: nie bede wnikal czy to z refki czy nie ale cos mi sie wydaje ze proporce calej polki troche nie tegys :/ i wogole kanciast, niby ten nowoczesny design jest prosty i strasznie brylowy ale w zasadzie ciezko uzyskac ladny efekt ^^, polecam jakies odbicia w plytkach :)) pozdrawiam ;*^^
Napisano 19 Listopad 200915 l Autor Areien - dzięki bardzo, myślę,że dodam jakieś odbicia na płytkach. Pozdrowionka
Napisano 19 Listopad 200915 l to jak, zobaczymy zdjęcie referencyjne, bo tez jestem ciekawy jak to na zdjęciu wygląda. pozdr.
Napisano 19 Listopad 200915 l Autor zdjęcie, oczywiście ja trochę pozmieniałem, ale na tym sie wzorowałem :). No z tymi płytkami to rzeczywiście ten tilling muszę zmienic ;)
Napisano 19 Listopad 200915 l Na referencji całkiem przyjemna łazienka, skoro to ma być ćwiczenie to spróbuj odwzorować jak najdokładniej ten obrazek, od modelingu po oświetlenie. Twoje zmiany uprościły/oszpeciły całość. Powodzenia.
Napisano 20 Listopad 200915 l jak dla mnie ta lazienka jak jaskinia jescze wyglada :)) wszystko taki kamien... strasznie zimna i nieprzytulna ale w sam projekt nie wnikam.. spoko ;)) pozdrawiam :D