CzAk1 Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Wortal Opium.org udostępnił ciekawy filmik, dotyczący powstawania nowego filmu Grzegorza Jonkajtysa, „36 Stairs”. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=889
misiekhc Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 cholera ten grip to kosztuje 3 razy tyle co sam aparat, a jeszcze doliczyc do tego obiektywy, jeszcze plug-in do korygowania rolling shuttera... czyli nie takie to słodkie jakby się na pierwszy rzut oka wydawało. Efekt świetny w każdym bądź razie i na pewno lżejszy cały ten sprzęt od REDa - czyli poręczniejszy troszke.
Kris_R Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Ano.. mają sprzęciora to się postanowili pochwalić :) No ale.. jak nie oni to kto? :]
dziadek3D Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Jak się ktoś onanizuje to przynajmniej powinien udawać że to mu sprawia przyjemność.......:)), a tu dwóch facetów którym zbiera się na wymioty pokazuje z czego składa się aparat fotograficzny.........czuję się zaszczycony............:))
krzyhhh Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 hyhy uśmiechałem się częściej niż na karteczkach :) strasznie poważna atmosfera i powaga przedstawiania tego aparatu. Przez chwile pomyślałem, że żartują nsobie i na końcu wybuchną śmiechem :) no ale szacuneczek dla projektu i twórczości pozdrawiam
freon Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Oni reklamują ten grip - pewnie na tej zasadzie mogą go używać. Zwróciliście uwagę na obiektyw nikona? To znaczy że w ogóle rezygnują z automatyki - przesłona jest ustawiana ręcznie.
mamoulian Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 hyhy uśmiechałem się częściej niż na karteczkach :) strasznie poważna atmosfera i powaga przedstawiania tego aparatu. Przez chwile pomyślałem, że żartują nsobie i na końcu wybuchną śmiechem :) no ale szacuneczek dla projektu i twórczości pozdrawiam Haha, bo to pan Grzegorz Jonkajtys, z całym szacunkiem do twórczości i genialnych umiejętności, najbardziej depresyjny i tworzący najbardziej dołujące animacje reżyser komputerowy :). Jednak 36 Stairs będzie jeszcze bardziej dołujące niż "Arka", po której został mi "zły dotyk" (w wersji depresyjnej) na całe życie. A myślałem, że to niemożliwe ;). Jest nawet arkusz do twórczości pana Grzegorza. Popatrzmy pod kątem trailera 36 stairs -samotny i nieszczęśliwy bohater [jest - "x"] -mroczny, zimny, futurystyczny świat [x] -zbliżenia na depresyjną facjatę bohatera[x] -fabuła oparta na personalnym nieszczęściu bohatera[x] -brak happy endu [się zobaczy, ale pewnie można zaznaczyć "x"] Oczywiście to tak z przymrużeniem oka ;).
jacenty Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 malo ikry w tym tym show ,wyglada jakby sie zmuszali do tego. chopaki musza chyba ogladac wiecej mango TV :P
Traitor Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Dziadek: Kompletnie nie rozumiem twojego komentarza. Jezeli oczekiwales grania na grzebieniu lub cieszenia miski na widok kamery, wlacz polsat. Chlopaki, swietna robota. Dzieki za video!
Gość i-riss Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 dla mnie to nie problem, że reklamują kamerę. Produkcja filmu kosztuje i trzeba pozyskiwać sponsorów, ważne tylko by wyszedł dobry. ps. A co do "radosnych" twarzy Twórców, to przypomina mi się kwestia Bogusława Lindy ze "Szczęśliwego Nowego Jorku" ;) *********ŻART********
Kedzior Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Szkoda że takie krótkie, chętnie obejrzał bym więcej za kulisowych momentów podczas kręcenia filmu.
OmeN2501 Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Ja to w ogóle się dziwie ze nikt jeszcze nie napisał jak Grzesiek był beznadziejnie ubrany...
dziadek3D Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Traitor ....Ty nie musisz mnie rozumieć, jestem dla Ciebie swiatem gównoległym. Napewno nie oczekiwałem, że z obiektywu wyskoczy klocek....no bo to w końcu Jonkajtis......:))
OmeN2501 Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Ja odkad sie natknalem jakis czas temu na stronke Philipa Blooma kombinuje jak zlozyc domowy rig do DSLR Cinematography. Niestety budzet pozwili chyba tylko na Panasonica GH1 ktory rade daje jedynie w 720p... Ale za to w stocku jest baaardzo wszechstrony obiektyw na ktorym mozna calkiem filmowe ujecia trzaskac
grzesiekj Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Sprzecior byl sponsorowany od redrock micro, i wypadalo cos takiego nakrecic. Glos mam znudzony zawsze i filmy tez krece zdolowane ;) no i oczywiscie brak happy endu (X) :)
freon Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 grzesiekj - napiszcie coś o używaniu tego canona - jak się sprawuje w cieniach - co z szumami, korygowaliście barwnie materiał z niego? Niby jest o tym trochę w sieci ale zawsze lepsze wieści z pierwszej ręki :)
grzesiekj Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 szumy oczywiscie sa - staralem sie nie przekraczac 500 ISO. Material byl mocno korygowany, i nawet wytrzymuje, no ale trzeba uwazac bo to w koncu 8 bitow.
norden Napisano 21 Listopad 2009 Napisano 21 Listopad 2009 kiedyś myslałem sobie ze na 8 bitach świat sie konczy ; ) dopoki nie zaczałem robić w 16 bitach... nie wspominając o 32 float ale to juz dla mocniej profesjonalnych projektów. Podziw dla chłopaków którzy przebrneli juz tak daleko... i nadal ostro napierają... pozdrawiam
Gość i-riss Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Grzesiekj, czy mógłbyś troszkę napisać o Twoim toku pracy na scenariuszem i stroyboardami? Czy robiłeś luźny storyboard, którego później nie trzymałeś się sztwno (jeśli chodzi o kadrowanie) czy jednak przygotowałeś shootingboard, gdzie już wszystkie ujęcia były z góry przemyślane? Ciekawi mnie to gdyż robisz film aktorski ze scenografią CG.
grzesiekj Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Scenografia jest glownie prawdziwa - tylko rozszerzam w CG - w trailerze sa moze ze 2 ujecia na bluboksie. Tym razem nie robilem animatiku - tylko nakrecilem Filipa (tego ktory ze mna gada w tym video) tania kamerka video - i potem to zmontowalem - i to byla podstawa shootingboardu.
bev Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 (edytowane) Ja nadal zbieram szczenę z podłogi - nie mogłem uwierzyć, że ten obraz wyszedł z 5D. Przy okazji - zaprzaszam na bloga i forum filmujących lustrzankami: http://inspiredbylife.pl/ Edytowane 17 Grudzień 2009 przez bev
Rekomendowane odpowiedzi