Napisano 19 Listopad 200915 l Wortal Opium.org udostępnił ciekawy filmik, dotyczący powstawania nowego filmu Grzegorza Jonkajtysa, „36 Stairs”. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=889
Napisano 19 Listopad 200915 l cholera ten grip to kosztuje 3 razy tyle co sam aparat, a jeszcze doliczyc do tego obiektywy, jeszcze plug-in do korygowania rolling shuttera... czyli nie takie to słodkie jakby się na pierwszy rzut oka wydawało. Efekt świetny w każdym bądź razie i na pewno lżejszy cały ten sprzęt od REDa - czyli poręczniejszy troszke.
Napisano 19 Listopad 200915 l Ano.. mają sprzęciora to się postanowili pochwalić :) No ale.. jak nie oni to kto? :]
Napisano 19 Listopad 200915 l Jak się ktoś onanizuje to przynajmniej powinien udawać że to mu sprawia przyjemność.......:)), a tu dwóch facetów którym zbiera się na wymioty pokazuje z czego składa się aparat fotograficzny.........czuję się zaszczycony............:))
Napisano 19 Listopad 200915 l hyhy uśmiechałem się częściej niż na karteczkach :) strasznie poważna atmosfera i powaga przedstawiania tego aparatu. Przez chwile pomyślałem, że żartują nsobie i na końcu wybuchną śmiechem :) no ale szacuneczek dla projektu i twórczości pozdrawiam
Napisano 19 Listopad 200915 l Oni reklamują ten grip - pewnie na tej zasadzie mogą go używać. Zwróciliście uwagę na obiektyw nikona? To znaczy że w ogóle rezygnują z automatyki - przesłona jest ustawiana ręcznie.
Napisano 19 Listopad 200915 l hyhy uśmiechałem się częściej niż na karteczkach :) strasznie poważna atmosfera i powaga przedstawiania tego aparatu. Przez chwile pomyślałem, że żartują nsobie i na końcu wybuchną śmiechem :) no ale szacuneczek dla projektu i twórczości pozdrawiam Haha, bo to pan Grzegorz Jonkajtys, z całym szacunkiem do twórczości i genialnych umiejętności, najbardziej depresyjny i tworzący najbardziej dołujące animacje reżyser komputerowy :). Jednak 36 Stairs będzie jeszcze bardziej dołujące niż "Arka", po której został mi "zły dotyk" (w wersji depresyjnej) na całe życie. A myślałem, że to niemożliwe ;). Jest nawet arkusz do twórczości pana Grzegorza. Popatrzmy pod kątem trailera 36 stairs -samotny i nieszczęśliwy bohater [jest - "x"] -mroczny, zimny, futurystyczny świat [x] -zbliżenia na depresyjną facjatę bohatera[x] -fabuła oparta na personalnym nieszczęściu bohatera[x] -brak happy endu [się zobaczy, ale pewnie można zaznaczyć "x"] Oczywiście to tak z przymrużeniem oka ;).
Napisano 19 Listopad 200915 l malo ikry w tym tym show ,wyglada jakby sie zmuszali do tego. chopaki musza chyba ogladac wiecej mango TV :P
Napisano 19 Listopad 200915 l Dziadek: Kompletnie nie rozumiem twojego komentarza. Jezeli oczekiwales grania na grzebieniu lub cieszenia miski na widok kamery, wlacz polsat. Chlopaki, swietna robota. Dzieki za video!
Napisano 19 Listopad 200915 l dla mnie to nie problem, że reklamują kamerę. Produkcja filmu kosztuje i trzeba pozyskiwać sponsorów, ważne tylko by wyszedł dobry. ps. A co do "radosnych" twarzy Twórców, to przypomina mi się kwestia Bogusława Lindy ze "Szczęśliwego Nowego Jorku" ;) *********ŻART********
Napisano 19 Listopad 200915 l Szkoda że takie krótkie, chętnie obejrzał bym więcej za kulisowych momentów podczas kręcenia filmu.
Napisano 19 Listopad 200915 l Ja to w ogóle się dziwie ze nikt jeszcze nie napisał jak Grzesiek był beznadziejnie ubrany...
Napisano 19 Listopad 200915 l Traitor ....Ty nie musisz mnie rozumieć, jestem dla Ciebie swiatem gównoległym. Napewno nie oczekiwałem, że z obiektywu wyskoczy klocek....no bo to w końcu Jonkajtis......:))
Napisano 19 Listopad 200915 l Ja odkad sie natknalem jakis czas temu na stronke Philipa Blooma kombinuje jak zlozyc domowy rig do DSLR Cinematography. Niestety budzet pozwili chyba tylko na Panasonica GH1 ktory rade daje jedynie w 720p... Ale za to w stocku jest baaardzo wszechstrony obiektyw na ktorym mozna calkiem filmowe ujecia trzaskac
Napisano 19 Listopad 200915 l Sprzecior byl sponsorowany od redrock micro, i wypadalo cos takiego nakrecic. Glos mam znudzony zawsze i filmy tez krece zdolowane ;) no i oczywiscie brak happy endu (X) :)
Napisano 19 Listopad 200915 l grzesiekj - napiszcie coś o używaniu tego canona - jak się sprawuje w cieniach - co z szumami, korygowaliście barwnie materiał z niego? Niby jest o tym trochę w sieci ale zawsze lepsze wieści z pierwszej ręki :)
Napisano 20 Listopad 200915 l szumy oczywiscie sa - staralem sie nie przekraczac 500 ISO. Material byl mocno korygowany, i nawet wytrzymuje, no ale trzeba uwazac bo to w koncu 8 bitow.
Napisano 21 Listopad 200915 l kiedyś myslałem sobie ze na 8 bitach świat sie konczy ; ) dopoki nie zaczałem robić w 16 bitach... nie wspominając o 32 float ale to juz dla mocniej profesjonalnych projektów. Podziw dla chłopaków którzy przebrneli juz tak daleko... i nadal ostro napierają... pozdrawiam
Napisano 22 Listopad 200915 l Grzesiekj, czy mógłbyś troszkę napisać o Twoim toku pracy na scenariuszem i stroyboardami? Czy robiłeś luźny storyboard, którego później nie trzymałeś się sztwno (jeśli chodzi o kadrowanie) czy jednak przygotowałeś shootingboard, gdzie już wszystkie ujęcia były z góry przemyślane? Ciekawi mnie to gdyż robisz film aktorski ze scenografią CG.
Napisano 22 Listopad 200915 l Scenografia jest glownie prawdziwa - tylko rozszerzam w CG - w trailerze sa moze ze 2 ujecia na bluboksie. Tym razem nie robilem animatiku - tylko nakrecilem Filipa (tego ktory ze mna gada w tym video) tania kamerka video - i potem to zmontowalem - i to byla podstawa shootingboardu.
Napisano 17 Grudzień 200915 l Ja nadal zbieram szczenę z podłogi - nie mogłem uwierzyć, że ten obraz wyszedł z 5D. Przy okazji - zaprzaszam na bloga i forum filmujących lustrzankami: http://inspiredbylife.pl/ Edytowane 17 Grudzień 200915 l przez bev