Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Moje drugie poważne podejście do modelowania auta, mam nadzieję że tym razem uda mi się skończyć model :)

siatkamsprzod.jpg

siatkamstyl.jpg

siatkaprzod.jpg

siatkatyl.jpg

Wszelkie rady mile widziane :)

Edytowane przez halset
  • Odpowiedzi 37
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ostatnio nie mam za bardzo kiedy siedzieć nad modelem (dyplom zżera mi czas), dorobiłem parę pierdół i na szybko ustawiłem materiały. Pewnie jeszcze sie zmienią, ale przynajmniej już jakoś zaczyna to wyglądać :)

06t.jpg

Napisano

wow. Fajna bryczka:D Mógłbyś się podzielić materiałem lakieru?:D

Napisano

Lakier to vraymtl z gradient ramp w diffuse, zdaje sie że ściągnięty z vraymaterials i trochę przerobiony. W sumie nie wiem czy taki lekki kameleon zostawić czy nie zmniejszyć trochę tej różnicy kolorów :

plasti, co nie tak z chromikiem? Za bardzo sie świeci? :D

Napisano

bardzo sympatycznie wygląda podoba mi sie :),

Napisano

Modelik zacny i render też niczego sobie.

Choć z chromem faktycznie coś nie tak. Zbyt idealnie odbija - taki nazbyt lustrzany efekt...

Lakier a'la pimp my ride daje radę ;-)

Napisano

hehe, przyznam ze wiekszosc tematow samochodowych dziala na mnie odpychajaco, bo kazdy musi miec.... ahhh nie bede sie zalic : ]

Ale ten Twoj jest git. Super bryka, super sposob prezentacji. gites: ]

Napisano

fajna fura, dobrze idzie, choc moglbys dawac troche ostrzejsze te rendery bo cos mi sie wydaje ze krawedzie na brzegach elementow karoserii masz troche glutowate... no i taki lakier cameleon raczej srednio pasuje do takiego auta IMHO. Czekam na wiecej...

Napisano

Ładnie wygląda, choć jakoś tak dziwnie wyglądają szczeliny drzwi, tak jakby za małe chamfery tam były, ale może to wina oświetlenia. Ten lakier tez mi jakoś nie pasuje za bardzo, można by go trochę podciągnąć. Czekam na oponki i finalne renderki.

Napisano

Lakier jednak się zmieni (jak i część innych materiałów), ten zostanie na razie do testów.

Co do renderów - testy robię na bardzo niskich ustawieniach ze względu na słabego kompa, dodatkowo kompresja na imageshacku jeszcze je zjada, dlatego tak lipnie wyglądają.

Krawędzie i szczeliny - sam już nie wiem, w sumie staram się opierać na referkach. Tak to na clayach wygląda:

19clay.jpg

18clay.jpg

17clay.jpg

Póki co, nowe felgi:

16tfelga.jpg

Napisano

No jednak mi sie wydaj ze chamfery na krawedziach odrobine za male poza tym fajnie idzie. Felga cacy ale czy te glowne ramiona na prawde sa takie splaszczone, bo wydaje mi sie ze ona maja przekroj walca, ale moge sie mylic

Napisano

podoba mi się :) a felga rządzi :)

możesz wybrać coś z tworów foose'a jak byś jeszcze zmienił zdanie jeśli chodzi o felgi :)

ew. centerline czy american racing :)

Napisano

No no idzie ci dobrze tylko zmniejsz trochę chrom bo odbicia nie pozwalają się skupić oku na feldze. A lakier na samochodzie daj troszkę bardziej matowy takich odbić napewno nie pownno być.