halset Napisano 21 Listopad 2009 Napisano 21 Listopad 2009 (edytowane) Moje drugie poważne podejście do modelowania auta, mam nadzieję że tym razem uda mi się skończyć model :) Wszelkie rady mile widziane :) Edytowane 25 Grudzień 2009 przez halset
gumis Napisano 21 Listopad 2009 Napisano 21 Listopad 2009 Jak na razie ładnie to wygląda. Życzę powodzenia i determinacji. Czekam na upki.
Kubajaniak Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Myślałem, że ten w miniaturce jest Twój :) Lubie samochody, więc będę tu zaglądał. Masz zamiar zrobić z takim wystającym silnikiem jak na miniaturze??
Eddy__ Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 kocham muscle cary :) mam nadzieję, że się postarasz z tym autkiem :D powodzonka :)
halset Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 Masz zamiar zrobić z takim wystającym silnikiem jak na miniaturze?? Raczej jeszcze nie mój poziom, więc będzie normalna maska :)
halset Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Napisano 3 Grudzień 2009 Żeby nie było, że nic się nie dzieje - doszło parę nowych elementów wydłubanych w wolnych chwilach.
bbandi Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 Fajnie że robisz taki samochód "z duszą" podoba mi się.:), modeling też całkiem niezły masz.
woody Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 widać autko nabiera charakteru, coraz więcej szczegółów, czekam na kolejne up'y
FF Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 no daje rede, ciekawym jak render bedzie wyglądał;)
halset Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 no daje rede, ciekawym jak render bedzie wyglądał;) Ja sam jestem ciekaw :)
halset Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Napisano 17 Grudzień 2009 Ostatnio nie mam za bardzo kiedy siedzieć nad modelem (dyplom zżera mi czas), dorobiłem parę pierdół i na szybko ustawiłem materiały. Pewnie jeszcze sie zmienią, ale przynajmniej już jakoś zaczyna to wyglądać :)
Gość kakaku Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 wow. Fajna bryczka:D Mógłbyś się podzielić materiałem lakieru?:D
dac77 Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 Fajny. Podoba mi się. Nie wiem czy tak ma by - lakier w zależności on normala zmienia kolor od żółtawego do czerwonego.
halset Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Napisano 17 Grudzień 2009 Lakier to vraymtl z gradient ramp w diffuse, zdaje sie że ściągnięty z vraymaterials i trochę przerobiony. W sumie nie wiem czy taki lekki kameleon zostawić czy nie zmniejszyć trochę tej różnicy kolorów : plasti, co nie tak z chromikiem? Za bardzo sie świeci? :D
Gość Marioza Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 bardzo sympatycznie wygląda podoba mi sie :),
plasti Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 troszku, jak szklo, i z przodu jak narazie w elementach nic sie nie odbija, ale wiadomo ze to teraz nie ma znaczenia...
JohnZi Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 jak to nie odbija? odbija tylko tak widocznie studio jest skonstruowane ze nie ma co odbijac:P sympatyczne render:)
plasti Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 dokladnie johnzi, ale troszke za bardzo szklanie wyglada ihmo
Homa Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 Modelik zacny i render też niczego sobie. Choć z chromem faktycznie coś nie tak. Zbyt idealnie odbija - taki nazbyt lustrzany efekt... Lakier a'la pimp my ride daje radę ;-)
halset Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Podłubałem troche z tyłem, efekty niżej w b. kiepskiej jakości: Przy okazji wyszły babole na szybach, nie wiem sam skąd :
plasti Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 shell jest najlepszym pomyslem lecz nie na duze grubosci, i shell jest specyficzny na zakonczenia krawedzi
halset Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Napisano 21 Grudzień 2009 Takie felgi na szybko, ale nie wiem czy nie zrobić innych: To na renderach to jeszcze nie są opony, tylko ściema taka ;)
KoMic Napisano 21 Grudzień 2009 Napisano 21 Grudzień 2009 hehe, przyznam ze wiekszosc tematow samochodowych dziala na mnie odpychajaco, bo kazdy musi miec.... ahhh nie bede sie zalic : ] Ale ten Twoj jest git. Super bryka, super sposob prezentacji. gites: ]
latos Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 Z ciekawości masz blueprinty w wyższej roździałce niż 500?
halset Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Napisano 22 Grudzień 2009 Według tych robię: http://www.the-blueprints.com/blueprints/cars/plymouth/6346/view/plymouth_barracuda_fastback_1968/
Pawelkos Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 fajna fura, dobrze idzie, choc moglbys dawac troche ostrzejsze te rendery bo cos mi sie wydaje ze krawedzie na brzegach elementow karoserii masz troche glutowate... no i taki lakier cameleon raczej srednio pasuje do takiego auta IMHO. Czekam na wiecej...
woody Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Ładnie wygląda, choć jakoś tak dziwnie wyglądają szczeliny drzwi, tak jakby za małe chamfery tam były, ale może to wina oświetlenia. Ten lakier tez mi jakoś nie pasuje za bardzo, można by go trochę podciągnąć. Czekam na oponki i finalne renderki.
halset Napisano 23 Grudzień 2009 Autor Napisano 23 Grudzień 2009 Lakier jednak się zmieni (jak i część innych materiałów), ten zostanie na razie do testów. Co do renderów - testy robię na bardzo niskich ustawieniach ze względu na słabego kompa, dodatkowo kompresja na imageshacku jeszcze je zjada, dlatego tak lipnie wyglądają. Krawędzie i szczeliny - sam już nie wiem, w sumie staram się opierać na referkach. Tak to na clayach wygląda: Póki co, nowe felgi:
Pawelkos Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 No jednak mi sie wydaj ze chamfery na krawedziach odrobine za male poza tym fajnie idzie. Felga cacy ale czy te glowne ramiona na prawde sa takie splaszczone, bo wydaje mi sie ze ona maja przekroj walca, ale moge sie mylic
Eddy__ Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 podoba mi się :) a felga rządzi :) możesz wybrać coś z tworów foose'a jak byś jeszcze zmienił zdanie jeśli chodzi o felgi :) ew. centerline czy american racing :)
halset Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Napisano 25 Grudzień 2009 Poprawiłem te krawędzie, rzeczywiście teraz to wygląda lepiej. Pawelkos - te felgi tak mają: http://customwheeltyre.com/gallery/d/1384-1/cragar+ss.jpg Eddy_ - może w następnym aucie, tutaj te zostają ;) Nowy lakier: Chrom chyba dalej za mocno odbija, trzeba będzie poprawić. Materiał tylnych świateł też na pewno do zmiany.
woody Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 no drzwi teraz lepiej wyglądają, lakier też już idzie w dobrą stronę;-) jedziesz dalej
latos Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 No no idzie ci dobrze tylko zmniejsz trochę chrom bo odbicia nie pozwalają się skupić oku na feldze. A lakier na samochodzie daj troszkę bardziej matowy takich odbić napewno nie pownno być.
Rekomendowane odpowiedzi