Napisano 21 Listopad 200915 l Moje drugie poważne podejście do modelowania auta, mam nadzieję że tym razem uda mi się skończyć model :) Wszelkie rady mile widziane :) Edytowane 25 Grudzień 200915 l przez halset
Napisano 21 Listopad 200915 l Jak na razie ładnie to wygląda. Życzę powodzenia i determinacji. Czekam na upki.
Napisano 22 Listopad 200915 l Myślałem, że ten w miniaturce jest Twój :) Lubie samochody, więc będę tu zaglądał. Masz zamiar zrobić z takim wystającym silnikiem jak na miniaturze??
Napisano 22 Listopad 200915 l kocham muscle cary :) mam nadzieję, że się postarasz z tym autkiem :D powodzonka :)
Napisano 22 Listopad 200915 l Autor Masz zamiar zrobić z takim wystającym silnikiem jak na miniaturze?? Raczej jeszcze nie mój poziom, więc będzie normalna maska :)
Napisano 3 Grudzień 200915 l Autor Żeby nie było, że nic się nie dzieje - doszło parę nowych elementów wydłubanych w wolnych chwilach.
Napisano 3 Grudzień 200915 l Fajnie że robisz taki samochód "z duszą" podoba mi się.:), modeling też całkiem niezły masz.
Napisano 3 Grudzień 200915 l widać autko nabiera charakteru, coraz więcej szczegółów, czekam na kolejne up'y
Napisano 5 Grudzień 200915 l Autor no daje rede, ciekawym jak render bedzie wyglądał;) Ja sam jestem ciekaw :)
Napisano 17 Grudzień 200915 l Autor Ostatnio nie mam za bardzo kiedy siedzieć nad modelem (dyplom zżera mi czas), dorobiłem parę pierdół i na szybko ustawiłem materiały. Pewnie jeszcze sie zmienią, ale przynajmniej już jakoś zaczyna to wyglądać :)
Napisano 17 Grudzień 200915 l Fajny. Podoba mi się. Nie wiem czy tak ma by - lakier w zależności on normala zmienia kolor od żółtawego do czerwonego.
Napisano 17 Grudzień 200915 l Autor Lakier to vraymtl z gradient ramp w diffuse, zdaje sie że ściągnięty z vraymaterials i trochę przerobiony. W sumie nie wiem czy taki lekki kameleon zostawić czy nie zmniejszyć trochę tej różnicy kolorów : plasti, co nie tak z chromikiem? Za bardzo sie świeci? :D
Napisano 17 Grudzień 200915 l troszku, jak szklo, i z przodu jak narazie w elementach nic sie nie odbija, ale wiadomo ze to teraz nie ma znaczenia...
Napisano 17 Grudzień 200915 l jak to nie odbija? odbija tylko tak widocznie studio jest skonstruowane ze nie ma co odbijac:P sympatyczne render:)
Napisano 18 Grudzień 200915 l Modelik zacny i render też niczego sobie. Choć z chromem faktycznie coś nie tak. Zbyt idealnie odbija - taki nazbyt lustrzany efekt... Lakier a'la pimp my ride daje radę ;-)
Napisano 20 Grudzień 200915 l Autor Podłubałem troche z tyłem, efekty niżej w b. kiepskiej jakości: Przy okazji wyszły babole na szybach, nie wiem sam skąd :
Napisano 20 Grudzień 200915 l shell jest najlepszym pomyslem lecz nie na duze grubosci, i shell jest specyficzny na zakonczenia krawedzi
Napisano 21 Grudzień 200915 l Autor Takie felgi na szybko, ale nie wiem czy nie zrobić innych: To na renderach to jeszcze nie są opony, tylko ściema taka ;)
Napisano 21 Grudzień 200915 l hehe, przyznam ze wiekszosc tematow samochodowych dziala na mnie odpychajaco, bo kazdy musi miec.... ahhh nie bede sie zalic : ] Ale ten Twoj jest git. Super bryka, super sposob prezentacji. gites: ]
Napisano 22 Grudzień 200915 l Autor Według tych robię: http://www.the-blueprints.com/blueprints/cars/plymouth/6346/view/plymouth_barracuda_fastback_1968/
Napisano 22 Grudzień 200915 l fajna fura, dobrze idzie, choc moglbys dawac troche ostrzejsze te rendery bo cos mi sie wydaje ze krawedzie na brzegach elementow karoserii masz troche glutowate... no i taki lakier cameleon raczej srednio pasuje do takiego auta IMHO. Czekam na wiecej...
Napisano 23 Grudzień 200915 l Ładnie wygląda, choć jakoś tak dziwnie wyglądają szczeliny drzwi, tak jakby za małe chamfery tam były, ale może to wina oświetlenia. Ten lakier tez mi jakoś nie pasuje za bardzo, można by go trochę podciągnąć. Czekam na oponki i finalne renderki.
Napisano 23 Grudzień 200915 l Autor Lakier jednak się zmieni (jak i część innych materiałów), ten zostanie na razie do testów. Co do renderów - testy robię na bardzo niskich ustawieniach ze względu na słabego kompa, dodatkowo kompresja na imageshacku jeszcze je zjada, dlatego tak lipnie wyglądają. Krawędzie i szczeliny - sam już nie wiem, w sumie staram się opierać na referkach. Tak to na clayach wygląda: Póki co, nowe felgi:
Napisano 24 Grudzień 200915 l No jednak mi sie wydaj ze chamfery na krawedziach odrobine za male poza tym fajnie idzie. Felga cacy ale czy te glowne ramiona na prawde sa takie splaszczone, bo wydaje mi sie ze ona maja przekroj walca, ale moge sie mylic
Napisano 24 Grudzień 200915 l podoba mi się :) a felga rządzi :) możesz wybrać coś z tworów foose'a jak byś jeszcze zmienił zdanie jeśli chodzi o felgi :) ew. centerline czy american racing :)
Napisano 25 Grudzień 200915 l Autor Poprawiłem te krawędzie, rzeczywiście teraz to wygląda lepiej. Pawelkos - te felgi tak mają: http://customwheeltyre.com/gallery/d/1384-1/cragar+ss.jpg Eddy_ - może w następnym aucie, tutaj te zostają ;) Nowy lakier: Chrom chyba dalej za mocno odbija, trzeba będzie poprawić. Materiał tylnych świateł też na pewno do zmiany.
Napisano 25 Grudzień 200915 l no drzwi teraz lepiej wyglądają, lakier też już idzie w dobrą stronę;-) jedziesz dalej
Napisano 26 Grudzień 200915 l No no idzie ci dobrze tylko zmniejsz trochę chrom bo odbicia nie pozwalają się skupić oku na feldze. A lakier na samochodzie daj troszkę bardziej matowy takich odbić napewno nie pownno być.