mastahcez Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 (edytowane) Taka wzruszająca scena, pierwsze zwierzęta wystrzelone w kosmos... pomysł dosyć dawno temu zaświtał mi w głowie ale nie śpieszyłem się bo wydaje mi się wart porządnej realizacji i po 2 latach do tego siadłem dopiero. Mam zamiar zrobić to w cartoonowo/realistycznym stylu z "prawdziwymi" włosami. Weapon of choice: max 2010/ mental ray, zbrush, PS, AE. koncept refki początki zabawy ze światłem i modelami (dopiero zacząłem małpę) i futerko... wczystko jest jeszcze "we wczesnym etapie rozwoju" i nie ma za bardzo czego oceniać ale może coś podpowiecie? pozdrawiam, Cez. Edytowane 9 Grudzień 2009 przez mastahcez
latos Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Jeżeli można wiedzieć w jaki sposób zrobiłeś futerko?
mastahcez Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Napisano 8 Grudzień 2009 hej, dzieki za motywacje, bede updejtowal. a futro to glownie zasluga godzin czesania psiaka, polecam sprawdzic skroty klawiaturowe do zaznaczania, skalowania i przesuwania włosów bo duzo tego bylo a jeszcze nie jestem zadowolony... a jesli chodzi o render futrzaka to uzylem podobnych ustawien co tu http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/lerabbit/lerabbit4.html polecam też przeczytać to: http://mentalraytips.blogspot.com/2007/10/hot-fuzz-hair-revisited.html#links jakby co to pytaj, pozdrawiam, Cez.
Scatmax Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 (edytowane) Piesek perfekcyjny design i swietne konsekwentne przelozenie 2d>3d ale wrocilbym z kolei jescze do 2d w przypadku malpki bo troche odstaje(poza i ogolnie sylweta nie ciekawa w porownaniu z psem). Moze pomyslec jeszcze nad jakims dodatkowym gagiem typu maczanie banana w herbacie albo nieudana proba zjedzenia banan przez szybke helmu;)Tak tylko podsuwam mysli nie musisz sie do niech stosowac;) EDIT:Ogolnie gryzie sie malpa z obrazkiem ze wzgledow kompozycyjnych Lajka i ziema robia ladna diagonalna linie po przekatnej a wlasnie malpka zaburza to i sciaga na prawo oko.Warto cos z tym zrobic poki jeszcze zaczynasz. Fajny pomysla na prace oby tak dalej.Az sie prosi o fajne tex i miekki ladny render:) powodzenia Kuba Edytowane 9 Grudzień 2009 przez Scatmax
Scatmax Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 sorry ale nie moglem sie powstrzymac;) maly overpaint.Malpka w negatywie moze ciekawszy kontrast dac:). 1
mastahcez Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Napisano 9 Grudzień 2009 (edytowane) to z kompozycją to była dobra rada, faktycznie cos mi nie pasowało, dzieks! co do pozy i gagów to mysle, że chcę zachować tą co jest, małpa ma wyglądać na zdołowaną a pies mieć odrobine nadziei... nie przerabiałem konceptu ale chcę dać Łajce całą filiżankę a przed Albertem dać rozbitą, powinno trochę nakierować na jego nastrój. pozdrawiam, Cez. Edytowane 9 Grudzień 2009 przez mastahcez
dac77 Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 Ja to zrozumiałem jak swego rodzaju manifest, że niby małpa amerykański astronauta, a pies to łajka - radziecki. Zdaje się że jankesi posłali szympansa (albo i więcej). Na szkicach nie ma żadnych oznaczeń ale tak mi się kojarzy.
mastahcez Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Napisano 9 Grudzień 2009 dobrze zrozumiales, Albert to pierwsza amerykanska malpa w kosmosie, Lajka, wiadomo. oba zwierzaki zginely przed powrotem na ziemie:( ale nie chcialem dawac oznaczen zeby nie bylo jakies ideologicznych powiazan ze Usa i Rosja razem czy inne polityczne blabla, jesli jest jakis manifest to zeby nie wysylac swojego zwierzaka w kosmos bo nie jest tam zbyt fajnie... przynajmniej na dluzsza mete:)
ciastuch Napisano 10 Grudzień 2009 Napisano 10 Grudzień 2009 Piękny pomysł i wykonanie, bardzo mi się podoba, lecisz dalej :) Fajne futro i te szklane cosie na głowach:)
mastahcez Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Napisano 10 Grudzień 2009 no juz malpa idzie do zbrusha, ale jeszcze nie jestem ze swiatla do konca zadowolony... chyba jeszcze sie zmieni po nalozeniu futra bo wolalbym swiatlo ktore wyciagnie troche wiecej detalu, raczej ostrzejsze no i no i Lajce jakies plamy na futrze, tylko lzejsze niz na orginale bo mi zginie w tej ciemnosci. pozdrawiam, Cez.
peter_f Napisano 10 Grudzień 2009 Napisano 10 Grudzień 2009 Wspaniały pomysł na grafę, świetna stylizacja (pies jest genialny) i widzę, że wykonawczo będzie Mistrz! Czekam na ciąg dalszy. Super!
Rekomendowane odpowiedzi