Zarowa Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Siemanko ;) Dawno nic nie wrzucałem na forum, tak się składa, że zacząłem modelować nowa Kie. Zakładam temat zarówno po to żeby słuch o mnie nie zaginął hehe :), ale również dla zwiększenia motywacji do modelowania :D Narazie działam nad obrysem samochodu z perspektywy ponieważ nie ma jeszcze printów do tego modelu :) Pozdrawiam Zarowa
dac77 Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Niepotrzebnie pokazujesz zdjęcie. Podejrzewam że może być nawet chronione prawami autorskimi. To co mnie interesuje to model.
aknochaco Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 heh ale się sprałem, już myślałem ze taki fajny render xD Jedziesz jedziesz powodzenia
pecet Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 dac77 - a jak ma niby pokazać że obrys jest zgodny z kształtami auta? zwłaszcza że nie ma blueprintów i to jest jedyny sposób na precyzyjne złapanie odpowiednich kształtów. Zarowa- ładnie dopasownae, też czasami robie w ten sposób, niestety jest bardzo czasochłonny
dac77 Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Nie wiem kogo obchodzi czy jest zgodny? Mnie obchodzi modeling, a potem materiały i oświetlenie. Problem w tym że wchodzę w masę wątków bo widzę super realną prackę, a tam fotka i model w bardzo wczesnej fazie. Jeszcze gorzej jak wogóle nie ma thumbnaila, bo wtedy właże na dany wątek codziennie bo nie pamiętam że już tu byłem dziesięć razy.
Bonifatz Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Zarowa ciekawie sie zanosi! bede tutaj zaglądał. Jeżeli o mnie chodzi to fajnie że pokazujesz jak się do tego zabierasz. Pozdrawiam Łukasz
Bubu Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Np. mnie obchodzi czy model bedzie zgodny z oryginalem czy nie ;] Bo wole ogladac, czysty, prosty, a przedewszytkim proporcjonalny model.A skoro Ciebie to wogole nie obchodzi to po co komentujesz ? Posty nabijasz ? A swoja drogą to to co juz jest pokazane to juz jakas cześc pracy jest i jak dla mnei ot nie robil tego przez 5 min tylko troszke dluzej. Ladnie doapsowane obrysy ;] Teraz tylko szybko model skonczyc ;]
khatake Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Nie wiem kogo obchodzi czy jest zgodny? Mnie obchodzi modeling, a potem materiały i oświetlenie. Problem w tym że wchodzę w masę wątków bo widzę super realną prackę, a tam fotka i model w bardzo wczesnej fazie. Jeszcze gorzej jak wogóle nie ma thumbnaila, bo wtedy właże na dany wątek codziennie bo nie pamiętam że już tu byłem dziesięć razy. A kogo obchodzi co ciebie obchodzi (jak hasło z reklamy margaryny :D) ? O zgrozo gdybym miał takie problemy jak ty to bym usiadł w kącie i płakał. Może zapisuj na czym byłeś. Albo w ogóle nie wchodź na forum jak cie tak ludzie drażnią. Co do modelu to zmęczony jestem samochodami...zaraz wrzucisz jakiś model co do centymetra taki jak w rzeczywistości :P takie to ja widzę na ulicy :D. A tak na serio to życzę powodzenia. Nie licz na wielce konstruktywne rady akurat ode mnie w temacie aut ale sporo osób ci pewnie pomoże. HAWK!
Zarowa Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Napisano 14 Grudzień 2009 dac77 - co do praw autorskich, myślę ze ich nie naruszyłem. Co do twojej wypowiedzi wogóle jej nie rozumiem, śmiem twierdzić, że nawet nie powiększyłeś obrazka przez co ta uwaga odnośnie praw autorskich ;) Czy kogoś obchodzi czy model jest zgodny z oryginalem czy nie to juz indywidualna kwestia podejścia do sprawy. Ty piszesz ze obchodzi cię modeling, materiały itd. Ale jak model ma być dobry w tym przypadku Kia skoro dla ciebie zgodność modelu nie jest ważna, równie dobrze mógłbym napisać ze to ferrari czy lambo, a ty byś mi napisał ze super model bo jest poprawnie wymodelowany ?? Dziwne masz podejście, ale dzięki za komentarz :) A co do tego obrysu to tak jak pecet napisał jest to dość czasochłonna i męcząca czynność, więc wydawało mi się że jest to odpowiedni etap do rozpoczęcia wipa :) Mały postęp, teraz dac77 mozesz ocenic to co jest dla ciebie najważniejsze ;)
RA Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Fajne, gładkie powierzchnie. :) Robisz jednak stanowczo za ostre załamania blach. Na tym wcięciu biegnącym od głównych świateł do świateł mijania widać to najlepiej. I nie wiem czy robienie rowków ma w tym momencie uzasadnienie. Ta metoda ma więcej wad niż zalet.
dac77 Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 No i fajnie modelujesz. Nie lubię jak ktoś zamieszcza zdjęcia bo od kilku lat technika tak poszła do przodu że trudno na thumbnailu stwierdzić czy to zdjęcie czy model. Lubię to forum właśnie dlatego że umożliwia thumbnaile w liście wątków.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 O boziu jaki problem... ehh... Jak byk na 1 screenie jest zarys dopasowany do fotki, a ze ten 1 screen jest w 1 watku to i trafil do thumba... fotka czy nie fotka czasami i tak warto zajrzec do watku... o boziu boziu... Zarowa: No pieknie Ci to "siadlo" :) Dopasowany perfecto :D Modeling swietny w Twoim wykonaniu. Czekam na wiecej!
dac77 Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 (...) o boziu boziu...(...) Nie chciałbym być upierdliwy ale twój post mnie obraża. Ze zględu na moje osobiste przekonania czuję się obrażony kiedy napuszcza się na mnie różne bóstwa. Na forum są ludzie o różnych przekonaniach i takie afiszowanie się jest niezgodne z poprawnością polityczną.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 no widzisz.. ja natomiast mam skojarzenia z kolezanka Bożenką, ktora narzeka tak jak Ty i stad taki tekst :) Pozdrawiam :) Zarowa: mam jeszcze pytanko: czy korzystasz tez z metody modelowania od zarysu samochodu poprzez MS i dopiero ciecia? 1
Dawcio_m Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 no widzisz.. ja natomiast mam skojarzenia z kolezanka Bożenką, ktora narzeka tak jak Ty i stad taki tekst :) Pozdrawiam :) haha :D modeling b ładny;)
Zarowa Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Napisano 14 Grudzień 2009 ..:: 3D CREATIVE ::.. - pewnie, korzystam ;) ale staram się tego unikać tzn. jeśli da sie jak tutaj otrzymać ładną płaszczyzne bez "szarpania" krawędzi przez rowki to staram się tego unikać, ale np jak wycinam klamki albo coś to po msie to robie, nawet dla estetycznej siatki :) Dzięki za komentarze ;)
Zarowa Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Napisano 15 Grudzień 2009 Ra - rzeczywiście krawędzie były troche za ostre, przedobrzyłem ;D Poprawiłem to i mały postęp
Zarowa Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Napisano 15 Grudzień 2009 Poprawiłem kilka nierówności i dorobiłem co nieco :D
JohnZi Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 hmm wydaje mi sie, ze masz za plaskie te szyby
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 JonZi ma racje z tymi szybami. Popraw za wczasu! Na fotce widac ze te slupki boczne "ida" lekko po luku...
Zarowa Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 Mieliscie racje, szyby stanowczo za płaskie :D Dzięki za uwagę, ja bym na to nie spojrzał i by takie zostały :) Poprawiłem i dorobiłem tylny zderzak
Zarowa Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 Dzieki za komentarze ;) Kolejny up - przeciwmgielne 1
ptaszek Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 Ciekawe autko :) Model fajny. Mysle ze jeszcze troche za ostre niektore krawedzie. I zobacz co sie dzieje za nadkolem. Od polowy blotnika do dolu powinno byc juz gladkie przejscie, z progami wlacznie. U Ciebie cos tam fiksuje :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 no i sliczne swiatelko :D Czekam na komplet lamp :>
JohnZi Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 tez mi sie nie podobaja niektore krawedzie, czasami warto walnac podwojnego badz potrojnego chamfera na takie krawedzie, wtedy wychodzi bardzo aldne zaokraglenie
Zarowa Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 mpta, JohnZi - powiem wam szczerze, że jest to drugi model na którym zaczełem bawić się właśnie podwójnym chamferem i mam jeszcze problem z okresleniem "wielkosci" chamfera zeby krawędź nie była za ostra, tu ten błąd popełniłem :) Teraz juz nie bede tego poprawiał bo niektóre elementy sa juz po ms'ie, ale przy kolejnym modelu obiecuje poprawę hehe ;) Dzięki za uwagę ..:: 3D CREATIVE ::.. - mówisz i masz :)
Zarowa Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Napisano 17 Grudzień 2009 Kolejny up, model skonczony, czy będzie render, sam nie wiem. Czas pokaze :D Pozdrawiam Zarowa
JohnZi Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 powiem Ci, ze bardzo szybko Ci to poszlo:) chcialbym miec tyle motywacji co Ty:d Modelik bardzo ladny, tylko poprawcuj na tym mi chamferami i bedzie git:)
mrkrzysiek Napisano 21 Grudzień 2009 Napisano 21 Grudzień 2009 ładnie i jak zawsze bardzo szybko:) teraz render:)
Rekomendowane odpowiedzi