Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Aranż projektu gotowego domu jednorodzinnego z drobnymi zmianami. Kamień w praktyce pewnie by wyleciał ze wzgledu na cene ale nie mialem takich ograniczen wiec jest go dużo. Krytyka mile widziana.

Pozdrawiam.

69835952.jpg

-

42344769.jpg

-

53161547.jpg

-

61732611.jpg

-

66854736.jpg

-

77242514.jpg

-

48401580.jpg

-

42765602.jpg

-

75580495.jpg

-

38902910.jpg

-

14186549.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 8,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ale wypas. chylę czoła.

mam tylko wątpliwości praktyczne - tej rzymskiej nad wanną :) chyba, że jakiś specjalny materiał tam dać? :)

generalnie świetne

Napisano

jak zwykle przesadzasz z kolorami , zbyt krzykliwie i odpustowo ;)

te czerwienie i fiolety fuu ...

a tak serio to lux, jeno ta za przeproszeniem "kapa" na łóżku ma jakieś nietrafione odbicia , wygląda nie jak satyna tylko jak plastik, chiba więcej anizo trzeba

Napisano

na wizkę fajne, ale mieszkać to juz bym nie chcial - wszystko czego dotkniesz jest zimne i głośne przy interakcji z przedmiotami.

obraz dworku tak dziwnie się komponuje dla mnie tam.

Napisano
  • Autor

Kapa fakt, spieprzona :)

Obraz dworku - nie miałem nic lepszego pod ręką.

Touch - rozwiń to zdanie ;)

ola-f - zimno gdzie nie gdzie jest, zgadza się - z zalożenia nie miało być różowo i nazbyt przytulnie. ;)

Napisano

;);) Kuchnia jest najlepsza, bynajmniej dla mnie, proste nieprzegadane szafeczki, natomiast wybór małej lodówki jest pomysłem średnio trafionym oczywiście pytanie czy w danym mieszkaniu domownicy mieszkają normalnie, czy jest to mieszkanie wypadowe, można dyskutować, ale i tka ja bym był z dużą lodówą.. Jadalnia najbardziej mi odpowiada, ale stołki i krzesła są za blisko siebie i ten bareczek taki trochę wąski, nie funkcjonalnie ze względu na kolizję krzeseł ze stołkami i mało komfortowo dla osoby siedzącej przy stole, nie w tej odległości.. Kamienia faktycznie bardzo dużo czułbym się jak w tureckim bądź greckim hotelu..Taka trochę jaskinia lodowa, salon prosty daje poczucie specyficznego dostojeństwa.. łazienka ciekawe lustro a raczej jego podświetlenie..Sypialni stanowczo mowie nie:) a schody i tamta cześć to talonie pominięta;) pozdro ziomuś.

Napisano
  • Autor

Arch - w kuchni po lewej stronie są drzwi do spiżarni dlatego sobie duże rzeczy wywaliłem tam. W jadalni tak zle nie jest z ta odległoscia ale to na rzucie bardziej widac. Co do sypialni to z zalozenia miala być ciemna i troche inna niz reszta;)

Napisano

Chodziło mi stylistykę i użyte elementy, lampy, armatura, tapeta, 'wazony'. Z drugiej strony, taka moda, co poradzisz:)

Technicznie się podoba, żeby nie było, hehe:) Tylko wnętrza z czarnymi meblami odstają, a raczej shader'y mebli.

Pozdr

Napisano

Co do projektu, to trochę podobny do hoppearchitecture ale jest zajebisty. Troszeczkę dużo będą musieli wyłożyć na kamień. Co jest w łazience na ścianie?

Napisano

Wizki ogolnie przyjemne, ale mam pare zastrzezen. Kamien w kuchni i salonie nie powinien miec wiekszego reflekta? Wyglada na kompletnie matowy. W pierwszym obrazku swiatlo ci przebija przez listwe przy suficie. Plastikowa posciel sux. Gdzieniegdzie są plamy od gi, ale to drobiazgi.

Co do projektu - strasznie ciasno w jadalni, szczegolnie w relacjii stol-barek. Fajny pomysl z zaslonami przed tv w ramie. Podobaja mi sie sofy - zdradzisz co to za model? Sypialnie ciezko ocenic, bo z jednej strony elegancki wzor i przyjemna wykladzina, ale z drugiej ostre oswietlenie nie sprawia milego wrazenia. Pokazesz rzuty z gory?

Napisano

W kuchni ten prostokątny otwór na zlew średnio mi się widzi. Chyba zapomniałeś w nim zlewu umieścić. Ogólnie bardzo mi sie te wizki podobają.

Napisano
  • Autor
Co do projektu, to trochę podobny do hoppearchitecture ale jest zajebisty. Troszeczkę dużo będą musieli wyłożyć na kamień. Co jest w łazience na ścianie?

To kamień od a raczej textura od Pana Hoppe która kiedyś mi podarował za inny kamień mojej produkcji. Do łazienki na pewno się nadaje. Dopytaj o szczegóły i dostawcę.

Gripi za listwą jest zrodlo swiatła. Tam nic sie nie przebija;). Kamien jest taki matowy. Z tą przestrzenią między barkiem a krzesłami nie jest zle. Zrobilem render raz jeszcze. Po prostu do jednego kadru troche je przesunałem i nie cofnalem z powrotem.

Adam - zlew jest, moze shader nie wyszedl jak trzeba..ale jest na pewno:)

Napisano

Jadalnia i łazienka najlepsza a sypialnia najmniej mi wpada w oko. Telewizor na pewno ma przekątną 16:10 lub 9, za szeroki się wydaje.

Pusta ściana nad kominkiem drażni mnie.

Wanna nie jest za nisko?

Szkoda że wszystkie kamienie są w macie, zdecydowane odbicie by ożywiło wizki.

O golnie bardzo mi się podoba Panie Zbigniewie ;)

Pozdr.

Edytowane przez !Ewert

Napisano
  • Autor

Dzięki!Tu chodzi o pewien pomysł (założenie). Telewizor ma byc w ramie takiej samej jak obraz a jego proporcje nie są aż tak ważne bo i tak będzie prezentowal sie tak samo. W ogole to możliwe że ma proporcje wlasciwe bo wklejalem z jakiś starszych scen ale mogę sie mylić. Wanna za nisko nie jest. Robiłem próby w kamieniu połyskliwym ale jakoś mi to nie pasowało. ;)

Napisano

Zbychuu. Bardzo ladnie. Dobrze zaprojektowane. Moze pokazesz rzut?

Obraz w salonie jak dla mnie do wymiany na cos bardziej nowoczesnego.

Skad sa te kanapy w salonie?

Sciany to jedna wielka textura sklejona w PS?

Edytowane przez gonzo71
Sciany to jedna wielka textura sklejona w PS?

Napisano
  • Autor

Dzięki. Przypominam że to aranż do istniejącego projektu z małymi moimi zmianami. Podrzucam tylko parter. Kanapy to Saba Italia. Chyba najfajniejsze było by obicie ich welurem i taką też wersje w katalogu widziałem. Sciany to textura, zle sklejona niestety co widac i nad czym ubolewam troche.

rzutpomieszczen.jpg

Napisano

witam ;)

dużo już zostało powiedziane, postaram się nie powtarzać tego co już zostało zauważone ; )

dla mnie najlepsza łazienka i salon, choć ten nie w moim klimacie.. cieniutkie białe kontury sofy wyglądają ciekawie i intrygująco graficznie ale osobiście wolałbym tę sofę po prostu w tej czerni

sypialni też klimatyczna, ale tak jak zauważył Touch dość 'trendi' tapeta fajna ale może się opatrzyć za 2-3 lata pewnie - szkoda że nie pokazałeś przeciwległej storniy sypialni - trudno ją skomentować zatem

pomysł na całość w kamieniu też interesujący, choć użycie marmuru? kojarzy mi się bardziej z dostojnym bankiem niż mieszkaniem... nie wiem też czy to kwestia oświetlenia czy może właśnie marmuru? ale odnoszę wrażenie, że np kuchnia i jadalni są w piwnicy - może to kwestia tych schodów w tle?

a z czepialstwa - kuchnia by lepiej wyglądała jakbyś usunął ekspres do kawy chyba

pozdrawiam,

m!

Napisano

troche jak z jakiegoś psychodelicznego filmu wszystko. ześwirowałbym w takim domu szybko. A na łóżku w sypialni to już tylko czerwonej krwi i denata z nożem w sercu brakuje :)

ale obrazki super. Straszliwie sterylne ale jakościowo bardzo na plus (poza tym że fotele w jadalni lewitują)

Napisano

wizki najwyzszy poziom-co do wnetrz-mimo ze jestem fanem architektury minimum to sypialni chyba sam takiej bym nie chcial.Troszke jak w grobowcu:)

Pozdro

Napisano

bardzo ladnie, dobrze ze kamien matowy, gdyby byl refleksyjny to by wygladalo jak rosyjska willa. tu wszyscy tacy dokladni zawsze i nie wiem czy ktos to juz napisal ale lataja delikatnie krzesła w jadalni :) no i to chyba niezbyt wygodne jak krzeslo stoi w polowie na dywanie a w polowie na podlodze. a chcialbym zapytac jaki materiał na przeźroczyste firanki?