adek Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Zobaczcie niesamowitą animację stworzoną przez firmę Emecstudio. Animacja jest zapowiedzią serii nadchodzącej serii pluginów tej firmy. Na widocznym przykładzie pokazany jest produkt "Plants" tej firmy z pluginem "WacoPlants" do animacji wszelkich organicznych modeli jak trawa, kwiaty, drzewa uwzględniając przy tym siły natury takie jak grawitacja, realistyczny wiatr. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=979
olaf Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 bedzie mozna poczuc Haitański wiatr we włosach
Gość User190 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Wygląda ciekawie. Ciekawe jaka będzie cena :)
krzyhhh Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 ładne ciekawe ile czegoś takiego można będzie nasadzić. btw ... czy tylko ja myślałem, że mam włosy na ekranie ? -.-
Nezumi Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Fajne fajne tylko nie dopatrzylem sie do czego to beda pluginy - do jakiego softu? Max? Maya?..
adek Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Napisano 20 Styczeń 2010 Nezumi: tak, między innymi 3ds Max. Ceny zdaje się też sa podane na stronie. Mogłem wyciągnąć do newsa może.
Nezumi Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 (edytowane) Heh - poszukam. Osobiscie interesuje mnie maya bardziej niz max prawde mowiac. Ceny widzialem. Dzieki za odpowiedz. edit> Piszesz MIEDZY INNYMI ale osobiscie doszukalem sie jedynie takiego zdania: "Our product line covers many aspects of nature and is designed for Autodesk 3D Studio MAX." O innych programach cicho - chyba ze cos pominalem. Edytowane 20 Styczeń 2010 przez Nezumi
arch515 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Fajna sprawa , zapowiada się ciekawie ..co do cen , na razie nie podane z tego co patrzyłem. albo nie do widzem :)
uncle Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 spoko, tylko to bardziej wyglada jakby ktos to drzewo ciagnal sznurkiem niz aktualny wiatr
Tores Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Animacja trawy wygląda super, natomiast co do drzewa to uncle ma racje. Przy takim mocnym wietrze to te gałązki powinno prawie urywać a nie giąć tylko pień. Pewnie to od paramerów zależy ale nie postarali się w tej sprawie i nie wygląda to dość realistycznie.
olaf Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 zapomnialem napisac, ze zastanwiajace jest czemu nie pokazali lasu. malo wydajny? nie obsluguje kolizji? Trudny w ustawieniach?
Traitor Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Co do wiatru to juz dobre 8 lat temu (jak i nie wiecej) bylo to zaimpetowane w pluginie onyx treestorm no ale grunt, ze robi sie tego coraz wiecej. Wg mie dobry nius.
Rekomendowane odpowiedzi