und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Witajcie ptysie kolorowe !! Postanowiłem zrobić cos ciekawego po długim czasie nic nie robienia twórczego tylko odtwórczego. Mam zamiar zrobic pana, którego uroda będzie bardzo wątpliwa. Trzymajcie kciuki! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 No to zaczynam od twarzy. Jak każdy wie jest to coś trudnego dla większości z nas. Aby ukazać to co chcemy przy pomocy małej ilości poly. Zaczynam od okolic oka i nos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Jak widać jeszcze na nosie nie do końca skończyłem ale ... będzie poprawione :) !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 No to jeszcze usta :) A tak to będzie wyglądało mniej więcej po połączeniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Jak możecie sobie wyobrazić to jedną najtrudniejszych rzeczy do wymodelowania jest ucho.. Nikt nie chce by było koślawe czy przykuwające uwagę :) ... Ja je tak zrobiłem: i render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 To teraz głowa .. i implementacja ucha w kształt czaszki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bednarz Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 No wiesz mam pewne UWAGI : 1.Oko troszke za głebokie 2.usta są jakieś dziwne takie pofałdowane Ogulnie reszta jest spoko czekam na reszte części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Usta są specjalnie tak zrobione .. troszkę popękane będą .. zobaczysz to lepiej jak mapowanie wejdzie :) Oko.. zgadzam się .. do poprawki !! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 A tu pierwsza próba połączenia całości .. no może nie połączenia .. ale poukładania i wgląd na obiekt przyszły .. końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bednarz Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 No dobra zobaczymy jak bedziepuzniej. Narazie to wygląda jak by wszystko było z innej bajki po prostu nie trzyma sie kpy ale jak bedzie połączone to daj update to wtedy popatrzymy :D A no i jeszcze jedno pytanko czy to bedzie czlowiek taki normalny czy masz zamiar zrobic jakigos stworka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 To ma być ... bedzie ... gruby (wiem że jeszcze nie widać), brzydki jak noc pan :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Nie gadaj tyle tylko łącz w całość ;] Narazie jest gites!, ale to chyba sam wiesz... Życzę ukończenia projektu! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 napisał Bednarz Narazie to wygląda jak by wszystko było z innej bajki po prostu nie trzyma sie kpy dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Oki :) Więc to jak to teraz wygląda: I zrenderowana siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 No nie .. ja się tu produkuję cały dzień a nikt nie chce nic napisać .. o pracach nad brzydalem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Misiek co on ma na czole ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 jesli mial byc brzydki to Ci sie udalo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 ladnie nawet bardzo naprawde mi sie podoba bardzo dobra robota!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Z niecierpliwością czekam na teksturki o których pisałeś, bo teraz z tym materiałem wygląda strasznie gumowo, ale jest efekt \"grubej\" twarzy, który chyba chciałeś osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 jakbym patrzył w lustro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Tak efektem miał być brzydki grubas :) Jeszcze go jak widać nie skończyłem .. ale jak na jeden dzień roboty to i tak sporo zrobiłem :) Jutro może wieczorkiem siądę i postaram się ciałko zrobić. Czekam na więcej krytyk póki co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 Szkoda, że nikt się nie wypowiada. Ja się szykuję narazie do wylotu więc nie mam zbyt wiele czasu teraz na 3D .. ale obiecuję, że przed wylotem jeszcze coś zobaczycie :) Proszę o komentarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdo Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 bardzo ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 2 Maj 2004 Autor Share Napisano 2 Maj 2004 Hehe rdo co masz na myśli, że ciekawe? Chyba jednak nie dam rady nic przed wyjazdem zrobić.. Dziś wypadły mi nieplanowane awarie w miejscah pracy i zasuwam jak dziki by dac rade :) Miedzy czasie czekam na krytyki ... ale kostruktywne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 wygląda jakby wciągnął powietrze i przestał oddychać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Marudzisz :) Tu w Kopenhadze wieczorem mam troszke czasu i robie do niego wiecej gadzetow .. no i nastroj dunski wplywa tworczo. O dziwo dowiedzialem sie paru nowych rzeczy z dziedziny postaci i niebawe je ujzycie :) Pisze z kompa na EXPO w Danii wiec nie mam mozliwosci przegrania z laptopa danych ... ale juz niebawem !! Trzymajcie sie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Jak narazie bardzo mi się podoba tylko miejsce nad czołem trochę mnie nie przekonuje. Wygląda jakby z czaszki zaczynał mu wyrastać jakiś róg. No ale będę się przyglądał jak Ci idzie. pozdro Ps Zazdroszczę strasznie Kopenhagi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bednarz Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 wiesz mnie ogulnie sie podoba lecz mam jeszcze pewne uwagi mianowicie : 1.to nad czołem wygląda jak guz 2.ma troszke za dużo fałd na tważ :) No a ogulnie nic wiecej nie mam do niego bardzo!!! Mi sie podoba sam bym lepiej tego nie zrobił ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Moim zdaniem wygląda brzydko (tzn celowe zamierzenie) ale za mało realistycznie (nie chodzi o render) lepiej wyglądał podczas przymiarek :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 wyglada jak gostek z\" Facetow w czerni\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 spoko a rowr ma racje MAN IN BLACK :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 Mam mało czasu ale muszę wam zamieścić update\'y. W Kopenhadze pracowałem sobie powoli wieczorami nad tym panem. Czemu siedziałem w maxie w Danii?? A powiem z dwóch powodów: 1) Pogoda była do bani! 2) Tyle pomysłów rodzi Ci się w głowie na takiej konferencji... Oki... muszę powiedzieć że ten render nie jest najlepszy. Ma skopaną perspektywę i wogóle ni jak wygląda. To pseudo ubranko na nim jest niestety potrzebne. W dalszych etapach prac będzie miał na to obecne ubranko zarzucone co innego .. ale musiałem to zrobić aby później brzucha nie było mu widać :) Oki to na tyle .. idę przetwarzać dla Adka raport z Festivalu :) PS. Niebawem pokażę rzut na głowę po poorawkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Mi sie ta facjata podoba, bo nie jest to kolejna twarz bez wyrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 jakoś nie przemawia do mnie ten model, cały jest mocno sztuczny - widziałeś kiedyś takiego gościa???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 Jak obiecywałem tak robię. Odrazu chcę uprzedzić jedną rzecz.. Szyja z tyłu ma być taka płaska i nie \'tłusta\' jak reszta. A czemu? Dowiecie się niebawem!! Czekam na krytyki w modelingu a nie pomyśle !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 A .. I z tych szmat .. ogólnie póki co zrezygnowałem !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 I jak .. nie podoba się .. za ładny czy co ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Łoooooo ... tez bym tak chcial :)))) Dla mnie BAJER :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 bardzo fajny shader. Wyglada jakby byl zrobiony z Super Sculpey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Dla mnie też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 fajne ale nie rozumiem jak mozna bylo siedziec gdzies w hotelu i dlubac w maksie a nie szalec po dunskich klubach/knajpach/mordowniach i cieszyc sie blondwlosymi kobietami naszych braci wikingow... dziiiwwwnnee. wiem wiem kasa, no ale sa przerozne sposoby na dobra zabawe, niekoniecznie te z gornej polki... ok, koncze marudzic. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 Wiesz jak to jest .. cały dzień se obcujesz z ludem .. gadasz słuchasz wykładów, notujesz pijesz darmowe piwo w od discreet. To jak wracasz to już nie masz na nic siły .. a weny i pomysłow masz wiecej niż umiejętności i czasu :) Oki .. niebawem update .. ale ta mapa ciala spowalnia okrutnie caly render :) ale i tak z niej nie zrezygnuje .. ladno mi wyszła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 Tak jak obiecywałem .. pokazuje mały update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 No prosze toż to będzie nietypowy pan w nietypowych ciuszkach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Noms, fajnie sie zapowiada. czekam na wiecej, powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 A no :> Już nastawiem rendering :) Zajmie mu to około 1h :) Az te shadery !! Jutro bedzie wiecej .. pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 ej to jest jakis Jax z Mortala, mimo to bardzo fajniusie ale cos z tym metalem nie tak, wyglada jak plastiokowy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 nie tak z proporcjami i anatomia ten koles nie ma barku (popatrz na woja remiona i reke) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Świetna twarz!!! mi przypomina IMIĘ RÓŻY - był taki film. O zdeformowanych mnichach... Zaczyna robić się ciekawie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 No to pierwsze próby ciałka. Koleś ma ramiona do przodu troszkę wysunięte dlatego tak dziwnie wyglądają. Jeszcze proporcje sie nie zgadzają i nie jest połączone nic.. ale pokazuje mniej więcej zarys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi