IN Flaamess Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 no mowilem ze on kupe robi :P kucjac tak hehe Ice niezly over :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 1 Listopad 2010 Autor Share Napisano 1 Listopad 2010 Moje pierwsze podejście do " widoczków " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 unikaj tych blikow, u ciebie wszystko wyglada jak wypolerowane/polakierowane full max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 Pierwsze wrażenie: coś tu jest nie tak. Drugie wrażenie: skąd tu tyle światła Trzecie wrażenie: ej to wygląda jak komiks. A teraz jak już to przeczytałeś, zastanów się czy o takie wrażenia Ci chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 unikaj tych blikow, u ciebie wszystko wyglada jak wypolerowane/polakierowane full max. Teoretycznie ten "budynek" itp tak miał wyglądać ale prawdą jest że nadużywam tego ;/ W nastepnym arcie o tym pamiętać będe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tonic Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Na prośbę Grzesia. Zacznij czytać od środka planszy :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twi Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Tonic świetna robota, nie tylko Grzesskowi się przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 hehe a niech to... dobra plansza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Tonic, rewelacja! Chętnie bym coś takiego zobaczył też w swojej teczce, to strasznie rozjaśnia umysł. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Tonic, super sprawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 30 Listopad 2010 Autor Share Napisano 30 Listopad 2010 Ostatnio dłubałem takiego arta Obrazek do gry , koncept golema raczej tuningowałem z tego co mi dali a kompo wedle życzenia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 30 Listopad 2010 Share Napisano 30 Listopad 2010 Fajne, przypomina mi tego golema Karna o ile mnie pamięć nie myli z MTG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misha81 Napisano 1 Grudzień 2010 Share Napisano 1 Grudzień 2010 Bardzo przyejmny koncepcik, fajny detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Fajna teczka,widzę że będę miał co oglądać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 Siemanko Taki robot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 podoba mi się, miodne kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 dla mnie bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 Dzięki Chłopaki jak tylko dostane Zielone Światło to zapodam troche artów komercyjnych które bazgram ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 11 Marzec 2011 Autor Share Napisano 11 Marzec 2011 (edytowane) Hejka Coś nowego Edytowane 12 Kwiecień 2011 przez Grzessko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Hejka Taki koncept ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Fajny koncept, ale czy ten pan nie ma za wysoko kolan? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 15 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2011 hmm jeszcze za świeży ten art jest dla mnie nie umiem powiedzieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2011 Hejka Taki mój nowy malunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Trochę za ciasny kadr. Gdybyś zrobił z tego panoramę i nie uciął grzbietu stworka prawdopodobnie wyszłoby epicko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 8 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2011 Hejka Taki kolejny Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 Nawet nie wiesz jak bardzo ta praca mi się podoba. Ma znacznie lepszy kadr niż poprzednia i naprawdę fajne kolory. A przede wszystkim dobry klimat i fajną historyjkę za sobą. Tak trzymać. Jak na razie twoja najlepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 Nooo, bardzo ładnie to wymuskałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 Świetny ten ostatni. Dobre kolorki i historia :D Jedyne do czego bym się przyczepił to kompozycja. Brakuje małej przestrzeni z prawej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 Rewelacja, tylko dla mnie ten smok jest w tej samej odległości od odbiorcy jak mężczyzna, przez co wygląda dla mnie jakby stał od boku tego "mięska", a nie bliżej nas, a jeśli jest obok to frontowy wojak niech odwróci się w jego stronę... może wydłużone nogi pomogłyby... przepraszam szybki over... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 ostatni spoko fajnie opowiada historie. Lepszy od tego z "wielorybem" :P pokombinuj następnym razem z ułożeniem elementów w 3/4, bo smok troche płasko wygląda... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 Hi, zgadzam się z komentarzami powyżej ale dodam coś od siebie. Chodzi o smoka, niby nie powinno się wnikać w kształty czegoś co nie istnieje, ale coś z tym smokiem nie gra. Jest jakby zbyt mocno pochylony do przodu, być może przez ogromny brzuch i bardzo duże przednie łapy, a przy tym stosunkowo małe skrzydła. Sprawia wrażenie jakby miał się za chwile przewrócić :). (pomijając proporcje) Bardzo dobrze wyglądają skrzydła, efekt sss rządzi :P szkoda że nie prześwituje tych wystających kolców no i oczywiście drugiego skrzydła ale widocznie nie można mieć wszystkiego. Gdybyś chciał kiedyś do tego wracać to na twoim miejscu głowę cofnąłbym bardziej do tyłu tak żeby podkreślić literę "S". W sumie to bym tu sporo zmienił ale po co mieszać :D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 Coooraz lepiej, ciagle kilka elementow w obrazku niszczy ci ogolny odbior, ale wg mnie jest ich coraz mniej. Na pierwszy rzut oka, wszystkie twoje prace sa strasznie "scisniete" jakby na sile w kadrze, photoshop pozwala na pelna swobode w poszerzaniu,przycinaniu dodawaniu obszaru roboczego itd :P Popracuj nad kompozycja bo twoim obrazkom brakuje powietrza, czasem lepiej zrobic jest za pusty panoramiczny kadr, niz taki w ktorym elementy nieprzyjemnie na siebie naciskaja-choc wcale w zamysle tego nie przedstawiles. Bardzo fajne masz kolorki, tutaj uwaga moze byc jedynie odnosnie waloru, a raczej braku zroznicowania w cieniowaniu. Nadal duza ilosc cieni schodzi u ciebie w najciemniejszy, prawie czarny walor. A tak w rzeczywistosci nie jest, pamietaj akcentuj tylko naprawde takie miejsca do ktorych swiatlo nie ma prawa dotrzec(takie do ktorego nie dojdzie ani swiatlo odbite, ani padajace). Odnosnie samego smoka, jego bryla jest dosc wyczuwalna ale troche mi przypomina teraz nadmuchanego pluszaka, niz umiesnione monstrum. Warto uwydatniac strukture miesni, ktora nie tylko nadaje dynamizmu obrazkowi ale i lepiej czyta sie bryle i czuc niemal namacalnosc smoka. Zachecam rowniez do podgladania natury przy malowaniu smokow/potworow. Zobacz jak wyglada otwarta paszcza np krokodyli albo jaszczurek. U ciebie smok jest smutny i malo straszny, zrob mu rozdziawiona dynamiczna szczeke bo to taki mily pluszak z niego jest ;p Zrobilem szybki over, w ktorym chcialem uchwycic chociaz kilka rzeczy ktore wspomnialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 moim zdaniem nic sie nie zmienilo :) ladny malunek. dorob ogon.rozciagnij kadr.bedzie git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 moim skromnym, pijackim zdaniem, ten over jest zbędny- nic rewolucyjnego nie wnosi, jest po prostu bezsensowny -sory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 ja się przyczepię do anatomii smoka, który podobny jest do brachiozaura i kojarzy mi się bardziej z potulnym roślinożercą niż drapieżnikiem, ciężki i powolny. lewe nogi smoka są dalej niż postać gostka, ale chyba lepiej zlikwidować na nich rozjaśnienie niż rozjaśniać gościa tyle ode mnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 13 Lipiec 2011 Share Napisano 13 Lipiec 2011 coraz fajniej i fajniej się prezentują Twoje prace, widać że dużo pracujesz, gratuluję wytrwałości i ambicji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 14 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2011 Dzięki wszystkim za komęty i overy . Przeanalizowałem je i wyciemniałem wnioski :) A tu kolejny art A ja wracam do moich cyfrowych farby POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 Ta mordka stworka troche płaska. Skoro to pustynia czyli dość mocne światło właściwie z każdej strony to ja bym bardziej rozjaśnił ta paszcze. Mniej wiecej takim walorem jak masz na karku pociagnałbym mordę i na przedniej kończynie żeby mocniej zaznaczyc miesnie. Samego jeźdzca też mogłbyś rozjaśnić. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 Swietna kolorystyka, lepsza kompozycja, niz w poprzednich pracach. Oprocz, delikatnych problemow z pyskiem gada jest natomiast jeden element kompozycyjny, ktory kluje moje oko, pewnie wyszedl nieswiadomie, ale kat nachylenia wydmy na ktorej jest postac i stwor z drugiego planu zderzaja sie pod nieprzyjemnym katem z naszym glownym bohaterem. Zlagodizl bym to delikatnie, aby wyszlo jak na dalszych planach. Swietny postep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 oprócz tego co napisano już to dwie sprawy: -lejce znikły chyba -jak ten pan ma nogi? reszta mi się bardzo podoba, fajny klimat i styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2011 Ice , KhazadThard - dzięki za komęty chłopaki NOwy art Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 obrazek się nie wyświetla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 tez nie ale w portfolio widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2011 (edytowane) Edycja posta nic nie daje teraz ? Edytowane 20 Lipiec 2011 przez Grzessko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 podoba mi się, nie wiem czy twarz nie powinna być mocniej oświetlona trochę ile czasu Ci to zajęło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 Fajna mimika, jak u prawdziwego skur**ela ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 Kolorki i ogólnie wygląd całej pracy mi się podoba. Ale poza, sposób w jaki trzyma miecz, wielkość głowy już nie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 proporcje poleciały, no chyba ze chlop ma 1,50 wzrostu. Nie przepadam rowniez za takim kiczowatym zoltym oswietleniem, ale to juz kwestia gustu wiec mozesz to olać;] Tak czy siak wszystko idzie w dobrym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 Mi sie zdaje, czy on nie ma w ogole ramienia? (tylnego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 21 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2011 KhazadThard- dzięki hmm no tak z 14h pewnie trudno mi powiedzieć bo dokładnie nie licze RaVirr- tak miało być :) EthicallyChallenged- tak, zdaje Ci sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi