BARMAN2005 Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Autorem animacji jest Ian Worrel, natomiast kapitalną muzykę do filmu wykonał jego kolega James Mark. Film jest całkiem świeży, ponieważ w Internecie w serwisie Vimeo pojawił się zaledwie 12 dni temu, jednak pomimo tak krótkiego okresu czasu zdołał już zdobyć ogromną widownię, wysokie oceny i multum pozytywnych komentarzy. Zapraszam do obejrzenia materiału na moim blogu: http://www.obiekt.eurolol.pl/2010/03/genialna-krotkometrazowa-animacja-pt-second-wind/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 super animka, niesamowity klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Nielubię określenia na G ale ta praca jest naprawdę ciekawa. Jest tak dobra że może ktoś się tym zainteresuje i zobaczymy kiedyś w TV całą serię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Mi też się bardzo spodobała :) Mam sentyment do animowania 2d ołówkiem na papierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Widzialem to wczesniej niz te 12 dni temu i autor na prawde wyryl mi sie w pamieci.Scenariusz animacja klimat...Polecam rowniez "Icarus & The Tree Herder".Caloksztal pozostawia super wrazenie. Blog autora - http://enworrel.blogspot.com/ Na viemeo - http://vimeo.com/user407933/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Widziałem go w zeszłym roku na Reanimacji.... w zestawie konkursowym niczym szczególnym się nie wyróżnaiał.... tak też został oceniony przez jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Urzekł mnie ten film niesamowicie :) Zrobiony prostymi technicznie środkami, a jakże miły w odbiorze. Oby więcej takich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Niewiarygodnie wysoki poziom musiał być na tej Reanimacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Klimat zabija po prostu. Aż mi się oczy zaszkliły - to chyba od tej muzy. Ale profesjonalnie zrobione to widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 tez widzialem go kilka dni temu - jedna z najlpeszych animacji jakie w życiu widziłaem, a na pewno jedna z tych któ¶e mocno zapadają w pamięć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 W koncu jakis short, ktory jest czytelny i nie konczy sie jak wiekszosc w totalnie gownianym momencie, po ktorym zapada cisza niezrozumienia;) Dziadku, cos mi sie nie chce wierzyc zeby sie nie wyroznial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 (edytowane) Mega, fantastyczna animka. malo jest kaich rzeczy. Bardzo sie ciesze, a obawiem sie, ze moze okazac sie jakims speudoartystycznym balonem steku bzdetow jak niektore tego typu produkcje. IMO 10/10 muza, klimat, historia, wykonanie. wszytko high lvl: ] Takie pytanie poza konkursem, da sie jakos ignorowac(aby sie nie wyswietly posty) userow? bardzo mnie interesowalaby taka opcja, bo po co mam sobie psuc krew: ] pozdr Edytowane 22 Marzec 2010 przez KoMic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Na forum jest funkcja ignorowania, ale w wątkach newsowych nie działa niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 ...ja tylko napisałem że nie dostał, ani wyróżnienia ani nagrody głównej(czyli sie nie wyróżniał).... na to ktoś tu ignoruje kompetencje jury.... no bo w nim nie był i nic nie pokazywał w konkursie....literatura fantastyczna....:)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Jak wspominałem, rozumowanie indie to już twoja domena dziadku, nie będę polemizował, musi być jak prawisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 nie rozumiem jak tak poruszajaca animacja nie moze sie nie wyrozniac. Uwazam ze ta animacje za bardzo wzruszajaca i jak najbardziej wyrozniajaca sie, 10/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 (edytowane) bardzo fajne... jest fabuła, są postaci i emocje... jest walka ,piekne zakończenie. Kadrowanie też spoko .. jedynie w animce czasem brakuje dodatkowych 10 ramek per shot ..ale to już nie jest wazne bo historia w takiej formie jak jest daje się zrozumiec... Dżwięk muzyka wg mnie 6+/10 Edytowane 22 Marzec 2010 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Podobnie jak norden. Fajnie wszystko...ale troszeczkę skokowa animacja mnie nie leży, chociaż działą dość klimatycznie w tym przypadku. Autor jednak pokazał, że poprawna, płynna animacja leży w zasięgu jego ręki :) Magiczny ołówek ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 ...art-3D.... no ale nie widziałeś pozostałych na festiwalu.... czy widziałeś...???... tam było ich kilkadziesiąt..:)) biglebowski ...dorzucę Ci jeszcze jeden argument, na to że był to słaby featiwal.... co prawda nie dostałem się do zetawu konkursowego... ale w pokazie okołokonkursowym było pokazywane moje "Przemijanie....:))) i żeby nie było że Twój argument nie ma podstaw ....:)) http://www.reanimacjafestival.com/2009/pl/panorama.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 tak tylko wskoczę do dyskusji bo nie wiem o czym piszecie...przyznam, że ma ta opowieść morał i jest inteligentna a to jak dla mnie bardzo dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fps Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Piękny film i piękna animacja. Pan Ian po raz kolejny upewnił mnie, że less is more. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 dziadek3D: nie widzialem pozostalych, jesli sa gdzies na sieci do obejrzenia to z checia sie zapoznam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 >> ant-3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 tak btw. to nie widzę Seckond Wind ani w zestawie konkursowym ani w panoramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fps Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 każdemu sie kiedyś kończy czas festiwalowy zwykle to 2 lata, potem trzeba zrobić coś nowego....:)) albo zajać się masarstwem.... no albo wróżbiarstwem. ... z dwojga złego wybieram masarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkins Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 piękny, chiloutowy w sumie filmek. aż dziw że partikli tam nie ma... świetny pencil shader próbujecie odsączać części składowe fajnych filmików, żeby jakoś się utwierdzić w przekonaniu czego szortowi trzeba? ciekawe postaci V uczucia V 1 zwrot V konflikt V 2 zwrot V konkluzja V (to coś) :) ----------- = raz wyjdzie ciekawie, 10 razy przewidywalna kupa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejacypies Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 świetna animacja! nie tylko pod względem tradycyjnego wykonania ale fabuły i pomysłu! mi się bardzo podobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 >>>biglebowski ... sorry, może to był inny festiwal...:)) demencja.... ważne ze Twój argument miał poparcie...:))). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi