Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Autorem animacji jest Ian Worrel, natomiast kapitalną muzykę do filmu wykonał jego kolega James Mark. Film jest całkiem świeży, ponieważ w Internecie w serwisie Vimeo pojawił się zaledwie 12 dni temu, jednak pomimo tak krótkiego okresu czasu zdołał już zdobyć ogromną widownię, wysokie oceny i multum pozytywnych komentarzy. Zapraszam do obejrzenia materiału na moim blogu:

http://www.obiekt.eurolol.pl/2010/03/genialna-krotkometrazowa-animacja-pt-second-wind/

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nielubię określenia na G ale ta praca jest naprawdę ciekawa. Jest tak dobra że może ktoś się tym zainteresuje i zobaczymy kiedyś w TV całą serię.

Napisano

Mi też się bardzo spodobała :) Mam sentyment do animowania 2d ołówkiem na papierze.

Napisano

Widziałem go w zeszłym roku na Reanimacji.... w zestawie konkursowym niczym szczególnym się nie wyróżnaiał.... tak też został oceniony przez jury.

Napisano

Urzekł mnie ten film niesamowicie :) Zrobiony prostymi technicznie środkami, a jakże miły w odbiorze. Oby więcej takich.

Napisano

Klimat zabija po prostu. Aż mi się oczy zaszkliły - to chyba od tej muzy. Ale profesjonalnie zrobione to widać.

Napisano

tez widzialem go kilka dni temu - jedna z najlpeszych animacji jakie w życiu widziłaem, a na pewno jedna z tych któ¶e mocno zapadają w pamięć :)

Napisano

W koncu jakis short, ktory jest czytelny i nie konczy sie jak wiekszosc w totalnie gownianym momencie, po ktorym zapada cisza niezrozumienia;)

Dziadku, cos mi sie nie chce wierzyc zeby sie nie wyroznial.

Napisano

Mega, fantastyczna animka. malo jest kaich rzeczy. Bardzo sie ciesze, a obawiem sie, ze moze okazac sie jakims speudoartystycznym balonem steku bzdetow jak niektore tego typu produkcje. IMO 10/10 muza, klimat, historia, wykonanie. wszytko high lvl: ]

Takie pytanie poza konkursem, da sie jakos ignorowac(aby sie nie wyswietly posty) userow?

bardzo mnie interesowalaby taka opcja, bo po co mam sobie psuc krew: ]

pozdr

Edytowane przez KoMic

Napisano

...ja tylko napisałem że nie dostał, ani wyróżnienia ani nagrody głównej(czyli sie nie wyróżniał).... na to ktoś tu ignoruje kompetencje jury.... no bo w nim nie był i nic nie pokazywał w konkursie....literatura fantastyczna....:)).

Napisano

nie rozumiem jak tak poruszajaca animacja nie moze sie nie wyrozniac. Uwazam ze ta animacje za bardzo wzruszajaca i jak najbardziej wyrozniajaca sie, 10/10.

Napisano

bardzo fajne... jest fabuła, są postaci i emocje... jest walka ,piekne zakończenie. Kadrowanie też spoko .. jedynie w animce czasem brakuje dodatkowych 10 ramek per shot ..ale to już nie jest wazne bo historia w takiej formie jak jest daje się zrozumiec... Dżwięk muzyka wg mnie 6+/10

Edytowane przez norden

Napisano

Podobnie jak norden. Fajnie wszystko...ale troszeczkę skokowa animacja mnie nie leży, chociaż działą dość klimatycznie w tym przypadku. Autor jednak pokazał, że poprawna, płynna animacja leży w zasięgu jego ręki :) Magiczny ołówek ;D

Napisano

...art-3D.... no ale nie widziałeś pozostałych na festiwalu.... czy widziałeś...???... tam było ich kilkadziesiąt..:))

biglebowski

...dorzucę Ci jeszcze jeden argument, na to że był to słaby featiwal.... co prawda nie dostałem się do zetawu konkursowego... ale w pokazie okołokonkursowym było pokazywane moje "Przemijanie....:))) i żeby nie było że Twój argument nie ma podstaw ....:)) http://www.reanimacjafestival.com/2009/pl/panorama.php

Napisano

tak tylko wskoczę do dyskusji bo nie wiem o czym piszecie...przyznam, że ma ta opowieść morał i jest inteligentna a to jak dla mnie bardzo dużo

Napisano

Piękny film i piękna animacja. Pan Ian po raz kolejny upewnił mnie, że less is more.

Napisano

dziadek3D: nie widzialem pozostalych, jesli sa gdzies na sieci do obejrzenia to z checia sie zapoznam

Napisano
każdemu sie kiedyś kończy czas festiwalowy zwykle to 2 lata, potem trzeba zrobić coś nowego....:)) albo zajać się masarstwem.... no albo wróżbiarstwem.

... z dwojga złego wybieram masarstwo.

Napisano

piękny, chiloutowy w sumie filmek.

aż dziw że partikli tam nie ma...

świetny pencil shader

próbujecie odsączać części składowe fajnych filmików, żeby jakoś się utwierdzić w przekonaniu czego szortowi trzeba?

ciekawe postaci V

uczucia V

1 zwrot V

konflikt V

2 zwrot V

konkluzja V

(to coś) :)

-----------

= raz wyjdzie ciekawie, 10 razy przewidywalna kupa :)

Napisano

świetna animacja! nie tylko pod względem tradycyjnego wykonania ale fabuły i pomysłu! mi się bardzo podobał.

Napisano

>>>biglebowski

... sorry, może to był inny festiwal...:)) demencja.... ważne ze Twój argument miał poparcie...:))).