Kryhas Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 Jak dla mnie to model nie wygląda nadzwyczajnie, ale poczekamy, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 kiepsko raczej - krzywo, niedokładnie... Przyłóż sie bardziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 jezeli to jest ten stary garbus to za bardzo mi go nie przypomina chyba ze byl jescze jakis ktorego nie widzialem:P nie wiem co ci doradzic:/ pracuj pracuj a bedzie lepiej\ PS: wydaje mi sie ze za duzo jest na tym forum samochodow:) przeciez jest wiele wiele fajnych rzeczy do wymodelowania:) wystarczy sie rozejrzec;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 PS: wydaje mi sie ze za duzo jest na tym forum samochodow:) przeciez jest wiele wiele fajnych rzeczy do wymodelowania:) wystarczy sie rozejrzec;) hehe czemu nie zaczniesz od siebie sam tworzysz same samochody.. tutaj marudzisz.. zachec innych stworz cos innego ciekawego;);) a co do modelu to nie jest za dobrze ale zle to tez nie jest troche go poprostujesz i bedzie dobrze:) aha garbusa to to nie przypomina:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 no fakt robie autko:) ale mysle o czyms innym:) a bmke musze skonczyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 16 Październik 2004 Autor Share Napisano 16 Październik 2004 To jest ten sam Garbus :), może wygląda tak dziwnie przez te koła, brak zderzaków i ujęcie, dodatkowo wrażenie pokrzywienia spotęgowane jest pewnie też przez refrakcję na szybach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 16 Październik 2004 Share Napisano 16 Październik 2004 na 1 rzut oka to nie garbus ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 21 Październik 2004 Autor Share Napisano 21 Październik 2004 No dobra.... kilka poprawek, zmiejszenie felg, inne ujęcie i wyłączenie refrakcji, teraz widać, że to garbus? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 21 Październik 2004 Autor Share Napisano 21 Październik 2004 Tu jeszcze tył, może coś jeszcze dziś wrzuce ale wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 21 Październik 2004 Share Napisano 21 Październik 2004 szczerze to niebardzo ;) moze dlatego ze ci sie błotnku odłaczyły od reszty, rdza :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 28 Październik 2004 Autor Share Napisano 28 Październik 2004 Dzisiaj niewiele zrobiłem, progi i zaczątki świateł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 z przodu masz chyba krzywy blotnik bo hdri sie dziwnie zagina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 ogolnie spoko ale popraw dach (za plaski) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 18 Listopad 2004 Autor Share Napisano 18 Listopad 2004 Update: ulepszone światełka, zderzak i trochę poprawiony przód, generalnie niedużo. Teraz chyba najgorszy etap pracy - najmniej mi się chce, a przy aktualnych elementach powinienem się najbardziej skupić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 moze lepiej nie dawaj materialu szklo-podobnego na swiatla, w garbusach i tak sa nieprzezroczyste az tak, lepiej jakis mniej przezroczysty material i od srodka bump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 popracuj nad materialami i daj siatke :) model niezly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross12 Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 Model elegancki a co do materiałów to polecam tobie zrobić coś w tym stylu: http://www.icpnet.pl/~kross/xx.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 Update, tylni zderzak i dziury w klapie, te przy oknie to robiłem szybko i chyba będę poprawiał :/, dzisiaj już nie zdążyłem. Edit: sory za kadr ale się spieszyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 no ladnie ,a wnetrze tez bedziesz robil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 Mimo iż szczerze mówiąc mi się nie che, zrobię :). Ale silnik to już sobie chyba daruję :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 Update: można powiedzieć, że ogólna bryła jest skończona, teraz zajmę się detalami, mam jeszcze godzinę, więc może coś jeszcze wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 A i jeszcze siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 Kierunkowskazy, na dzisiaj koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 ładny model oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 Hmmm, niby dobrze, ale jak sie spojrzy na te rendery to model robi wrazenie krzywego, wez to lepiej oswietl i popracuj nad materialami. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 lucas jak dajesz siatke to dawaj low poly bo po ms nic nie widac:D i nie ma na co patrzec aha i czemu jak dobrze patrze masz oddzielnie nadkole od karoserii?? ale jest fajnie tylko mi ten dach nie podchodzi taki jakis plaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 Siatki nie dałem LP prze moje lenistwo (a w tylniej klapie troche wycinałem, więc lp już i tak nie ma). Co do dachu, względem blueprintów i tak już trochę za bardzo wygiąłem wiec chyba tak zostanie jak jest. Z nadkolem to już sam się pogubiłem czy powinno być razem czy oddzielone, ale na podstawie zdjęć i blueprintów wywnioskowałem, że chyba to drugie. Co do materiałów, powiedzmy, że narazie po prostu są :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 Myślałeś nad lekkim tuningiem??Czy zostawisz taką wersje??Model podoba mi się i to nawet bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 Tuning może będzie :), najpierw chce skończyć jako normalny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 aha lucas to znaczy ze tys te dziury wycinal (bollemem)?? jak tak to nie ladnie lenistwo;);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 No co, robiąc je poly musiałbym chyba z 20 razy siatke zagęścić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Ok, jak zwykle mało zrobiłem. Teraz tylko wycieraczki, zawiasiki od drzwi i reszta elementów koła. Co do wnętrza, to zrobię raczej prowizorkę, i tak mało go będzie widać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Tak jak już mówiłem model mi się podoba tylko dziwnie wyszło tylne nadkole na tym renderku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dom_in Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Bardzo sasy. Ale nie sadzisz, ze cas z bryla Kabiny jest nie tak? Jakas taka nieco bombelkowata. Ale Garbusik Palce lizac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2004 Update: powoli kończę zewnętrzne detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2005 Po dłuższej przerwie update :). Detale chyba już wszystkie są, jeśli coś mi się przypomni to dorobię a póki co biorę się za wnętrze (nie będzie zbyt szczegółowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 13 Styczeń 2005 Share Napisano 13 Styczeń 2005 sprawia wrazenie resoraka ;] na towim miejscu postaralbym sie nadrobic jakos renderingiem bo torche kipesko z materialami :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HUSKY Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 I love this car!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 14 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2005 Spoko, jak wszystki wymodeluję to zajmę się materiałami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdo Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 piękne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 A co to jest za bajer na tylnim nadkolu? Zawsze tak prog przechodzil do nad kola? Ogolnie to ladnie ale nie podobaja mi sie laczenia a, dokladnie przednie drzwi z rama tak jakos dziwnie sie schodza jakby byly zabardzo wypukle.. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 całkiem niezły ten garbusek, co prawda widzę pare bugów ale spoko może być najbardziej mi sie podoba lakier ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2005 Wygląda na to, że skończyłem modeling :). Teraz zajmę się materiałami. Nie wiem czy scenka będzie, bo chyba nie będzie mi się jej chciało robić :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 Chyba skończyłem, prawdopodobnie finalna wersja będzie wyglądała podobnie tyle, że w większej rozdziałce. Wersję pre-final zamieszczam żebyście wyłapali ewentualne błędy i zaproponowali jakieś poprawki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 nietrafia do mnie ten garbus jakoś proporcje, materiały to chyba najwieksze wady a dawno garbusa na oczy niewidziałem to cieżko mi coś wiecej skrobnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 jestem na nie :( jakiego rendera uzywasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 Osobiście nie podoba mi się to ujęcie, za bardzo zniekształca model. Odnoszę wrażenie jak by całe auto było wygięte. A tak to podoba mi się ten model. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 4 Luty 2005 Autor Share Napisano 4 Luty 2005 Używam Brazila. A co dokładniej nie pasuje z materiałami? Co można by w nim zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 hmm skoro uzywasz brazila to postaraj sie bardziej, mozna z niego wydusic naprawde kozackie materialy, uzywajac BrazilAdvanced i car shader juz nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo popracuj nad tym i bedzie gites ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 hmm skoro uzywasz brazila to postaraj sie bardziej, mozna z niego wydusic naprawde kozackie materialy, uzywajac BrazilAdvanced i car shader juz nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo Kome ale to wygląda dokładnie tak jak to o czym piszesz i super efektu niema ;) chyba sie niemyle Locas ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi