Napisano 15 Październik 200420 l Jak dla mnie to model nie wygląda nadzwyczajnie, ale poczekamy, zobaczymy.
Napisano 15 Październik 200420 l jezeli to jest ten stary garbus to za bardzo mi go nie przypomina chyba ze byl jescze jakis ktorego nie widzialem:P nie wiem co ci doradzic:/ pracuj pracuj a bedzie lepiej\ PS: wydaje mi sie ze za duzo jest na tym forum samochodow:) przeciez jest wiele wiele fajnych rzeczy do wymodelowania:) wystarczy sie rozejrzec;)
Napisano 15 Październik 200420 l PS: wydaje mi sie ze za duzo jest na tym forum samochodow:) przeciez jest wiele wiele fajnych rzeczy do wymodelowania:) wystarczy sie rozejrzec;) hehe czemu nie zaczniesz od siebie sam tworzysz same samochody.. tutaj marudzisz.. zachec innych stworz cos innego ciekawego;);) a co do modelu to nie jest za dobrze ale zle to tez nie jest troche go poprostujesz i bedzie dobrze:) aha garbusa to to nie przypomina:)
Napisano 15 Październik 200420 l no fakt robie autko:) ale mysle o czyms innym:) a bmke musze skonczyc:)
Napisano 16 Październik 200420 l Autor To jest ten sam Garbus :), może wygląda tak dziwnie przez te koła, brak zderzaków i ujęcie, dodatkowo wrażenie pokrzywienia spotęgowane jest pewnie też przez refrakcję na szybach.
Napisano 21 Październik 200420 l Autor No dobra.... kilka poprawek, zmiejszenie felg, inne ujęcie i wyłączenie refrakcji, teraz widać, że to garbus? :)
Napisano 21 Październik 200420 l szczerze to niebardzo ;) moze dlatego ze ci sie błotnku odłaczyły od reszty, rdza :>
Napisano 18 Listopad 200420 l Autor Update: ulepszone światełka, zderzak i trochę poprawiony przód, generalnie niedużo. Teraz chyba najgorszy etap pracy - najmniej mi się chce, a przy aktualnych elementach powinienem się najbardziej skupić :P
Napisano 18 Listopad 200420 l moze lepiej nie dawaj materialu szklo-podobnego na swiatla, w garbusach i tak sa nieprzezroczyste az tak, lepiej jakis mniej przezroczysty material i od srodka bump
Napisano 18 Listopad 200420 l Model elegancki a co do materiałów to polecam tobie zrobić coś w tym stylu: http://www.icpnet.pl/~kross/xx.jpg
Napisano 25 Listopad 200420 l Autor Update, tylni zderzak i dziury w klapie, te przy oknie to robiłem szybko i chyba będę poprawiał :/, dzisiaj już nie zdążyłem. Edit: sory za kadr ale się spieszyłem.
Napisano 25 Listopad 200420 l Autor Mimo iż szczerze mówiąc mi się nie che, zrobię :). Ale silnik to już sobie chyba daruję :P
Napisano 2 Grudzień 200420 l Autor Update: można powiedzieć, że ogólna bryła jest skończona, teraz zajmę się detalami, mam jeszcze godzinę, więc może coś jeszcze wrzucę.
Napisano 2 Grudzień 200420 l Hmmm, niby dobrze, ale jak sie spojrzy na te rendery to model robi wrazenie krzywego, wez to lepiej oswietl i popracuj nad materialami. pozdr
Napisano 2 Grudzień 200420 l lucas jak dajesz siatke to dawaj low poly bo po ms nic nie widac:D i nie ma na co patrzec aha i czemu jak dobrze patrze masz oddzielnie nadkole od karoserii?? ale jest fajnie tylko mi ten dach nie podchodzi taki jakis plaski
Napisano 2 Grudzień 200420 l Autor Siatki nie dałem LP prze moje lenistwo (a w tylniej klapie troche wycinałem, więc lp już i tak nie ma). Co do dachu, względem blueprintów i tak już trochę za bardzo wygiąłem wiec chyba tak zostanie jak jest. Z nadkolem to już sam się pogubiłem czy powinno być razem czy oddzielone, ale na podstawie zdjęć i blueprintów wywnioskowałem, że chyba to drugie. Co do materiałów, powiedzmy, że narazie po prostu są :).
Napisano 2 Grudzień 200420 l Myślałeś nad lekkim tuningiem??Czy zostawisz taką wersje??Model podoba mi się i to nawet bardzo :)
Napisano 3 Grudzień 200420 l Autor Tuning może będzie :), najpierw chce skończyć jako normalny model.
Napisano 3 Grudzień 200420 l aha lucas to znaczy ze tys te dziury wycinal (bollemem)?? jak tak to nie ladnie lenistwo;);)
Napisano 3 Grudzień 200420 l Autor No co, robiąc je poly musiałbym chyba z 20 razy siatke zagęścić :P
Napisano 9 Grudzień 200420 l Autor Ok, jak zwykle mało zrobiłem. Teraz tylko wycieraczki, zawiasiki od drzwi i reszta elementów koła. Co do wnętrza, to zrobię raczej prowizorkę, i tak mało go będzie widać :]
Napisano 9 Grudzień 200420 l Tak jak już mówiłem model mi się podoba tylko dziwnie wyszło tylne nadkole na tym renderku...
Napisano 11 Grudzień 200420 l Bardzo sasy. Ale nie sadzisz, ze cas z bryla Kabiny jest nie tak? Jakas taka nieco bombelkowata. Ale Garbusik Palce lizac :)
Napisano 13 Styczeń 200520 l Autor Po dłuższej przerwie update :). Detale chyba już wszystkie są, jeśli coś mi się przypomni to dorobię a póki co biorę się za wnętrze (nie będzie zbyt szczegółowe).
Napisano 13 Styczeń 200520 l sprawia wrazenie resoraka ;] na towim miejscu postaralbym sie nadrobic jakos renderingiem bo torche kipesko z materialami :]
Napisano 16 Styczeń 200520 l A co to jest za bajer na tylnim nadkolu? Zawsze tak prog przechodzil do nad kola? Ogolnie to ladnie ale nie podobaja mi sie laczenia a, dokladnie przednie drzwi z rama tak jakos dziwnie sie schodza jakby byly zabardzo wypukle.. Pozdrawiam serdecznie
Napisano 16 Styczeń 200520 l całkiem niezły ten garbusek, co prawda widzę pare bugów ale spoko może być najbardziej mi sie podoba lakier ;-)
Napisano 27 Styczeń 200520 l Autor Wygląda na to, że skończyłem modeling :). Teraz zajmę się materiałami. Nie wiem czy scenka będzie, bo chyba nie będzie mi się jej chciało robić :].
Napisano 3 Luty 200520 l Autor Chyba skończyłem, prawdopodobnie finalna wersja będzie wyglądała podobnie tyle, że w większej rozdziałce. Wersję pre-final zamieszczam żebyście wyłapali ewentualne błędy i zaproponowali jakieś poprawki :)
Napisano 3 Luty 200520 l nietrafia do mnie ten garbus jakoś proporcje, materiały to chyba najwieksze wady a dawno garbusa na oczy niewidziałem to cieżko mi coś wiecej skrobnąć
Napisano 3 Luty 200520 l Osobiście nie podoba mi się to ujęcie, za bardzo zniekształca model. Odnoszę wrażenie jak by całe auto było wygięte. A tak to podoba mi się ten model. Pozdrawiam.
Napisano 4 Luty 200520 l Autor Używam Brazila. A co dokładniej nie pasuje z materiałami? Co można by w nim zmienić?
Napisano 4 Luty 200520 l hmm skoro uzywasz brazila to postaraj sie bardziej, mozna z niego wydusic naprawde kozackie materialy, uzywajac BrazilAdvanced i car shader juz nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo popracuj nad tym i bedzie gites ;)
Napisano 4 Luty 200520 l hmm skoro uzywasz brazila to postaraj sie bardziej, mozna z niego wydusic naprawde kozackie materialy, uzywajac BrazilAdvanced i car shader juz nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo Kome ale to wygląda dokładnie tak jak to o czym piszesz i super efektu niema ;) chyba sie niemyle Locas ? :>