Napisano 13 Maj 201014 l Witam, zamieszczam moją nową pracę, robiłem ją by poczwiczyć trochę mentala i materiał sss gdyż wczesniej za bardzo go nie dotykałem :), Base meshe robione w 3dmxie potem scolupt w zbrushu , particle renderowałem osobno by narzucić na nie kilka efketów. Zapraszam do komentów napewno przydadzą się na przyszłość Pozdrawiam. Maxowy i zbrushowy zrzut Uploaded with ImageShack.us Maxowy i zbrushowy zrzut: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 13 Maj 201014 l przez redrise
Napisano 13 Maj 201014 l Hej, ladna praca, ma potencjal. Oswietlenie/materialy takie ilustracyjne, calkiem milutkie. Twarz bardzo fajna, cycki zbyt sterylne jak i tatuaze - te zawijacy szczegolnie na nogach nie bardzo ida po formie i takie troche zbyt szablonowe, nie uwazasz? Czasteczki fajne, moze warto byloby w miejscu ich najwiekszej mocy popracowac jakims mocniejszym zespoleniem w jedna mase, jak kulisty glow...sa zbyt ziarniste nawet w centrum. Brakuje moze jakiegos wiekszego wyrazu calosci, to taki t-pose niemalze, ale tak bywa:) Good job!
Napisano 13 Maj 201014 l Fajne, podoba mi się. Interesujące kolorki i trzyma klimat, jakoś tak skojażyło mi się z pracami Pascala Blanche.
Napisano 13 Maj 201014 l Fajowe i tyle :) Efekty na partiklach wyglądają jak z video posta i fajnie! Osobiście uwielbiam te efekty highlight a w sumie coraz rzadziej je widzimy
Napisano 13 Maj 201014 l Mnie się po prostu nie podoba. Nie mówię o technicznej stronie tylko artystycznej. Przypomina okładkę taniej książki fantasy z lat 90-tych. Teraz technicznie. Jeżeli jesteś autorem mesha to dobra robota. Anatomia jest powyżej średniej forum. Twarz wyszła męska.
Napisano 13 Maj 201014 l Bardzo ładna praca, ale oświetleniem spłaszczyłeś twarz pani demonki, przez co ma mniej wyrazu niż na zrzucie z Zbrusha.
Napisano 13 Maj 201014 l Super! Podoba mi się. Tylko nos jakiś taki nieformeny ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia! Blinq
Napisano 13 Maj 201014 l Autor Mnie się po prostu nie podoba. Nie mówię o technicznej stronie tylko artystycznej. Przypomina okładkę taniej książki fantasy z lat 90-tych. Teraz technicznie. Jeżeli jesteś autorem mesha to dobra robota. Anatomia jest powyżej średniej forum. Twarz wyszła męska. No wszystkim podobać się nie musi :) inspiracja była ze starych fantasy wiec w sumie dobrze to zinterpretowaleś :) Dzieki wszystkim za komenty:)
Napisano 13 Maj 201014 l A mi się nawet podoba obrazek,tylko troche takie wrażenie jakbyś ją wyciął w PS i wkleił na tło.Może to przez oświetlenie takie od góry.Faktycznie klimacik starej ilustracji fantasy.Napewno najlepszy obrazek z tych co do tej pory wrzuciłeś:).Sam skulpt miejscami taki sobie ale co za różnica na finalnym obrazku i tak nie widać błędów:) Pozdro ,a masz 5 gwiazdek,rzadko ktos wrzuca całą postać dokończoną:) Edytowane 13 Maj 201014 l przez mafida
Napisano 14 Maj 201014 l Sama ilustracja (głównie jeśli chodzi o postpro) może nie w moim guście (takie fantazy), chociaż wiem, że to taka stylizacja, ale sama modelka, shadery i oświetlenie genialne! Wspaniała robota!!! 5***** Edytowane 14 Maj 201014 l przez peter_f
Napisano 14 Maj 201014 l Mi też mało pasuje styl fantasy z 70`tych, ale inspiracja bardzo fajnie oddana. Włosy świetnie wyszły, chętnie bym się dowiedział jakie tam się kryją ustawienia :) Podobnie do mafidy 5* Nie zrozum mnie źle, duży + za koniec. Może ci pomoże te parę spostrzeżeń. Skrzydła odstają od modelu, ogólnie normal mapy się słabo wyeksportowały. Wyglądają też na dużo mniejsze niż w rzeczywistości. Brakuje też trochę tych mniejszych szczegółów na teksturze typu przebarwienia, krosty, pieprzyki, żyły na subdermalu na skrzydłach. Szkoda, że skrzydła, głowa, tułów i ręce leżą dokładnie na froncie, spłaszcza to ją i widać symetrię. Kamerę dałbym nawet o te 3 stopnie w bok żeby oszukać wzrok. Gratki :)
Napisano 14 Maj 201014 l Ma chyba żuchwę (czyjaktosięnazywa) troszkę za dużą, ale ogólnie praca na poziomie z fajną kolorystyką. Podobają mi się te boczne ujęcia, chyba z ZBrusha... szkoda, że ich nie wykorzystałeś... Ja bym spróbował przytulić je do kolumn po bokach, jako młodsze siostry naczelniczki ;)
Napisano 14 Maj 201014 l A ja to bym ją ustawił tak jak jest w viewporcie tylko coby się patrzała w stronę kamery :) Ale wszyscy wiemy jak to jest z opinią. Poza tym model całkiem ok, światełka też niczego sobie.
Napisano 14 Maj 201014 l Autor Dzieki za dobre i zle slowa :) wytlumacze sie troche :P Jesli chodzi o ustawienie kamery nie taki mialem zamiar ale niestety cos mi komp niechce liczyc chcialem zrobic obkretke na okolo wypluc sobie osobno czasteczki i pobawic sie z tym w AE no ale jakos zabardzo mi sie scena nie liczy :) wiec narazie still moze w przyszlosci dolacze obkretke, tak jak pisalem testuje mentala :) kotised jesli chodzi o przebarwienia to troche ich jest,lecz chyba zatracilem je poprzez swiatlo, a i niema tutaj zadnej normal mapy :D Jesli chodzi o wlosy to zadnych specjalnych ustawien uczesalem ustawilem w rederingu hair na mr i tyle :) pozdrawiam wszystkich :) sry ze bez polskich znakow.
Napisano 14 Maj 201014 l A te dziwne żyłeczko/zawijaski na skrzydłach to nie bump? Poza tym jeśli to ci sie tyle liczy to ile to ma poly?
Napisano 14 Maj 201014 l Autor A te dziwne żyłeczko/zawijaski na skrzydłach to nie bump? Poza tym jeśli to ci sie tyle liczy to ile to ma poly? 500k :) ale powoli jakos docieram do problemow, chyba przepchalem go texturami, to na skrzydalch to displace akurat ale bump oczywiscie tez jest ale normal map nie :)
Napisano 14 Maj 201014 l o ^&^%$ i ty sie dziwisz, ze ci sie tyle renderuje ?:) Zes pojechal. Szkoda bo mało widać disp i słabo wyszła mapa, a sss + displace sie renderuje masakrycznie długo. Dobrą normalką + 25/30k poly bez ms byś miał ten sam efekt i z 15 razy szybciej by ci sie renderowało. Polecam Crazy Bump. Jakiej wielkości są te tekstury ?
Napisano 14 Maj 201014 l ... 25/30k poly bez ms byś miał ten sam efekt... Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm........ Jasne. kotisded przesadzasz z tymi poly. Na samą kobitkę trzeba jednak te kilkaset tysięcy kwadratów a na skrzydła wystarczy kilkadziesiąt tysięcy i normal mapa gdyż są "płaskawe".
Napisano 14 Maj 201014 l Heh no co ty ;) No moze 30/35k. Dobra normalka to podstawa. To ma 42k a ma wcholere bezsensu geometrii bez retopo, bo na bardzo szybko robione. http://img15.imageshack.us/img15/8471/16166185.jpg edit. Tzn. kobieta bez łachów.
Napisano 14 Maj 201014 l Autor hehe spoko, teksturki 2048, ale tak jak napisales displace z sss to katorga :D
Napisano 14 Maj 201014 l Wiec to nie światło ci zżarło szczegół tylko za mała tekstura, przy produkcjach filmowych podobno 4048 to absolutne minimum. + masz skrzydła. Zrób 4048 przynajmniej na unscaterd i subdermalu i normal mapy zamiast disp. Normale wypal na niskim i przedostatnim sdv i zmiksuj w Crazy Bumpie, albo w szopie. Mozesz tez wyeksportowac sobie model na nizszym poziomie i masz obiekt do "obkretki".
Napisano 15 Maj 201014 l Autor na samym demonie mam 4k texture reszte zmniejszylem :), a powiedz mi czy normal mape moge bez problemu wrzucac do materialu sss ? czy robi sie to na jakims patencie :)
Napisano 15 Maj 201014 l W bump ładujesz normal bump, w zbrushu musisz zrobic flip green. I jeśli się nie udaje zrobić korekcję gamma- ustawiasz ja w preferencjach na on i przy ładowaniu pliku tekstury włączasz na 1. Jesli zrezygnujesz z disp. musisz nadac tez sss material bez disp, bo bedzie ci mulił render. Edytowane 15 Maj 201014 l przez kotisded
Napisano 15 Maj 201014 l Autor W bump ładujesz normal bump, w zbrushu musisz zrobic flip green. I jeśli się nie udaje zrobić korekcję gamma- ustawiasz ja w preferencjach na on i przy ładowaniu pliku tekstury włączasz na 1. Jesli zrezygnujesz z disp. musisz nadac tez sss material bez disp, bo bedzie ci mulił render. ok dziekowac potestuje sobie :)