Napisano 27 Maj 201014 l witam mój pierwszy post na max 3d.pl wcześniej troche pokazywałem sie na ca.org więc póki co to czuję sie tu troche zagubiony:P dobra oto moje 2 prace na rozgrzewkę mam nadzieję że ogarnąłem zamieszczanie prac tu Edytowane 26 Styczeń 201312 l przez Kubush
Napisano 28 Maj 201014 l Na dobry początek - Witam na forum:) Drugi rysunek jest lepszy, dlatego od niego zaczne, trochę porobiło się nieciekawie z nogami, proporcje tez sie sypnely (ale byc moze bylo to celowe), cieniowanie dosc czytelne. Natomiast pierwszy wygląda jakby byl zrobiony roznymi technikami. Głowa strasznie kontrastuje z otoczeniem, tak jakby byla doklejona z foty. Na takiego koksa to troche suche raczki ma. Robisz dobre plamy (moja subiektywna amatorska opinia;) Pozdrawiam:D
Napisano 29 Maj 201014 l Hej, fajne prace...nastroj pierwszej niezly, dobra tonacja. Domyslam sie, ze upraszczasz glowy by bylo Ci latwiej malowac, ale pamietaj, ze kontakt z widzem uzyskuje sie glownie przez twarz...wiec oczy szczegolnie warto rozpracowywac, nadac jakis charakter emocjonalny twarzy by powiedziala nam o glebii, ktorej nie widac w ksztaltach. To rozbudowuje obrazek. W drugim obrazku, jesli decydujesz sie na taka sterylnosc niech harmonizuje z tym wszystko...formy i ksztalty niech beda staranne, rowniutkie, sterylne/mechaniczne i dobrze wykonczone. Wtedy taki obrazek jeszcze lepiej sie obroni i latwiej bedzie odnalezc w nim sens. Dajesz rade, good luck!
Napisano 3 Lipiec 201014 l Autor Dzięki za wszystkie rady i komenty troche było o głowach to w końcu porzuciłem zamaskowane i okrojone twarze, nie było łatwo i cóż nie wyszło zbyt słodko. uciekinier z psychiatryka
Napisano 3 Lipiec 201014 l hej :) jeśli napiszesz więcej co chcesz osiągnąć będzie łatwiej napisać coś konstruktywnego :)
Napisano 3 Lipiec 201014 l Autor Coyote: chciałem się rzucić troche na wody horroru i zrobić coś w tym klimacie.Gra światła jest tu chyba kluczem ale po pewnym momencie ćiagłego przyciemniania i rozjaśniania nie wiedziałem gdzie pchnąć pracę żeby efekt wiszącego w powietrzu mordu wydobyć jeszcze bardziej. Efekt końcowy to był wynik troche zabawy z kolorem który ostatecznie był najbliższy wymyślonemu klimatowi. Po drugie chciałem w koncu zrobic coś bardziej ilustratorskiego i dodać troche fabuły scenie.
Napisano 12 Lipiec 201014 l Autor zrobione na chow 200 na ca.org.-temat królowa muzyki nie zdążyłem na deadline z powodu projektów uczelnianych:/ odłożyłem na pare tygodni przysiadłem znów skończyłem babeczka z rurami organowymi w plecach i głowie
Napisano 13 Lipiec 201014 l Napiszę Ci wprost to, czego inni się boją. Jest kiepsko. Najważniejsze. Przyciemnianie i rozjaśnianie całego obrazka i bawienie się z kolorem nic Ci nie da. (krótkie rozwinięcie) Bawić się ctrl+m, ctrl+l i ctrl+b możesz w trakcie robienia pracy ale cały czas musisz potem korygować elementy, które znajdują się na "obrazku" bo samo przyciemnianie i rozjaśnianie i zmienianie kolorów doprowadzi do zrobienia się tzw. błotka :] Mam taką propozycję znajdź jakieś dobre zdjęcie z ciekawym oświetleniem i w ramach ćwiczeń "przerysuj ją" (tylko bez colour pickera i podkładanie pod spód) niech Ci to zajmie 1,5h max i będziesz wiedział (że tak to ujmę) gdzie jesteś (jeszcze lepiej jakbyś sobie strzelił martwą z biurka lub to co masz za oknem).
Napisano 16 Lipiec 201014 l Autor chudek- dzięki za koment,super że nie boisz się pisać co myslisz i krytykować. dla mnie tym lepiej.Ale chcę sie troche wytłumaczyć. Rozjaśnianie - przyciemnianie-nie użyłem ani razu. w sumie to dzięki tobie się dowiedziałem o tych skrótach bo jestem jeszcze zielony jesli chodzi o ten program. no zabaw z kolorem u mnie polegała na 1.grayscale2. color layers dla klimatu i zaznaczeniu z grubsza używanych kolorów3. tradycyjne malowanie na takim podkładzie. więc inaczej niż mniemałeś. czekam na kolejne komenty sroga babcia w natarciu, WIP
Napisano 16 Lipiec 201014 l Jest kiepsko. Jesli ma tablet od wczoraj i 13 lat to jest rewelacyjnie :]
Napisano 29 Lipiec 201014 l Jeżeli to AT-ST to jego rozmiary bardzo przesadzone :) Tej wielkości to jest AT-AT ;)
Napisano 8 Sierpień 201014 l To dzisiejsze z natury wg mnie ma dosc nieciekawy kąt patrzenia... ta ostra granica jasnej plaszczyzny nie wydaje sie grac w jednej druzynie z perspektywa kubasa... Jesli zas idzie o Twoje studium mistrzow - wg mnie dzialasz bardzo dobrze. Fajnie pracujesz brushami, niezle radzisz sobie z kolorystyka - mysle, ze jakby tak oprocz przerysowywania, uczyc sie tez spojrzenia od strony artystycznej na to czemu tu jest taki kolor, tam taka plama, czemu obraz jest tak skadrowany itd - sporo sie od mistrzow nauczysz :)
Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor Misha81-dzięki:Dco do martwej to masz racje, cza pracować nad kompozycją nawet takich małych ćwiczonek.Co do mistrzów to zawsze jakoś zapominam zastanawiać się a czemu taki kolor itd.,zawsze kończę przerysowując. Ale jakoś to daje rade przynajmniej w moim przypadku bo potem widzę że dużo lepiej mi idzie z pracami z wyobraźni.Pozdro skończyłem wkur.. babcię, niezbyt wiedziałem jak pchnąć dalej. Od cholery rzeczy tu jest które chciałbym poprawić mimo to al enie wiem zbyt jak. twarz wyszła troche plastikowo, trawa, drzewa:/ chcę też poćwiczyć dużo zabawy kolorem i kompozycją bo czuję że nie do końca kumam. dzięki za wszelkie rady i dobranoc:D Edytowane 10 Sierpień 201014 l przez Kubush
Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor mógłby mi ktoś powiedzieć czy da sie tutaj uploadować obrazek nie używając zewnętrznego serwera(typu photobucket), tak żeby był normalnej wielkości a nie jako thumbnail
Napisano 11 Sierpień 201014 l Autor kopia ze zdjęcia z dziś. cholera zajęło strasznie dużo czasu, największy problem jest z odpowiednim doborem koloru. Nie wiem czemu tak się dzieje ale często kolor na zdjęciu czy obrazie wydaje mi się jasniejszy niż w rzeczywistości:/
Napisano 11 Sierpień 201014 l Relatywizm barw. Dany kolor inaczej wyglada sam a inaczej w oteczeniu innych barw.
Napisano 11 Sierpień 201014 l Autor nikodem:D i pewnie jedyna rada na uporanie się z tym to ćwiczyć i ćwiczyć muszę się wziąć do roboty,cholera ciągle te prace słabo wyglądają. Moim celem jest rozpoczecie robienia zleceń , ale jeszcze daleka droga a czasu mało:/ dzisiejsze studium światłocienia, ktoś na ca.org doradził mi żebym poćwiczył więcej czarnobiałych rzeczy, i olać kolor póki co :/zobaczymy i mały enviromencik pozdrawiam
Napisano 14 Sierpień 201014 l Autor nowa praca, starałem się tu zawrzeć jak najwięcej z tego czego sie nauczyłem podczas ostatnich studiów. zajęło jakieś 15 h, z przerwami na wywalenie mnie z mieszkania przez właściciela, szukanie spania u przyjaciół i napad jakiejś holernej grypy(zaraz pójdę spać to holerstwo wyleżeć) Zebrazulus duch sawanny_D
Napisano 16 Sierpień 201014 l Autor takie cos z dzisiaj, zdjęcie ze stony national geographic-polecam bardzo,
Napisano 23 Sierpień 201014 l Autor miałem krótką przerwe w związku z powrotem do kraju ale zrobiłem w międzyczasie coś takiego. miało być na chow 210 na ca.org ale nie zdążyłem:/ i zbliżenie na głowe pozdrawiam
Napisano 24 Sierpień 201014 l Autor troche studiów rączek z dzisiaj , bardzo słabe ale będę je rozpracowywał dalej
Napisano 24 Sierpień 201014 l Bardzo fajne rączki i pani, chociaż ta ma wydawałoby się zbyt dużą głowę. pozdrawiam
Napisano 25 Sierpień 201014 l Autor Joel, Urbanboogie -dzięki chłopaky, wydaje mi sie że pomagluję łapy jeszcze póki mam nastrój na malowanie ich:P dziś mało bardzo, monotematyczny się zrobiłem jak widać
Napisano 26 Sierpień 201014 l Autor inspirowany http://www.youtube.com/watch?v=LHdrZpto4-c poczyniłem to: sory za "znowu ręce" ale tak mi sie podoba teraz:P aa i jeszcze moje 2 grosze do speed paint battle, śłabe to jak fix. Z kolejnymi bedzie lepiej
Napisano 27 Sierpień 201014 l Rece swietne, ale ten speed z wampirem? wyglada jakby to malowal ktos o kilka poziomow nizej. No, ale nie zawsze na wozie. Pozdrowionka.
Napisano 27 Sierpień 201014 l Rece swietne, ale ten speed z wampirem? wyglada jakby to malowal ktos o kilka poziomow nizej. No, ale nie zawsze na wozie Nie wydaje mi się żeby to była kwestia "na wozie czy pod wozem". Różnica wynika z tego, że ostatni malowany z wyobraźni, a poprzednie z fotografii. Poza tym - sam wiesz że kwestia roztrząsania co jest lepsze / gorsze często opiera się na subiektywnych ocenach. Mnie speed z wampirami podoba się bardziej, bo ładnie czuje w nim przestrzeń i widzę samodzielne decyzje, czego nie widziałem w tych odmalowywankach z NG.
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor icecold- dzięki, masz racje stary ale zamierzam robić speedpaintingów mnogo więc bedzie lepiej SBT77- dzięki , chyba wychwyciłeś jeden z moich głównych problemów- dużo gorzej mam z rysowaniem z wyobrazni niz z natury. Ostatnio miałem tak że -ćwicz studiuj, natura , kopie itp. zaniedbawszy przy tym pracki z głowy- efekt widać w najnowszej:/ pdate- chow na ca.org (dupa nie chow tak naprawde) i sie wkurzyłem bo na bakier z twarzami u mnie więc troche ich tutaj twarze ze zdjęć a tu lekka modyfikacja alladyna (syndrom młodszego rodzeństwa)
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Dużo się dzieje. Zazdroszczę polotu :D Ciekawe speedy, chocicaż wydaje mi się, że najmniej udane to "kopie". Pozdrawiam.
Napisano 2 Wrzesień 201014 l staraj się więcej konstruować niz malować na oko widać to szczególnie przy skrótach perspektywicznych na twarzy pana 14-1.jpg
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Autor Fusman-dzięki, Coyote - masz racje stary,dawno juz nie konstruowałem kilka speedów:/nie ma szału 30min-1h
Napisano 3 Wrzesień 201014 l Autor studium z majstra i spidziaki 50-ki i 30-tka(niebieski) do pracy;]
Napisano 6 Wrzesień 201014 l dużo lepiej wyglądają te twoje mordeczki jesli prawidłowo wchłonołeś wiedze(na czym sie czesto łapie ze sie nie udało) z loomisa to powinienies teraz potrzaskać trochę "baniek z bani" pozdro
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Coyote- nom stary racja całkowita. Troche mam teraz problem z czasem(praca:/) ale nad główkami cza pracować szybcy i brzydcy: majster studium i szybciaki(poniżej 1h)
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Autor podkonczyłem majstra z wczoraj. Tak go zostawie juz. I speedy aa i jeszcze jedno www.sketchoholic.com - jak ktos nie wie kto to jest bobby chiu , co robi i co dzieje się na tej stronie to natychmiast tam wchodzić. Codziennie o 20 mają godzinne maratony (co godzina nowy temat-upload prac, głosowanie nowy temat 1h upload....)naprawde warto. Na ustream mozna znaleźć jego podcasty i jego wywiady z innymi artystami- tez naprwde warto, na jutubie sa jego starsze "tutoriale?"(malowanie i gadanie o dupie marynie-daje motywacyjnego kopa) works: Edytowane 7 Wrzesień 201014 l przez Kubush